自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

自己仔女又嫌煩,孫又嫌煩,又無朋友,難道要媽媽自己同空氣講野嗎,到時又被嫌棄有精神病的了

大宅

回覆:有無人阿媽好自閉,只係攬住D仔女?

不如你地出多d街咪唔駛煩

子爵府

陪月勳章

Nancy20090615 發表於 16-8-1 10:58
我媽媽豬都係類似 ge 人, 所以做佢 d 新抱好舒服架, 佢有求必應 ge , 有需要佢會幫手湊孫, 我屋企整乜整物 ...

其實我亞媽係成長在欠缺愛的家庭環境,唔知點樣接受同表達別人的愛,而且太慳,百忍成金。

係佢係有求必應,但我希望佢可以對自己好D,接受我地對佢的好意

侯爵府

我媽唔係,因為她好中意跳舞,晚晚落街搵班大媽跳舞
我第日老咗都唔會癡住啲仔女咁緊要,後生已經一身兒女債,老左梗係做啲自己中意做既嘢

瑪瑙宮

史科菲 發表於 16-8-1 18:56
其實我亞媽係成長在欠缺愛的家庭環境,唔知點樣接受同表達別人的愛,而且太慳,百忍成金。

係佢係有求必 ...

性格同多年生活習慣係好難改, 叫我媽媽豬唔出街, 好難, 佢又有一班由後生識到老的麻雀友, 定時開枱. 佢有報班跳舞的 (因為腳踵醫生叫佢要運動).

我最近要去醫院覆診, 佢次次都要响站頭等我陪我去覆診, 我食開的血压藥, 佢又會幫我去買, 買左就攞黎比我, 其實我附近藥房都買到的, 叫做佢自己都要攞葯幫我買埋.

我 ex 99 同媽媽豬都係好媽媽, 但係好唔同 ge 人, 我都要搵番 D 世藝, 第時唔會望我囝番黎睇我望到頸長.

子爵府

陪月勳章

Nancy20090615 發表於 16-8-1 21:12
性格同多年生活習慣係好難改, 叫我媽媽豬唔出街, 好難, 佢又有一班由後生識到老的麻雀友, 定時開枱. 佢有 ...

其實老人家喜歡玩係好事,起碼個人開心D

希望你身體健康,唔洗食藥

瑪瑙宮

史科菲 發表於 16-8-2 01:24
其實老人家喜歡玩係好事,起碼個人開心D

希望你身體健康,唔洗食藥
多謝您呀, 無得唔食, 血庒藥要長期食的. 老人家騰黎騰去係好事, 身體都好 D , 我見幾個都係咁. 我第日都要係咁.

侯爵府

引用:唉!好聲好氣同佢講叫佢上下堂,學下野,識

原帖由 無話可說 於 16-07-30 發表
唉!好聲好氣同佢講叫佢上下堂,學下野,識多D人!一句車埋黎話唔鍾意見人,會有是非。成日就搵我同阿哥, ...
好多99都係,淨係攬住個仔或孫

水晶宮

回覆樓主:

我都係長期攬住個女,好少同朋友出街,唔願學野,我自己住,好爽

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

無話可說 發表於 16-7-30 17:44
感情一向差,無奈地要住埋一齊一段日子,因為要搞緊綠表買樓,舊屋有滲漏唔可以繼續租住!阿媽成日睇電視 ...

唔好嘗試去改變你媽咪,你要明白,佢咁年紀根本改變唔到,你搬入去,佢係主場,你真係要忍得就忍,唔好同佢嘈了!佢個世界係咁細,佢認為開心滿足咪得囉!
主 賜 平 安

首頁

尾頁

跳至