自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mcdullyiu 發表於 17-12-29 11:35
我記得十幾年前在BK, 真係可以蒲一日。現在D TOPIC越來越無聊,搵幾錢,老公搵幾錢,好凍好熱又開TOPIC。
...
見到第一句心諗: 關你乜事.. 入都費事份

就算有人話C6 搵100萬一個月, 都有可能係吹出黎, 根本冇意思

男爵府

rayrayus 發表於 17-12-29 05:08
有d 會員好惡,你同佢意見唔同就態度好惡劣,我一定唔會回的,免得罵戰 ...

我都試過,惡到呢…仲要話錯我,我都唔覆,由得佢自以為是

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

purplerain 發表於 17-12-29 12:12
我都試過,惡到呢…仲要話錯我,我都唔覆,由得佢自以為是

係,完全係撩交嗌,雖然嬲,但如果回真係盞嘥時間,其實唔同意見啫,駛唔駛咁惡鬧人?平心靜氣講唔可以嗎

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

依家啲人唔可以和平討論,容不下其他聲音,唔哂心水會叫人唔好留言唔好入去,但其實討論區唔係應該可以有好多唔同意見睇法……

亦有啲人極無聊,搵交嗌,針對性話人,摷人舊po,講嘢無禮貌。

仲有,有時人哋出po問嘢,會俾人話上網search 吓先啦,有時人哋唔肯定或者想問吓有無人有相關經歷,就會俾人話呢啲點可以上討論區問人㗎,問番有關部門或者睇醫生咁上下類似嘅說話,其實人哋只係想攞多個意見啫,唔代表唔會去相關地方問或者睇㗎嘛。

講嘢出po隨時俾人串俾人圍,講咩都要諗清楚先,邊個想做炮灰,所以依家啲po流動得好慢,話題亦悶咗好多。

水晶宮

回覆樓主:

少d人生冇意義的主題,
少d點死先唔痛苦的主題,
少d抑鬱自殺的主題,唔係唔比講,但又唔駛講足成年,到年尾都仲離唔開呢d話題就要進步,積極搵實際的醫學方法面對,

少d自己搵Google的留言,自己搵就唔駛與人溝通架la
少d陰謀論,
多點文字上的溫柔不用吓吓起晒鋼得罪全世界

多點充滿愛的關心,好似雞丁咁,留得言比佢多數是舊會員,真心祝福佢

充滿正能量的平台像陽光,舒服呀~

公爵府

回覆樓主:

除去D五毛黨就天下太平

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

少左樓上分黨分派,討論區自然和諧,同政治沒關係的post,都要拉上政治,好明顯就係這些人在搞亂整個平台。

男爵府

畀面勳章

kkttssng 發表於 17-12-21 14:34
以前係公司冇野做,係bk可以留連一日,但而家冇野做,淨係可以消磨到最多一個鐘,就算不停reload都冇update ...

太多廣告,唔係好想上

男爵府

fionakong2008 發表於 17-12-21 16:02
多咗咁多麻煩友,我好多時回覆,打咗一大篇嘢,跟住心驚驚,跟手del當回咗
...

男爵府

fionakong2008 發表於 17-12-21 16:02
多咗咁多麻煩友,我好多時回覆,打咗一大篇嘢,跟住心驚驚,跟手del當回咗
...

嘩!一樣!

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主

少d強迫log out,一日幾次,真心覺得煩

大宅

大力大力 發表於 17-12-29 11:30
之前有篇新聞,是有警惕性及可讀性,叫人唔好炒股票因為賠上家庭(不是唔好買),後面有人出來搞事,轉頭一日 ...

其實你都幾慘

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

milktealai 發表於 17-12-21 16:53
真係幾悶

悶。都少咗見你,親
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

伯爵府

回覆樓主:

唔好咁多廣告,太多好煩,廣告又無la la pm人,冇人想睇大佬

子爵府

littlesister 發表於 17-12-22 11:12
而家bk 開舖呻好易俾人圍插,問野又俾人叫你自己 search, 邊有人敢開舖啫
...

冇法。分享又會比人話打手乜乜物物。唯有叫佢自己search 。我連pm都唔回

子爵府

...

相同情況。 覺得呢到真係好多串串貢又撩事鬥非既惡人

寶石宮

alicialee1210 發表於 17-12-30 00:10
悶。都少咗見你,親

攞到勳章未?

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

milktealai 發表於 17-12-30 09:26
攞到勳章未?

仲未有
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

今時大大不同往日,人已變,D回覆

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

大支野 發表於 17-12-29 23:16
其實你都幾慘

我又唔覺得惨,反正得閒才上來吹下水,損失是BK及其會員~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至