自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

月希 發表於 18-12-2 22:11
我有次口痕...同朋友講....
有樣野好抵買..佢成日飛...去開見到可以幫我買D...
順便多個理由約出黎 ...

吓,那件東西佔唔佔位架!
佔位的話,唔啱路都應兜去對方屋企/公司附近交收。
同埋,最好過左錢俾朋友先,以免對方以為你想放飛機。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

bbc2018 發表於 18-12-2 20:44
我就試過幫人買,M&S UK網$100,香港店要$200,朋友付款$100,收貨時ok, 但過咗一年,佢自己對我講吾太喜歡 ...

過咗一年先話唔鍾意,要你俾番錢佢?有冇搞錯

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

amypekkle 發表於 18-12-4 20:09
吓,那件東西佔唔佔位架!
佔位的話,唔啱路都應兜去對方屋企/公司附近交收。
同埋,最好過左錢俾朋友先, ...

唔佔位架...我叫佢買果D野..細個個銀包囉..
佢借左我D野唔還..果D野就佔位啦...
所以佢確定佢冇掉..我就放住係佢家先
佢話終有一日..佢有心機會托番黎比我...

我地又從來冇諗過走數問題喎

應該大家都知對方唔會走數...

珍珠宮

牛牛牛牛 發表於 18-12-4 20:13
過咗一年先話唔鍾意,要你俾番錢佢?有冇搞錯

舖頭都貨物出門恕不退換啦,俾我就叫佢無用掟上二手網賣咗佢,我唔會俾返錢佢。

首頁

尾頁

跳至