親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

tingkit 發表於 19-2-8 01:21
大明嗰度除左滑雪係咪仲有水上樂園同滑道車玩?

大明有好多配套 保齡球場賽車場 game room 桌球乒乓波乜都有

子爵府

MissMaMa 發表於 19-2-8 00:16
點解唔考慮Alpensia ?

唔知喎
聽講佢同 謝雪場環保大明既細 雪道又小 d
我見到家都話龍平或者high one會好玩啲
龍平n年前自己都去過嘅但已經冇乜印象
仲有時間再諗下先

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

youhello507 發表於 19-2-8 01:22
我是冒險型,同一地方都搬酒店,試兩間溫泉

我都係鍾意試野既! 如果滑雪好玩, 下次試第二個場
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 19-2-8 08:00
我都係鍾意試野既! 如果滑雪好玩, 下次試第二個場

通常都係識滑落山,就想長d, 變化多

聽講龍平係大好多的

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

youhello507 發表於 19-2-8 10:27
通常都係識滑落山,就想長d, 變化多

聽講龍平係大好多的

點為之變化多? 即多幾條雪道?
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 19-2-8 12:11
點為之變化多? 即多幾條雪道?

係呀,多幾條路,轉下彎,唔好5 mins 就落到山腳

珍珠宮

tingkit 發表於 19-2-8 01:22
但我怕捉得嚴我女玩唔到

我意思係,就算你囡囡夠高玩,都冇乜特別好玩,設施又舊,人又多。

珍珠宮

yp26 發表於 19-2-8 07:17
唔知喎
聽講佢同 謝雪場環保大明既細 雪道又小 d
我見到家都話龍平或者high one會好玩啲

Alpensia 啱初學,又或者唔滑雪嘅人去渡假&玩雪,高手會去龍平。

子爵府

MissMaMa 發表於 19-2-8 15:33
Alpensia 啱初學,又或者唔滑雪嘅人去渡假&玩雪,高手會去龍平。

我想問下Alpensia 唔滑雪可以玩咩
因為我都係唔滑雪所以想搵啲有配套嘅

珍珠宮

yp26 發表於 19-2-8 17:30

我第一年去Alpensia ,住3日2夜,冇滑雪,但就去附近玩:Railbike ,礦洞博物館,鱒魚節(冰釣+遊戲)。。。Alpensia 有水上樂園,而整個渡假村環境都唔錯,所以我覺得唔滑雪都唔會悶。

象牙宮

MissMaMa 發表於 19-2-8 18:31
我第一年去Alpensia ,住3日2夜,冇滑雪,但就去附近玩:Railbike ,礦洞博物館,鱒魚節(冰釣+遊戲)。 ...

都好好玩喎!但需要包車先去到?
放下自在

象牙宮

回覆樓主:

哎!今日雪場勁多人! 浪費了張lift pass, 用得一次
放下自在

子爵府

yp26 發表於 19-2-8 17:30

Day 1. Call 的士去羊群牧場
食韓牛
Day 2. 跟alpensia教練上堂
晚餐自己係房煎韓牛
Day 3 自己滑上下午
Day 4 上午玩雪,下午玩雪兜
(原本plan咗去Ocean700, 個朝落雪即改
玩雪)

大宅

happykk 發表於 19-2-9 18:43
Day 1. Call 的士去羊群牧場
食韓牛
Day 2. 跟alpensia教練上堂

想問下羊群牧場搭的士需時幾耐,大概幾錢的士錢?值得去嗎?
我14號會到平昌 stay holiday inn ,玩5日,想睇下值唔值得去吖
謝謝

子爵府

Yenyen28 發表於 19-2-9 19:27
想問下羊群牧場搭的士需時幾耐,大概幾錢的士錢?值得去嗎?
我14號會到平昌 stay holiday inn ,玩5日, ...

Alpensia去羊群牧場大約10幾分鐘₩17000,
ok呀,行吓山餵吓錦羊。
注意因為係山上會比較大風

珍珠宮

cattz288 發表於 19-2-9 16:45
哎!今日雪場勁多人! 浪費了張lift pass, 用得一次

alpensia ?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cattz288 發表於 19-2-9 16:45

你係學滑雪用定自滑時用?其實排lift 都有秘訣,係最右手邊排入去會快好多,中間排去超慢。

大宅

happykk 發表於 19-2-9 20:51
Alpensia去羊群牧場大約10幾分鐘₩17000,
ok呀,行吓山餵吓錦羊。
注意因為係山上會比較大風

謝分享

子爵府

yuyu.c 發表於 19-2-7 22:17
我覺得應該試龍平,又比high one 易去。酒店我鍾alpensia,真係超舒服,但雪道我都想試龍平,alpensia我淨 ...

Alpensia真係超舒服,我間房雖然遠但個景真係超靚。
係露台見到有人行後門捷徑,之後我哋出入行後門快好多。
幾分鐘落到滑雪場唔使兜大圈上斜路

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

happykk 發表於 19-2-10 12:52
Alpensia真係超舒服,我間房雖然遠但個景真係超靚。
係露台見到有人行後門捷徑,之後我哋出入行後門快好多 ...

我哋上次後門舖曬厚雪,完全行唔到,不過我哋係果度玩雪戰,好好玩

首頁

尾頁

跳至