自由講場

跳至

首頁
56789...14

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

rabbit75 發表於 19-3-28 08:57
留名睇炒車
睇完呂良偉講, 我都覺得係咁,
報紙講嘅唔可以盡信

伯爵府

Pigalle 發表於 19-3-28 01:48
安排唔妥,招呼不周係一件事,可以清楚交代番件事。但拉埋乜嘢東亞病夫.......10足10啲大陸人咁,刻意用種 ...

最憎啲人小小事都上鋼上線

翡翠宮

回覆樓主:

位公關講野成地雞骨 哽死宇宙大王ley]

伯爵府

siuyoyo 發表於 19-3-28 03:44
呢啲銜頭,入面應該有好多位副主席

唔好講副主席
正都8個,唔計榮譽

子爵府

回覆樓主:

佢哋以為攞個 "歧視華人" 嘅標題出嚟,就即刻好多華人好敏感,走出嚟撐佢!

點知蝕張,俾人睇到佢两公婆幾不可一世!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

招待不周同歧視係兩件事,佢地兩公婆講d唔講d,唔知想點!

子爵府

細姐姐 發表於 19-3-28 09:14
佢哋以為攞個 "歧視華人" 嘅標題出嚟,就即刻好多華人好敏感,走出嚟撐佢!

點知蝕張,俾人睇到佢两公婆幾 ...

重點!

伯爵府

畀面勳章

applering 發表於 19-3-28 08:51
甘佢點都要同個客出頭既

我指公關表面好似幫佢,實際唔係呀

伯爵府

畀面勳章

「歧視」係好嚴重嘅指控喎!係咪當中發生咗啲嘢外人唔知?我諗招呼不週應該唔會立即離場,去得呢種場合,點會唔知梗有人「勁」過自己?我估件事未必咁簡單

男爵府

回覆樓主:

成件事只會係羅生門,雙方觀點完全對立,公關有疏忽嘅地方,攪咁大嘅event事前功夫要好全面,成個event都係有頭有面又富豪又名星,認唔晒啲客都要識打完場,點會無plan B去處理發爛嘅客,有不足嘅地方咪認錯。
我都唔覺果對夫婦抵幫,如果只係待遇唔同預期,就唔好拉埋種族歧視黎講,一係就講明白受屈辱經過,另外,最詭異佢成家都係美國籍,我真係攪唔清自己種族咁好,點解要入其他國籍

大宅

我也覺得佢地想做民族英雄
但自己完全講唔出那里有歧視
又Greenbook 又東亞病夫 大佬 現在係種族歧視係嚴重指控 你估去環球片場估戲名咩?

大宅

講到歧視真係嚴重左好多

公爵府

cchls 發表於 19-3-28 08:54
開頭都覺宇宙夫婦小題大造,但睇完公關回覆就知一定招呼不周,雖然唔知係咪種族歧視,但公關咁既語氣真係好 ...

娛樂圈跟紅頂白,你有幾多斤兩,人地就點對你。公關擺明唔怕得罪丹爺,因為大會形象更加重要,更加唔得罪得,尤其種族歧視咁嚴重既指控,公關一定要幫大會擋。

大宅

kmcatbb 發表於 19-3-28 09:21
「歧視」係好嚴重嘅指控喎!係咪當中發生咗啲嘢外人唔知?我諗招呼不週應該唔會立即離場,去得呢種場合,點 ...

我諗係有工作人員串得佢地好金
Cc 平日甘世界 唔會亂發癲
但係咪真係去到歧視中國人 天機事后講野又擺明串佢地 應該似無咩勁料係手

子爵府

msbear 發表於 19-3-28 09:23
成件事只會係羅生門,雙方觀點完全對立,公關有疏忽嘅地方,攪咁大嘅event事前功夫要好全面,成個event都係 ...

侯爵府

kmcatbb 發表於 19-3-28 09:21
「歧視」係好嚴重嘅指控喎!係咪當中發生咗啲嘢外人唔知?我諗招呼不週應該唔會立即離場,去得呢種場合,點 ...

「宇宙最強」甄子丹日前舉家出席慈善晚宴,點知發生不愉快事件,受到不禮貌對待、種族歧視,最後成家不忿離場!之後傳出好多當日內幕事件,有指子丹嫌冇靚位坐,先至拉隊走人。 

事件發生之後,子丹一直都未有發聲,因不想是非沒完沒了,但佢見到好多不實報道,覺得事件被嚴重歪曲,所以決定開腔回應,道出當日的來龍去脈:「其實大會邀請咗我做聯合主席好多年,之前因為時間唔啱做唔到,今年覺得點都要盡力幫手出席活動,做慈善同支持朋友,受邀請時,我同屋企人喺倫敦,我特登自己畀錢改機票返香港,仲去搵物資做拍賣,盡一分力。」 

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

等多d花生

侯爵府

maomaofafa 發表於 19-3-28 09:41
「宇宙最強」甄子丹日前舉家出席慈善晚宴,點知發生不愉快事件,受到不禮貌對待、種族歧視,最後成家不忿 ...

晚宴當日,其實子丹一落車,已經出現混亂,佢話:「我都明白,多人實會咁,我入場時都已經有好多人搵我影相,我見開始混亂,就入咗Ball Room,點知裏面有一班PR團隊,其中一位外籍女仕,佢非常無禮貌咁叫我哋出去。我唔明白點解要咁唔禮貌?但當時都有好多外地藝人喺入面。」子丹續稱當晚現場冇保安、又冇指示,但他都覺得問題不大,一直自己照顧自己,但受到不禮貌對待,就忍無可忍,佢話:「太太見個位外籍女士態度咁差,就要求見團隊負責人,一位外籍男士就過咗嚟,佢用非常唔友善嘅眼神望咗我哋一眼,我太太説話未講完,佢就掉頭走咗,連基本尊重都冇,所以先至決定離開。

侯爵府

晚宴當日,其實子丹一落車,已經出現混亂,佢話:「我都明白,多人實會咁,我入場時都已經有好多人搵我影 ...

至於有指子丹帶咗20個助手到場兼嫌座位不佳而離場,子丹表示:「簡直荒謬,應該有人為咗推卸責任,而搞咁多歪曲事實嘅嘢出嚟,好多人都知我得一個助手,而當晚我坐乜嘢位根本都冇所謂,我只係想做慈善同支持朋友,我朋友都有打畀我道歉,話嗰個人不嬲都係咁囂張傲慢,我都有搞過活動,好多嘢我都明白,但受到咁不禮貌對待,真係冇可能忍,呢個世界一定有種族歧視,我由細到大喺外國見好多,唔會否定呢樣嘢。」 

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20190327/bkn-20190327234141038-0327_00862_001.html

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

晚宴當日,其實子丹一落車,已經出現混亂,佢話:「我都明白,多人實會咁,我入場時都已經有好多人搵我影 ...

我見佢甘講,我今次信宇宙最強喎
日本の平安を祈ります

首頁
56789...14

尾頁

跳至