自由講場

跳至

首頁
56789...11

尾頁

民房

回覆樓主

請問有沒有用過呢款書包 ? 小一生(120cm高) 用會太大嗎?見官網做緊特價399 ,但又好似冇水鐏位
Size:40 x 29x 20 CM
Weight: 950g
Volume: 22L

大宅

LittleMiyo 發表於 19-6-16 12:16
Tiger family 邊到買?小二應該買幾大?thx

佢宜家官網有早鳥優惠,有75折,好吸引,但我都想囝囝試下鍾唔鍾意,啱唔啱身,折完都要600,要換就肉赤啦,有冇用書分享下推介嗎?

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 LedTV 的帖子

收到

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 Cheuk2012 的帖子

收到

男爵府

mimokoala 發表於 19-6-14 17:52
millton 呢? 有無人用過易唔易爛?

質量麻麻,我仔那個爛膠扣

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

聽大家講,Beckmann好重。22L款係0.94kg
http://www.beckmann.com.tw/SalePage/Index/5066601

話Lego 好輕,佢係0.958kg
https://www.kidsmust.com/lego-schoolbag-2017/http://www.####/index.php/zh/%E4%BC%91%E9%96%92/%E7%94%A2%E5%93%81%E6%8E%A8%E4%BB%8B/7280-%E3%80%90%E7%94%A2%E5%93%81%E6%8E%A8%E4%BB%8B%E3%80%91lego%E9%A6%96%E6%8E%A8%E4%BA%9E%E6%B4%B2%E9%99%90%E5%AE%9A%E7%89%88%E6%9B%B8%E5%8C%85

Lego starter plus 2018,係0.89kg
亦有啲款係0.7kg左右嘅。但就無提及係護脊,所以係輕嘅。

水晶宮

回覆樓主:

前排新年beckmann做早鳥優惠,折左739咁上下。即入手。留返9月小一用
從愛生憂患 從愛生怖畏 
離愛無憂患 何處有怖畏

大宅

回覆 lifeishappy 的帖子

http://www.testingmama.com/schoolbag/

珍珠宮

回覆樓主:

我仔用north face小童背囊,好多detail位,揹得好舒服

珍珠宮

王國教室勳章

deco99 發表於 19-6-14 17:17
想問smiggle好用嗎?

講真,smiggle 放得多,真係保護唔到shoulder and back ,好唔舒服

大宅

soto 發表於 19-6-15 11:15
請問beckmann小一用22L夠唔夠用?謝謝

22L夠用了,如果要放飯盒就不太夠。這個牌子的書包就係用索帶會麻煩少少,我會在家先train小朋友點用,咁樣去到學校就不會太慢。優點係質量好,已用兩年但仍然新淨。卸力好,孭起身之後個背脊仍然挺直。

男爵府

lifeishappy 發表於 19-6-18 23:03
聽大家講,Beckmann好重。22L款係0.94kg
http://www.beckmann.com.tw/SalePage/Index/5066601
我見amazon賣lego書包好多款好平,我就唔知有無護脊功能。
beckmann,moonrock我就知有條鋼骨喺背後位,要護脊功能好就好難好輕

大宅

deco99 發表於 19-6-19 15:42
我見amazon賣lego書包好多款好平,我就唔知有無護脊功能。
beckmann,moonrock我就知有條鋼骨喺背後位,要 ...

yes
所以我見大家嘅討論都話喜歡lego夠輕
但係 其實輕嘅款 係冇護脊功能

所以唔可以同有護脊功能 接近一kg嘅書包相比

大宅

回覆樓主:

加上lego書包係冇腰帶
再冇護脊功能
咁我就覺得偏貴

大宅

erumic 發表於 19-6-17 12:48
質量麻麻,我仔那個爛膠扣

布質係好薄
所以佢先至有 獨特行山背囊嘅側邊索帶
布質膠薄先至可以 容易 收緊

男爵府

剛剛見GLA 做LEGO 書包半價,各位可以去望下

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Nene90 發表於 19-6-16 18:23
請問有沒有用過呢款書包 ? 小一生(120cm高) 用會太大嗎?見官網做緊特價399 ,但又好似冇水鐏位
Size:4 ...

我個仔細粒,讀小一用唔個完全唔掂,條揹帶嘅調較功能癈嘅

大宅

大仔 P1-3 用Beckmman, P4-6 用seven,佢話鐘意seven多d,!宜家細女升小一買Beckmann, 佢話鐘意書包d公仔好靚wor

男爵府

celia0312 發表於 19-6-14 17:14
回覆 cassy_w 的帖子

7 百幾蚊一個, 甘貴DR KXXX, 好唔好, 平的

超唔好用太重,放2本書已經重!小一買左用三個月就頂唔順換左

首頁
56789...11

尾頁

跳至