時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

嘉德莉澳 發表於 19-10-3 23:49
丫姐尓搭訕,窒人,邊句?你鬧我呀?我系打錯又點?我喜歡就得啦,吹,有個傻婆又睇哂,又糾正,你咪煩啦我 ...

原來你係新香港人,失敬失敬,我無攞「Y叉」多謝你叫我「阿」姐,尓?你想講「你」竟然你來自火星,我又唔太熟識火星文,後會無期,唔同你講,再見......來自火星嘅新香港人

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

feclagnes 發表於 19-10-3 23:35
係嫁,個男仔响台灣殺女友,先會有反送中呢單嘢,先攪到香港咁,你唔係依家先知? 正如你 ...

越講越遠、需要深究八九六四嗎?

水晶宮

2024勳章

又黎
今日已經有三個PO講呢件事,真係執到寶咁

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

nobodyfool 發表於 19-10-4 00:04
越講越遠、需要深究八九六四嗎?

你又啱喎⋯⋯其實年輕人唔太知六四,坦克車碌過手無寸鐵嘅和平示威者响天安門真係經典嗰幕,一定係示威者唔啱,所以坦克車先會碌過

伯爵府

czl115 發表於 19-10-4 00:04
又黎
今日已經有三個PO講呢件事,真係執到寶咁

好多傳媒都有報導同分析添,熱爆主題出完又出,有幾出奇,等於愛國用華為,好多呢度嘅jm好似想即刻移民去大灣區咁,hot topic,你唔係無見過呀⋯⋯

伯爵府

Gar 發表於 19-10-3 23:37
講一句住公屋有咩地位都要紀律處分 ? 咁好多人都要處分囉 ?

樓主係講執行任務時,做錯,理應紀律處分。你會唔會深夜太攰,理解錯樓主?

人地邊有講住公屋有咩地位要紀律處分? 警隊上頭讚佢都嚟唔切啦只係衰...多...口,唔係失職(少事,當然唔會紀律處分)

只係...「失禮」

珍珠宮

feclagnes 發表於 19-10-4 00:08
你又啱喎⋯⋯其實年輕人唔太知六四,坦克車碌過手無寸鐵嘅和平示威者响天安門真係經典嗰幕,一定係示威者 ...

我見到既係咁

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

水晶宮

2024勳章

feclagnes 發表於 19-10-4 00:11
好多傳媒都有報導同分析添,熱爆主題出完又出,有幾出奇,等於愛國用華為,好多呢度嘅jm好似想即刻移民去 ...

哦?咁真係要向你請教一下,以下行為同鬧人相比,孰輕孰重啊

伯爵府

nobodyfool 發表於 19-10-4 00:18
我見到既係咁

層次唔同,見嘅嘢都唔一樣,我見到係咁

水晶宮

2024勳章

feclagnes 發表於 19-10-4 00:22

傻豬
呢個早被證實人沒事,有錄像,還當寶

水晶宮

2024勳章

有錄像證明坦克係左閃右避,後來該白衣人被人拉開了

伯爵府

czl115 發表於 19-10-4 00:22

你唔洗貼啦,你見同我見嘅角度同層次不一,正如有人講切頭切尾唔完整。無得拗,沒完沒了。

唔通白衣人打人?福建佬打人? 警察踢 yellow object 又啱咩,算把啦⋯⋯

水晶宮

2024勳章

你係咩高層次?

水晶宮

2024勳章

我仲以為你有幾高層次,看到你仲信坦克人被壓死,明哂

水晶宮

2024勳章

成日睇D cut 頭cut 尾文宣圖,跟住信到十足真係好高層次,自愧弗如

伯爵府

czl115 發表於 19-10-4 00:27
有錄像證明坦克係左閃右避,後來該白衣人被人拉開了

錄像?你說國語? 沒有拉開,斷了腳。你兒時受內地教育? 基本上,你不會了解。當時資訊沒有現在那樣發達,內地會封鎖消息。

跟現在一樣,暴動,內地有傳媒報導是慶祝70周年國慶,報導失實。(我打書面語,你應該懂)你在內地受教育,我們土生土長香港受教育,基本上跟你完全不同,所以思想都不會一樣,完

珍珠宮

咁又係!正如真係唔明1句公屋加地位可以討論幾版、或者我未住過、唔明白你班居民想法 你繼續慢慢深究、可能我哋層次真係大不同、我完全冇興趣繼續公屋、公屋、公屋

大宅

feclagnes 發表於 19-10-4 00:17
樓主係講執行任務時,做錯,理應紀律處分。你會唔會深夜太攰,理解錯樓主?

人地邊有講住公屋有咩地位要 ...

執行任務時,做錯,理應紀律處分 ? 我理解錯樓主?噢! 對唔住, 咁佢做錯左 D 咩呀 ?

大宅

feclagnes 發表於 19-10-3 23:54
原來你係新香港人,失敬失敬,我無攞「Y叉」多謝你叫我「阿」姐,尓?你想講「你」 ...

丫姐叫你朋友唔好搗亂香港 香港人

伯爵府

czl115 發表於 19-10-4 00:22

無論點講,你都唔會「受教」所以,無需「請教」。

雞同鴨講,公說公有理,婆說婆有理,講鬼咩⋯⋯

首頁

尾頁

跳至