自由講場

跳至

首頁
56789...14

尾頁

男爵府

baby_candy 發表於 21-3-12 21:52
我小朋友D濕疹都好勁, 都係睇張醫生睇好的, 個陣時D手手腳腳爛曬又出血, 真係好心痛.

睇幾個醫生查左D 1% ...

你小朋友手手腳腳既濕疹真係好嚴重, 而家D手手腳腳仲有無印?

男爵府

我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我小朋友D濕疹都好勁, 都係睇張醫生睇好的, 個陣時D手手腳腳爛曬又出血, 真係好心痛.

手同腳D濕疹真係好勁呀..... 睇邊個張醫生睇好? 中環張傑兒科醫生?

大宅

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ada0708 發表於 21-2-25 17:45
之前睇個陣診金同藥費一千蚊, 唔知而家係唔係.

我小朋友本身有濕疹皮膚, 睇過幾個醫生都睇唔好,

Thanks! 上星期小朋友唔舒服去左睇張傑醫生, 順便睇埋小朋友既濕疹.

複式洋房

Misspipipi 發表於 20-12-2 15:43
呢幾日天氣轉, 小朋友D濕疹越來越嚴重, 頭先同佢沖涼時見佢塊面又紅又敏感.

除左塊面之外, 手手腳腳都有濕 ...

我個仔細個都有濕疹,都係啲腳接口位全部出水出血爛晒要查類固醇藥膏。知道其實濕疹係同個人免疫系統有關,我每日都俾佢食益生菌,沖完涼查初榨椰子油。食咗幾個月左右益生菌已經改善咗好多。希望有濕疹嘅人都試試。記得冬天唔可以沖太熱嘅水、唔好食芒果、蟹,其他都可以食。盡量均衡飲食,食多啲生果同菜。

子爵府

呢幾日天氣轉, 小朋友D濕疹越來越嚴重, 頭先同佢沖涼時見佢塊面又紅又敏感.

樓主, 見已經有好多jm 推介楊志強, 我都超推介。
我仔2 歲開始因屋企裝修、 惹起嚴重濕疹, 最嚴重時要住院, 去到小一前, 有位醫生介紹我睇楊醫生, 我地睇左第一次, 個一晚, 佢已經止痕左5 成, 我地前後用左大概3 個月睇好晒。仔已經已經14 歲啦, 呢6、7 年我地只係一年先睇一次楊醫生, keep 住攞下藥膏, 以備不是之需。
我有幾個朋友都係睇佢, 除左一個冇咩進展, 其他幾個好番晒。

紫淇    發表於 21-8-3 19:34

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

杏花村許其發

別墅

BK Milk勳章

gerrard1234 發表於 21-1-11 18:20
我個女個陣濕疹嚴重到入急症又出血又出水,睇左楊振強醫生用左兩星期藥好返哂,佢有藥膏係冇類固醇,雖然有 ...

最近留意胡杏兒賣廣告個支無類固醇既藥膏, 會唔會係呢支? 我想買支看門口用.

別墅

BK Milk勳章

WingsBobo 發表於 21-1-26 19:28
而家呢D天氣有濕疹過敏既小朋友真係好慘, 一轉天氣或者身體抵抗力唔好時就會好易發作.

我睇小朋友應該都 ...

的確係, 呢排天氣又熱又濕, 我自己都周身痕周身R, 特別訓教個陣, 而家講起都有D痕.....

別墅

BK Milk勳章

ada0708 發表於 21-2-25 17:45
之前睇個陣診金同藥費一千蚊, 唔知而家係唔係.

我小朋友本身有濕疹皮膚, 睇過幾個醫生都睇唔好,

早兩日睇日日媽媽聲節目都見到張傑醫生, 唔知多唔多明星搵佢睇呢?

別墅

BK Milk勳章

嘩! 睇相真係覺得你小朋友之前既濕疹真係好嚴重, 而家仲有無返發?

別墅

BK Milk勳章

Gigikiwi 發表於 21-4-22 22:07
我個仔細個都有濕疹,都係啲腳接口位全部出水出血爛晒要查類固醇藥膏。知道其實濕疹係同個人免疫系統有關 ...

我都有比佢食益生菌, 覺得都有些改善, 之前都有人叫我幫佢查椰子油,

不過佢查完仲紅, 要等佢D濕疹無咁勁先用到.

別墅

BK Milk勳章

hkitty09 發表於 21-4-22 23:20

樓主, 見已經有好多jm 推介楊志強, 我都超推介。

係呀, 我都見有唔少JM推介楊志強同張傑醫生, 一個皮膚科一個兒科, 兩個都係中環.

侯爵府

Misspipipi 發表於 21-5-5 00:56
最近留意胡杏兒賣廣告個支無類固醇既藥膏, 會唔會係呢支? 我想買支看門口用.

我都有留意胡杏兒賣廣告個支無類固醇既藥膏,好似幾好咁.

唔知多唔多醫生會開呢支藥膏比BB/小朋友用.

侯爵府

Misspipipi 發表於 21-5-5 00:56

另外有無留意Big Big Shop成日賣廣告個隻Carun卡倫萬用膏? 好似幾好咁.

珊瑚宮

ada0708 發表於 21-5-21 21:01
另外有無留意Big Big Shop成日賣廣告個隻Carun卡倫萬用膏? 好似幾好咁.

記得有JM講過,無效

侯爵府

cbeyond 發表於 21-5-21 21:03
記得有JM講過,無效

之前成日見電視介紹, 不過覺得好似木瓜個隻萬用膏, 而且又唔多覺有JM介紹話好用.

侯爵府

cbeyond 發表於 21-5-21 21:03
記得有JM講過,無效

咁呢隻多唔多JM用? 之前好似見有JM分享過.

男爵府

ABCBerry 發表於 20-12-9 14:36
回覆 Misspipipi 的帖子

你囡囡唔嚴重, 你試下旺角黑布街李國文醫生,

同意,我小朋友嬰兒時都有濕疹,都有用少少類固醇的cream,清曬後就keep 住保濕, 現在幾歲大已經無事

大宅

回覆 hkitty09 的帖子

請問診金幾錢?

別墅

而家小朋友D皮膚有無改善? 係濕疹定敏感?

首頁
56789...14

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊