自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bbyou 發表於 21-1-23 04:36
咩名?

x2

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

建議大家去你租盤嗰區搵,例如樓主租盤位於將軍澳,喺Facebook打將軍澳租售相關字眼,有四五個不同group,有啲任你開post(經驗之談,兩層樓都係一星期內有人睇樓,快過放地產)

大宅

Rainchan520 發表於 21-1-22 01:10

唔好租,間屋搞到勁大陣味,又畀隔離鄰舍投訴。成日話 ...

但有d業主為左$, 好多呢d投訴話之你,終於鄰居頂5順,絕交兼搬走

男爵府

2018復活節勳章

白菜乾湯 發表於 21-1-23 10:20
但有d業主為左$, 好多呢d投訴話之你,終於鄰居頂5順,絕交兼搬走
...

最弊租俾佢哋係冇貴啲,正常價渣。Agent話佢地開公司做生意, 叫我見左先。嗰日見佢哋又著得好光鮮又好斯文,又俾公司卡片,又帶我地睇睇佢公司。因為間公司就係係租盤附近。

無諗過佢地租左後,甘高要求同麻煩。不過上到去都算幾整齊,
全屋傢俬新淨同埋好多名牌,
又請個鐘點喺度打掃,
不過就嫌呢樣嫌嗰樣,
唔幫佢整,就發脾氣話自己拎錢整。 大佬呀,兩個月已經要求整5樣野,幫佢整左4樣,最後佢要求搬電箱位,我冇幫佢搞

伯爵府

Rainchan520 發表於 21-1-23 10:32
最弊租俾佢哋係冇貴啲,正常價渣。Agent話佢地開公司做生意, 叫我見左先。嗰日見佢哋又著得好光鮮又好斯 ...

搬電箱位都好大工程喎,佢要求唔合理

大宅

bbyou 發表於 21-1-23 04:36
咩名?

你去facebook search 租屋,會出現好多group,你申請加入就得㗎啦

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

過來人經驗,預咗收樓嗰陣點都會有大消耗要執,同埋屋浸味需要長時間先散。
之前印度租客係賣鑽石嘅, 1家5口,諗住應該正正常常,佢哋三個小朋友好曳,會喺屋裏踢波,搞到牆身污糟晒,地腳線爛晒。玻璃窗都應該爛過佢哋自己換返,樓下向管理處投訴我先知道有依個問題,仲有真係會有曱甴,陣香料味成間屋都係

大宅

Rainchan520 發表於 21-1-22 01:10

唔好租,間屋搞到勁大陣味,又畀隔離鄰舍投訴。成日話 ...

我家人都有試過,結果係開始時4人家庭,後來變咗4個家庭,D細路經常大力閂門,玩到連廚房抽氣扇都整咗落嚟,後來遲交租,遲吓遲吓呃左一個月無交,走時仲偷走石油氣爐,cheap 到痺

伯爵府

happytabo 發表於 21-1-22 00:59
有味係其次,唔係歧視,有色人種比較喜歡熱鬧,分分鐘你一間屋住到幾家人,佢哋d小朋友又比較自由奔放,間 ...
你全對呀! 屋企人之前試比agent游說租比個印度人, 因為個男印度人係銀行做高層, 而最主要係個agen話只得個男人住, 佢老婆仔女一年先嚟探佢幾次, 點知原來講大話, 一家4口住, 2個仔張啲牆畫花到無空位可以再畫, 又打爛啲玻璃, 總之就要大執....簡直恐怖

珍珠宮

回覆樓主:

我以前鄰居就係印度,住得都幾污糟,成日炒咖哩好大陣味,通常都係臭多過香,好彩我地個廚房同佢哋既廚房唔係對望,但樓上有人試過call埋管理處落黎投訴佢
之後個單位賣左,新買家既裝修黎拆野果陣聽聞都有呻話個廚房好污糟

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

試過兩次租俾印度人,一間屋大d,另一間細樓,都係公司客,超級準時交租 。兩個租客都有請工人,但都整到間屋好污糟 。不過我覺得污唔污糟同種族無咩關係,係睇你彩數

大宅

loveannis 發表於 21-1-22 00:41
而家有層樓放緊租,都有agent打黎問,但有幾位最尾都怯怯地咁問:會唔會考慮租俾有色人士eg.印度人

你地有 ...

細過時屋企租過,廚房sink盤似被火燒過黑晒,一屋咖喱味,牆身被小朋友劃花晒。

珍珠宮

loveannis 發表於 21-1-22 11:36
點分到佢係邊d印度人喎
你可以揾AGENT搞的...佢地幫你CHECK好先比你

首頁

尾頁

跳至