自由講場

跳至

首頁
56789...10

尾頁

象牙宮

snoopyiu 發表於 21-2-25 14:09
領展旗下既街市用得八達通,去超市買水果買下菜多少少都用左一百蚊,送比你雖然多限制,用左佢啦你應份得到 ...

我決定用到就用,用唔晒就算!而家係搵地方用!平時1個月1包米,3樽油,2條廁紙,都係用500左右!街市唔用得,唯有食飯用囉

象牙宮

maywong288 發表於 21-2-25 14:30
其實女人要買野 一轉用1000蚊都唔夠
剩係諗買內衣褲 都買唔到好多件
有好多野可以買 唔一定只諗街市藥房 我 ...

衫褲鞋早2年買晒啦…唔通為左1000再入貨?我想幫補日常生活啫!買開既凍肉要現金,整頭髮又係小店用現金,真係要用係連鎖店了,我又唔想益大連鎖店嘛!

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章

無話可說 發表於 21-2-25 14:52
我決定用到就用,用唔晒就算!而家係搵地方用!平時1個月1包米,3樽油,2條廁紙,都係用500左右!街市唔用 ...
可以買下D冬姑 搖柱 海味果D 呢D可以擺得耐 平時煮送都用得著

呼呼小莉莉    發表於 21-2-25 14:58

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

去食自助餐,或去staycation,使錢從來好易。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章

無話可說 發表於 21-2-25 14:54
衫褲鞋早2年買晒啦…唔通為左1000再入貨?我想幫補日常生活啫!買開既凍肉要現金,整頭髮又係小店用現金, ...
到時就會有好多商店租部8達通機 根本唔駛怕 除非佢地唔想賺多D錢

象牙宮

my005 發表於 21-2-25 14:59
去食自助餐,或去staycation,使錢從來好易。

睇用咩方法比錢喎,酒店食自助餐收八達?

男爵府

wong84 發表於 21-2-25 11:37
可唔可以交電費煤氣,果D?

支付寶好似可以用來交費。

象牙宮

maywong288 發表於 21-2-25 14:57
可以買下D冬姑 搖柱 海味果D 呢D可以擺得耐 平時煮送都用得著

可能真係要咁喇,我計過除非改為超市買餸,去連鎖店買洗頭水沖涼液,而且我又唔買護膚品,仲要習慣去連鎖店食飯!

大宅

回覆樓主:

去電器鋪買電視。

珍珠宮

無話可說 發表於 21-2-25 11:40
我真係好少去超市,唯一只買米 一個月係百佳用唔到$500

我叫媽去買鮑魚, 花膠, 補下身
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無話可說 發表於 21-2-25 15:01
睇用咩方法比錢喎,酒店食自助餐收八達?

而家都未知可以點用,用响邊既,未必一定只有八達通可用既。

所以唔使咁担心住啦﹗大家幻想開心下仲好﹗係咪。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

我最想幫旅遊業,如果可以,我會用晒啲錢响呢度。

如果可以,本地遊都好,佢地受疫情影響最傷,我唔會用响超市呀hktvmall呀咁,佢地疫情得益已最大,唔想再肥佢﹗

珍珠宮

無話可說 發表於 21-2-25 14:48
我真係好耐無食快餐店,要留意下食開茶記有無裝機先!我知有舖頭係可以用八達通,但我日常少幫襯,尤其是 ...

放心, 遲d好多商店會推出999 特價套餐
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

禁止訪問

伯爵府

牛年勳章

出街食晚飯,去買金,小型電器
等出左詳情再諗,駛錢好易
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

公爵府

想買手提電話

子爵府

my005 發表於 21-2-25 15:11
我最想幫旅遊業,如果可以,我會用晒啲錢响呢度。

如果可以,本地遊都好,佢地受疫情最傷,我唔會用响超市 ...

我想做facial ! 佢地都好慘
http://www.baby-kingdom.com/?uid-11205

珊瑚宮

文文媽媽 發表於 21-2-25 16:20

呢啲都好﹗

公爵府

無話可說 發表於 21-2-25 14:49
阿仔想換電話,舊年派10000已經換左電器了!可能我習慣慳錢,真係唔適應
...

快餐店都可以用到,買下零食又得

公爵府

文文媽媽 發表於 21-2-25 16:20

我係有需要多啲

首頁
56789...10

尾頁

跳至