跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

原帖由 QRB 於 09-8-20 15:18 發表
我bb細你個b3個week... 上個月佢8.87kg重73cm長...

QRB 好耐無傾啦~~

你阿b既進度好好呀,一定都keep到

記得之前你話佢被你既接生e生整親手指?

桐桐2009年1月17日出世2.83kgs.
泳浠2011年3月31日10:01出世2.8kg

複式洋房

你地好呀.. 我bb 係1月13日出世呀

大宅

hello 清清,
真係好耐冇傾喇... 我都冇以前(即係BB未出世之前)上得咁密...
我BB唔係俾個婦科整親手指咁簡單... 而係俾佢整斷咗係左手手臂(屈斷成兩截)....
好彩依家好番... 隻手臂仔連返埋一齊.... 不過活動能力比右手差啲....
算係好好彩....

原帖由 fly2happy 於 09-8-21 21:58 發表

QRB 好耐無傾啦~~

你阿b既進度好好呀,一定都keep到

記得之前你話佢被你既接生e生整親手指?

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

原帖由 QRB 於 09-8-22 05:00 發表
hello 清清,
真係好耐冇傾喇... 我都冇以前(即係BB未出世之前)上得咁密...
我BB唔係俾個婦科整親手指咁簡單... 而係俾佢整斷咗係左手手臂(屈斷成兩截)....
好彩依家好番... 隻手臂仔連返埋一齊.... 不過活動能力比右 ...

無事就好啦
不過果條友甘唔小心伽

我依家自己湊女女都好少上來

雖然係好得閒,不過就好困身

桐桐2009年1月17日出世2.83kgs.
泳浠2011年3月31日10:01出世2.8kg

民房

我好辛苦終於可以登錄喇。
我係fb o既 Judy,好開心呀。
我個仔係1月26日起香港出世,半個台灣佬。
所以我而家起台灣高雄,我中秋節番香港,希望可以參加0901bb聚會

男爵府

hihi
我b女在1月27日出世的, 請多多指教.

你地多唔多上黎吹水架, 有無function 搞過呢

男爵府

原帖由 QRB 於 09-8-22 01:00 發表
hello 清清,
好彩依家好番... 隻手臂仔連返埋一齊.... 不過活動能力比右 ...

wah.....咁大獲, 你順產架?

大宅

係吖....

原帖由 bbmylove09 於 09-8-23 23:09 發表

wah.....咁大獲, 你順產架?

侯爵府

傻瓜報到! 唔知大家搬左過黎吹水, 吹左咁耐

大宅

畀面勳章

原帖由 bbmylove09 於 09-8-23 23:07 發表
hihi
我b女在1月27日出世的, 請多多指教.

你地多唔多上黎吹水架, 有無function 搞過呢

hello~~ 而家無以前咁多人上黎吹啦~~
我哋都有搞過幾次gathering gar~~
元朗區搞過, 港島區都搞過, 仲搞過半歲生日會添~~^^
妳有無fb呀?? 可以add我哋丫~~

大宅

畀面勳章

原帖由 pyjess 於 09-8-24 00:40 發表
傻瓜報到! 唔知大家搬左過黎吹水, 吹左咁耐

唔係搬咗過黎, 本身係兩邊都有媽咪吹水gar~~ 不過kitty嗰個, 吹吹下吹走咗, 唔知去咗邊~~ 呢邊吹都一樣啫~~^^ 不過少好多媽咪上黎啦~~

侯爵府

少左d媽咪都好過吹左唔知去邊~

我見係女女識企wo.....我隻b 前日o岩o岩企左一次...睇到我傻左眼

原帖由 TobyChung 於 09-8-24 12:37 發表

唔係搬咗過黎, 本身係兩邊都有媽咪吹水gar~~ 不過kitty嗰個, 吹吹下吹走咗, 唔知去咗邊~~ 呢邊吹都一樣啫~~^^ 不過少好多媽咪上黎啦~~

男爵府

原帖由 legocar 於 21/8/2009 22:20 發表
你地好呀.. 我bb 係1月13日出世呀

ai ya, 我都係呀...好似無嘜13號咁...

大宅

畀面勳章

原帖由 pyjess 於 09-8-24 12:58 發表
少左d媽咪都好過吹左唔知去邊~

我見係女女識企wo.....我隻b 前日o岩o岩企左一次...睇到我傻左眼

我隻女唔止識企, 扶住啲嘢就行gar喇~~
呢排做咗"蜘豬俠", 扶住牆都行咗去~~

真係睇小眼都死......

大宅

I am also 0901 mama. My baby was born on Jan 12.

侯爵府

咁勁? 蜘蛛女小姐, 小心d行, 唔好踩親人wo~

d細路大得真係快, 我隻b o岩o岩識企only~

原帖由 TobyChung 於 09-8-27 10:14 發表

我隻女唔止識企, 扶住啲嘢就行gar喇~~
呢排做咗"蜘豬俠", 扶住牆都行咗去~~
真係睇小眼都死......

大宅

畀面勳章

原帖由 pyjess 於 09-8-27 11:36 發表
咁勁? 蜘蛛女小姐, 小心d行, 唔好踩親人wo~

d細路大得真係快, 我隻b o岩o岩識企only~

佢行得好穩gar~~ 我哋都閃開比佢行, 費事阻住佢~~
試過有幾次喺bb床懶醒咁離手想過對面, 點知咪"pa"一聲跌咗喺度lor~~

侯爵府

好西利!!!

我都要訓練多d隻b...

原帖由 TobyChung 於 09-8-27 12:29 發表

佢行得好穩gar~~ 我哋都閃開比佢行, 費事阻住佢~~
試過有幾次喺bb床懶醒咁離手想過對面, 點知咪"pa"一聲跌咗喺度lor~~

大宅

畀面勳章

原帖由 pyjess 於 09-8-27 12:38 發表
好西利!!!

我都要訓練多d隻b...

我哋又無話特別訓練佢, 係佢自己玩到悶就見我哋做乜佢又學下咁lor~~ 好似佢而家食魚魚, 無牙都學大人咁"o趙"gar~~ 而家又多表情喎~~ 有時真係比佢笑死......

侯爵府

隻b都係呀, 尋晚出街食飯, 爸b一手抱住佢, 一手食飯, 隻b就望住爸b食野個樣...吞口水 + o趙下o趙下, 超搞笑

原帖由 TobyChung 於 09-8-27 12:48 發表

我哋又無話特別訓練佢, 係佢自己玩到悶就見我哋做乜佢又學下咁lor~~ 好似佢而家食魚魚, 無牙都學大人咁"o趙"gar~~ 而家又多表情喎~~ 有時真係比佢笑死...... ...

首頁

尾頁

跳至