自由講場

跳至

首頁
56789...11

尾頁

大宅

小朋友的確可憐
阿媽著件貴牌短褸,相信本身唔係冇錢
成日講話超出budget,量力而為啦,
窮人住擋房,發燒走去私家醫院度住,點同賭王消銀紙吊命

不喜勿插,上面个人意見

侯爵府

好媽媽勳章

selinako^^ 發表於 21-12-11 09:07
我都會比佢走, 對個仔, 對大家都係一種折磨
個小朋友"鏈"住條頸係度喊話好痛, 我係果個媽媽即係去搵醫生 ...

係,正常都唔會有心機拍片,個仔痛成咁,起碼都攬住佢安慰吓,點會走去拍片?講真,每次聽到佢個仔慘喊慘叫,我個心就好噏好唔安樂佢仲要好詳細咁講個病情,用咗k仔止痛之後 又拍個仔個樣話佢ring ring哋個仔受盡折磨,佢仲細唔識選擇,但小朋友真係想自己個病樣出曬街俾人睇?我覺得小朋友好慘好可憐,但個媽嘅做法我不敢苟同而且佢又真係每次都扮得好靚咁出鏡,呢頭個仔慘喊,轉頭又見佢化曬妝紮曬辮咁講嘢,我都睇到好無言
不過都真心希望小朋友可以早日康復佢的確好堅強好叻仔
開心每一天

水晶宮

selinako^^ 發表於 21-12-11 08:15
學jm話 佢有錢都唔想用自己果d, 唔想影響自己原本既生活質素

再講,我地普通市民 只會諗政府 求醫生盡量 ...

水晶宮

coldmilktea 發表於 21-12-10 23:51
我睇完都咁唸! $可能比佢吊耐d,佢唔係窮到要籌錢吧!比佢更窮更慘我真係見過...
...

男爵府

Mooskha 發表於 21-12-10 21:39
其實我覺得捐錢係隨心,大家喜歡捐咪捐,不用批評人哋的做法。家家有本難念的經。睇video, 我覺得佢哋係小 ...

你講出我心聲, 我都捐左少少, 捐錢係隨心的 小朋友已經好慘, sheldon好可愛, 希望佢早日好返~

大宅

成個節目目的一個衆籌……錢!
話比全世界知佢個仔有幾慘
其實真係走一轉香港醫院日曰夜夜都有病人患重病,家屬都心力交瘁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

雪影 發表於 21-12-11 09:28
係,正常都唔會有心機拍片,個仔痛成咁,起碼都攬住佢安慰吓,點會走去拍片?講真,每次聽到佢個仔慘喊慘 ...

外人見到都心痛, 心酸
落左藥果種痛真係 當事人先會知, 如果係我真係會攬住佢, 喊埋一份...佢竟然係度拍佢爆喊片, 想點?

大吉利是, touchwood 有乜事, 我回憶都只係想睇佢笑, 開心既片..唔係爆喊, 叫辛苦既片
講講下, 我個心都"梗住梗住"

祝小朋友大步檻過

珍珠宮

Anpanmama 發表於 21-12-11 03:26
又令我諗起林子博,淨係會叫人捐錢比佢老婆醫病,又話邊個邊個好心俾咗一嚿錢佢哋,跟住老婆醫唔好走咗, ...

我都唸起我大陸同學。當時佢屋企人有事,我地一大班同學係水滴籌捐佐好多錢俾佢,再加上網友既熱心,都籌到錢㗎。後來唔知點解,朋友圈block晒我地,本身無為意,後來老朋友講起,我話都好耐無見佢post了,唔知過得點呢。結果被爆出佢拎佐善款到處飲飲食食,購物,曬命

男爵府

就係為咗眾籌

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/3123437/與Sheldon父係中學同學│區永權見Sheldon抗病心痛落淚%20計劃想辦法眾籌為家人籌集醫藥費

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

dragonandsnake 發表於 21-12-11 10:02
就係為咗眾籌

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/3123437/與Sheldon父係中學同學│區永權見Sheld ...

既然係朋友....區生想捐佢積蓄20%比佢?
我識我衰
其實佢圍內 識咁多有錢藝人, 叫佢地捐...
唔好話4百萬, 4千萬都籌到啦

再講2 公婆有朋友, 有屋企人親戚呀?
唔想還錢?

ps 我對呢個區生冇好感

大宅

希望Sheldon早日康復。
睇到有對媽媽批評嘅留言,不打算幫助其實可以不理會或輕輕一句問候,小朋友身患重病唔知仲有幾耐命,父母已經承受好大壓力,路過嘅都無需再加一腳。
做人可以簡單啲,令自己同身邊人都開心啲。

男爵府

雪影 發表於 21-12-11 09:28
係,正常都唔會有心機拍片,個仔痛成咁,起碼都攬住佢安慰吓,點會走去拍片?講真,每次聽到佢個仔慘喊慘 ...
我低能到以為東張跟埋去拍片...昨晚睇時我直情講出口
我對仔女即話~係個阿媽拍㗎,明顯像素無咁好,用手機拍的
無想過阿媽只顧拍片而唔走埋去安慰個仔

大宅

果然識人好過識字, 利用慌張西望輕鬆眾籌........又可繼續做上等人

男爵府

睛靈勳章

millk1106 發表於 21-12-10 20:58
我睇第一集已經有呢個感覺我仲諗係咪自己太冷血,但佢阿媽真係次次出鏡都仲有心機扮靚化妝整頭
...

我都見到佢紮住 孖辮
個仔咁辛苦仲咁好心情鬢辮?
又化曬妝去見人.

唔係話乜嘢....佢小朋友咁辛苦都冇呢個心情去打扮

水晶宮

畀面勳章

25638 發表於 21-12-10 23:37
X2 仲有化個唔係誇既妝 可能都係遮下斑咁啫 得一集扎條邊整齊d啫又唔係set頭 都咁大反應
一定成個顛婆先直 ...

到佢成個頹樣,d人又可以話佢博同情

水晶宮

畀面勳章

crazypaper 發表於 21-12-11 08:51
我唔知呢個sheldon家庭環境,
不過我識得有個姨姨,佢為咗照顧患癌老公,已經二按物業,流動資金亦用完,佢 ...

係,我多嘢背後點我哋唔知

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 睛靈勳章

gooddeal 發表於 21-12-11 10:36
希望Sheldon早日康復。
睇到有對媽媽批評嘅留言,不打算幫助其實可以不理會或輕輕一句問候,小朋友身患重病 ...

認同

珍珠宮

Miss_S 發表於 21-12-11 08:34
其實小朋友有大病已經好慘,就算真係有層樓又點?首先,佢地人在西班牙,咁短時間點賣?賣左層樓妹妹住邊 ...

琴晚講係香港已經知道。但size細
去到西班牙再check,腫瘤大幾倍了

珍珠宮

2023年兔年勳章

rosehoi 發表於 21-12-11 09:26
小朋友的確可憐
阿媽著件貴牌短褸,相信本身唔係冇錢
成日講話超出budget,量力而為啦,

X2
仲有我睇其他網站,有人話佢老公係醫生嚟。
點都好祝福小朋友

男爵府

睛靈勳章

lovelybaby2015 發表於 21-12-11 10:51
到佢成個頹樣,d人又可以話佢博同情

唔一定成個 頹廢樣
只係正常啲
無需悉心打扮.

長頭髮... 幾時見到一個阿媽 紮住孖辮出街呢?

首頁
56789...11

尾頁

跳至