自由講場

跳至

首頁
56789...10

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

根本銀行係有心裝客人,我唔係話個客對晒,但我唔會幸災樂禍,因為當年家人買雷曼,又係個銀行職員,只講點好,點好,信得過,個間雷曼又有百年歷史,點會有事等等,結果出事,但又係D人話輸打贏要,根本家人只想有利息,銀行職員係睇住你有幾多錢黎叫妳買,所以家人和親戚,真係唔會再同職員閒語家常,唔想再比佢地入位。
一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

男爵府

jo2901chan 發表於 21-12-28 02:42
根本銀行係有心裝客人,我唔係話個客對晒,但我唔會幸災樂禍,因為當年家人買雷曼,又係個銀行職員,只講點 ...

我好同意妳,因為針唔吉到肉,我都唔會幸災樂禍,所以行姐公開件事係好嘅,起碼市民會加陪留心。

子爵府

amycheung08 發表於 21-12-27 20:01

我估係渣X, 我屋企人有戶口, d銀行職員幫佢做左份用 ...

一針見血啲客買嘅係,被寵被關心被重視,我一啲都唔buy呢套,因為知道佢哋糖衣陷阱,眼中只有

禁止訪問

牛年勳章

複式洋房

SKLH 發表於 21-12-27 20:01
好多人覺得銀行好安全
我都覺

大宅

germany 發表於 21-12-27 20:55
有可能陳老太同個經理合作咗好耐,一直都有賺錢,所以陳老太先咁信佢,行姐話個經理會去佢屋企食飯,所以係 ...

係餐廳見唔少。
基金保險職員著到專業人士咁係咁奶有米之人,有米之人好enjoy 比人奶

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

FlowerBoys 發表於 21-12-28 02:07
係,行姐係有錯,但銀行同職員更加有問題,希望東張幫到佢

x 2

以往經驗個案、簽曬名、錄曬音好難追到~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

一粒橙 發表於 21-12-28 01:22
我都估渣x
十幾年前,我老公去渣x入票,
去到櫃位入完票後,櫃位條友話,有d户口上問題,要我老公入房傾, ...
渣X好P K喎,

好在我無戶口

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

arale1668 發表於 21-12-27 22:23
吓,究竟買左啲咩?
每張保單100萬,一共5張都係500萬唧
點變左3000萬

這些保險單、供款頭2~3年、大部分都是agent佣金、所以啲agent就同客人開大張單(如5千萬供10年)、供兩年收到佣金 (這些呃人單、要供到一半才有機會打和、頭兩三年斷供、便一蚊都攞唔返)、便即逃之夭夭、人間蒸發~

yuyueng    發表於 21-12-28 12:26

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

海之風 發表於 21-12-28 07:45
渣X好P K喎,

好在我無戶口

其實大貓、痕身..... 都一樣~

買基金真係好傷

侯爵府

Danjunior 發表於 21-12-28 01:29
好明顯個客戶經理, 對行姐亞媽表現到好似關懷備至, 唔係點會入晒屋。 仲話一星期起碼上去食3,4次飯。 ...
類似美華老豆同阿姐事件咁,最後被人呃晒。

侯爵府

大力大力 發表於 21-12-28 07:46
集友、南洋都有,不過我立場好堅定

男爵府

jo2901chan 發表於 21-12-28 02:42
根本銀行係有心裝客人,我唔係話個客對晒,但我唔會幸災樂禍,因為當年家人買雷曼,又係個銀行職員,只講點 ...

係呀,佢地講到同定期冇分別,雷曼仲大過間銀行,句穩陣。唉!

珊瑚宮

大力大力 發表於 21-12-28 07:46

間間銀行都一樣,就算BOC都有。
不過成年人, 唔係老人家, 簽左N份文件,無可能話乜都唔知。

男爵府

Tyasnm 發表於 21-12-28 07:51
係呀,佢地講到同定期冇分別,雷曼仲大過間銀行,句穩陣。唉!

「好穩陣」

琥珀宮

Tyasnm 發表於 21-12-28 07:52
「好穩陣」

唔執嘅話係穩陣嘅,恒大債券都可以遺約,除左政府發行嘅債券,其他都無謂買

水晶宮

股票或者呢類保險,不識就直接不好買。所以我從來都主張大家定期或買樓。雖然比人笑傻仔,但起碼我保住個本先啦。連本都保不住,仲可以點?

男爵府

佢呀媽就話年紀大,但你簽咁多名正常都會懷疑下啦,點會唔問唔睇就簽,我覺得佢都好大責任。
之前銀行見我媽定期夠期去拎錢,都試過叫我媽買保單,好彩佢地講左比我知,我即刻拎份單嚟睇再解釋比爸媽聽,第二日佢地即刻去銀行取消張單!

珍珠宮

畀面勳章

大力大力 發表於 21-12-28 07:45
這些保險單、供款頭2~3年、大部分都是agent佣金、所以啲agent就同客人開大張單(如5千萬供10年)、供兩年收 ...

依家既保險大額保單
保險公司俾Agent份佣金
保險公司唔使一個月就賺返黎啦
一個月我都俾多
可能幾日咋
使乜講要頭幾年
你睇下AIA依家資產市值幾多
佢既股價仲高過匯豐
保險既進化同以前唔同晒啦
連政府都泊保險公司做融資你就明白
銀行只係一個中介角式
提供貸款再賺一筆
銀行,政府都靠保險公司做生意
係因為點都可以保住個本
(銀行,政府個本)
而購買者就要衡量自已能力所謂投資風險(自己清晰買緊咩,每個月要做咩,回報幾時有)

首頁
56789...10

尾頁

跳至