潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

nicoleyying 發表於 22-1-15 00:38
多謝你哋資深JM分享
不過依家假貨太恐怖,呢度都冇咩人敢分享同代購買喇~
所以可以專心分享喺專門店嘅行 ...

都係㗎,只要唔係為咗配貨買嘢,其實慢慢買,就會更加瞭解自己中意乜嘢,畢竟H袋真係唔平,太衝動去買好易買唔啱,開心買嘢變成唔開心就唔抵啦!
不過都明白初入坑對H袋嗰種渴望,所以都係靠大家互相提點下啦!

侯爵府

Miyazaki 發表於 22-1-14 23:19
下次搬屋記得搵我拆櫃

搵到張shoulder Kelly 嘅玉照,睇住先啦~
Shoulder Birkin 變咗出土文物,下次等考古學家嚟先發掘啦!

公爵府

maggiejane 發表於 22-1-15 01:41
Shoulder Birkin 變咗出土文物,下次等考古學家嚟先發掘啦!

Omggggggg 真係殺我一個措手不及,有咩袋唔要記得通知聲

男爵府

早呀MJ JM, 個早餐K好有營養好飽好好味呀,一路食一路流口水

男爵府

Miyazaki 發表於 22-1-15 07:34
Omggggggg 真係殺我一個措手不及,有咩袋唔要記得通知聲:fortunat ...

動L契女早晨呀 ,我要勤力追吓post。

公爵府

June04 發表於 22-1-15 08:05
動L契女早晨呀 ,我要勤力追吓post。
早呀契媽媽一早起身見到仲有靚嘢,零舍醒神呀!辛苦晒MJ jm反轉屋企每一個角落咁努力分享

男爵府

Miyazaki 發表於 22-1-15 08:07
早呀契媽媽一早起身見到仲有靚嘢,零舍醒神呀!辛苦晒MJ jm反轉屋企每一個角落咁努力分享:iloveit ...

我都想有呢種“反轉”既動力呀
都係瞓多陣發吓夢先
如果臨瞓前唔係數羊羊係數牛牛,羊羊,虫虫,魚魚造既袋袋,應該有好大幫助。

再一次超級多謝MJ JM既分享,感受倒愛呀

大宅

maggiejane 發表於 22-1-14 22:50
應該係2006年,嗰陣時年少無知,啱啱出shoulder Birkin, 覺得好型超中意,咁老公話送俾我,咪走去shop 問 ...

呢個經理好勁,睇一眼就知你係潛力無限股

大宅

maggiejane 發表於 22-1-14 22:50
應該係2006年,嗰陣時年少無知,啱啱出shoulder Birkin, 覺得好型超中意,咁老公話送俾我,咪走去shop 問 ...

一早起身有故仔聽shoulder birkin 係真iconic話說我第一件H item都係我老公(當時男朋友)買,書簽呀、錶呀。我係比佢帶入黑洞的但以前細個唔識欣賞佢哋嘅袋,如果唔係就慳返一筆!

大宅

maggiejane 發表於 22-1-14 23:14
係吖,起源係點我都唔記得。
代購同支持專門店嘅成日全晚網戰。

題外話: 我見jm 你有喺日本中古店買袋, 係咪日本二手店可靠好多呢?

公爵府

June04 發表於 22-1-15 08:19
我都想有呢種“反轉”既動力呀
都係瞓多陣發吓夢先
如果臨瞓前唔係數羊羊係數牛牛,羊 ...

契媽咁勁睇完啲咁令人興奮嘅野仲可以翻訓嘅 起身去巡舖把啦

公爵府

Hyssss 發表於 22-1-15 09:58
題外話: 我見jm 你有喺日本中古店買袋, 係咪日本二手店可靠好多呢?
我都想知, 成日見佢地好多靚vintage, 聽講日本監管好嚴嘅, 但總有漏網之魚, 所以都唔敢入手

珍珠宮

maggiejane 發表於 22-1-14 22:09
呢度全靠有你同動L JM keep 住reply 吹水出post, 仲有Jennifer 無私提供資料,先至會有咁熱閙。多謝你哋就 ...

希望新既一年,
大家可以繼續百花齊放
真心覺得分享唔係為左比較,
而係希望搵到知音人

公爵府

Akimoto2115 發表於 22-1-15 10:08
希望新既一年,
大家可以繼續百花齊放
真心覺得分享唔係為左比較,

so true! 分享唔係為左比較 因為小妹根本唔夠實力比較 買完靚小物開心share放下毒R下水吹已經夠我開心成日

大宅

辛苦晒你幫我哋搵返出嚟。咁多年後睇都係好型,真心欣賞JPG的才華!弱弱一問,MJ jm你有冇儲ghillies birkin, 我自己覺得又係collectors item, 仲有H 的suede bag, 又係做得好靚!HK好似比較少人用,如果可以開下眼界就好啦

大宅

maggiejane 發表於 22-1-13 15:27
Sorry, 掛住試衫,繼續。
然後,我親愛嘅SA問我,要唔要袋。
雖然上個月已經買咗一個,月頭又買咗個雜袋cau ...

我麻麻B外縫,個感覺太硬淨,你揀呢個冇得輸

侯爵府

Miyazaki 發表於 22-1-15 08:07
早呀契媽媽一早起身見到仲有靚嘢,零舍醒神呀!辛苦晒MJ jm反轉屋企每一個角落咁努力分享:iloveit ...

噚晚咁夜冇搵袋,呢張相好多前年分享過㗎lu~
因為圖中嘅shoulder Kelly 同 Kelly arlequin 已經好有歷史感。

侯爵府

Hyssss 發表於 22-1-15 10:16
辛苦晒你幫我哋搵返出嚟。咁多年後睇都係好型,真心欣賞JPG的才華!弱弱一問,MJ jm你有冇儲ghillies birk ...

呢兩款我都冇要到吖,我自己未致於乜款都儲,起碼自己會用先買,呢兩款珍品期待其他擁有嘅JM分享啦~

侯爵府

Hyssss 發表於 22-1-15 09:56
一早起身有故仔聽shoulder birkin 係真iconic話說我第一件H item都係我老公(當時男朋友)買 ...

男人總是犯同一個錯誤

侯爵府

icecreaming 發表於 22-1-15 08:56
呢個經理好勁,睇一眼就知你係潛力無限股

諗諗吓嗰個時代經濟唔好,沙士之後零售業重創,可能係咁我先會得到第一個0 spending Kelly ~
否則以而家嘅標準,我同老公入去咁問,經理以為我哋入去攪笑

首頁

尾頁

跳至