自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

cyyiu 發表於 23-10-26 14:30
我都係咁睇!
應該有2年樓嘅投資客想早d掉貨,相信二手盤會多左,呢刻可以止蝕嘛!
...

呢3幾年走都要蝕喎!
放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

HL7646 發表於 23-10-26 22:32
邊度隨便有4.5厘息?

MOX,網上做就可以

複式洋房

HL7646 發表於 23-10-26 22:32
邊度隨便有4.5厘息?
Za bank 用埋加息劵, 3個月都有4.71%啦

琥珀宮

irisf 發表於 23-10-26 06:58
是,當年入貨,到現在起碼賺一倍,如樓價二百萬,現四百萬,還未計租金,如不用供樓全費付清,當一個月一萬 ...

將話當年,去同而家情況比較,咪更加根本不可同日而語。

買樓要睇入市時機,無人話從今以後買樓收租都無著數較做定期差,而係講而家既高息環境下做咩投資有更大機會賺取較高回報。可以收息一兩年,等息口開始回落先買

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

esmehouse 發表於 23-10-26 09:50
貴到痴線,仲要黃竹坑一大雨就水浸

週圍 工廠區

琥珀宮

cyyiu 發表於 23-10-26 14:30
我都係咁睇!
應該有2年樓嘅投資客想早d掉貨,相信二手盤會多左,呢刻可以止蝕嘛!
...

拎貨兩年蝕讓379.7萬元

原文網址: 兩年SSD解禁即沽 業主1600萬賣SEA TO SKY四房 兩年蝕讓379萬 | 香港01 https://www.hk01.com/article/956408?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
attach1/tmp/phpAX7UHC

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊