跳至

首頁

尾頁

洋房

各位....都想問下大家意見...我問了CLUB HOUSE, 有提供小食既MINI BAR... 不過地方就在CLUB HOUSE 一個CORNER, not a private area ....! 大家定係想BBQ ? 因BBQ場附近有遊樂場...地方比較空曠D.....

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

咁BBQ場係唔係在室外?係唔係private area?

原帖由 dorothynpy11 於 09-8-24 13:01 發表
各位....都想問下大家意見...我問了CLUB HOUSE, 有提供小食既MINI BAR... 不過地方就在CLUB HOUSE 一個CORNER, not a private area ....! 大家定係想BBQ ? 因BBQ場附近有遊樂場...地方比較空曠D..... ...

大宅

畀面勳章

原帖由 dorothynpy11 於 09-8-24 13:01 發表
各位....都想問下大家意見...我問了CLUB HOUSE, 有提供小食既MINI BAR... 不過地方就在CLUB HOUSE 一個CORNER, not a private area ....! 大家定係想BBQ ? 因BBQ場附近有遊樂場...地方比較空曠D..... ...

係啦,BBQ場係咪室外架,到時會唔會好冻呢??

洋房

它總共有5個爐...一格一個爐咁既型式 !! 都可能會有點涼...!!!不過最煩就係MINI BAR 無得BOOK..大家有沒有其他意見 ?

等待驗證會員

I'm afraid bbq party is not that suitable for little bb to attend. Maybe let's search and think think somewhere else to hold the party la.

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

咁BBQ又真係唔太啱小BB,要諗下第二D地方。

大宅

畀面勳章

我楼下都有club house,不過我住喺將軍澳,你地怕唔怕遠呀??我個club house有俾bb玩嘅地方都ok。

洋房

fine for me..

侯爵府

我都應該無問題

大宅

畀面勳章

原帖由 HappyDay2008 於 09-8-27 15:34 發表
我都應該無問題

其他媽咪有無问题???

大宅

我都OK呀~

別墅

Hi, this is lovek. I was unable to write any messages on bk during the past few days, just didn't know why. So, I created this new account.

Well, about the location of birthday party, it's also ok to me.

Thanks!

別墅

hihi!

Do your babies stand?
Mine keeps training herself everyday, and then bounces & bounces.

侯爵府

我個仔會扶住床邊或者梳化自己企,仲可以扶住向左向右行幾步,如果坐學行車就行得好快添。

原帖由 minniem 於 09-9-10 10:16 發表
hihi!

Do your babies stand?
Mine keeps training herself everyday, and then bounces & bounces.

洋房

我bb仲未識自己扶起身企呀..!!! 唔知點解好似我亞女所以野都好似慢過人....都有d擔心!!!

happy day: 學行車係唔係可以幫到行好d ?

侯爵府

我諗學行車都有D用,有D人又話唔好用學行車因為會O型脚,但我細個時都係咁用,又唔見有O型腳,所以我照樣比BB坐,我個仔坐住架學行車行得好快仲四圍去攪嘢添。

原帖由 dorothynpy11 於 09-9-12 12:07 發表
我bb仲未識自己扶起身企呀..!!! 唔知點解好似我亞女所以野都好似慢過人....都有d擔心!!!

happy day: 學行車係唔係可以幫到行好d ?

別墅

Yes, I also heard that, that's why I didn't buy this.

原帖由 HappyDay2008 於 09-9-13 23:53 發表
我諗學行車都有D用,有D人又話唔好用學行車因為會O型脚

侯爵府

無人上來!等我PUSH下。你地係唔係食日本奶粉架?九個月要轉大仔奶粉,你地會轉邊隻呀?

大宅

囡囡轉食固體, 忙到爆, 真係少左上黎~

我囡囡都識自己企起身, 但身邊有bb的媽咪朋友都叫我唔好train囡囡太早行或企, 等佢學下爬多D先, 因為可以train到肌肉的協調性~

另外, bb車我羅左表妹個囝囝的黎用, 但..... 囡囡用左一段時間, 佢平時企都會腳版踏地, 坐完bb車後, 鐘意用腳尖企, 我巳經交架車係等佢平踏地架啦... so 同老公決定唔再比囡囡坐bb車啦~

大宅

嘻~ 我仲餵緊人奶~

原帖由 HappyDay2008 於 09-9-23 09:56 發表
無人上來!等我PUSH下。你地係唔係食日本奶粉架?九個月要轉大仔奶粉,你地會轉邊隻呀?

首頁

尾頁

跳至