跳至

首頁
56789...21

尾頁

大宅

回覆 1# ivyduck 的文章

係呀,所以我咪想叫你地試下叫d小朋友學下執書包,我第一次講佢要帶邊本書,之後佢就好快搵到出黎,我都感覺好突然架,真係莫名興奮!

大宅

真係唔好意思,我近排好忙,上次問完都忘記了再上黎!
我個女係李念恩

原帖由 ivyduck 於 09-9-27 08:58 發表

Hello, 我小朋友以洛都係讀上幼B班ga, 係彩虹組, 妳囡囡呢? Nice to meet you!!

伯爵府

牛年勳章

原帖由 marvinliu 於 09-10-12 18:01 發表
天日記得交閱讀報告...

咁細個點寫閱讀報告?

大宅

係呀!天日叫卓然執下先。
閱讀報告係可以畫圖畫。

大宅

又多一個意外收獲,前日咪有份評估報告要簽返比學校o既,當寫上日期o既時候,我就問:今日係幾多號呢,點知凱晴即刻答我:今日係12號呀,真係估唔到連日期都識,我再問:咁今日係星期幾呀,佢亦都答到我話係星期一,知道佢識咁多野,真係好開心,佢話老師每日都有教佢地架!

原帖由 marvinliu 於 09-10-13 23:33 發表
係呀!天日叫卓然執下先。
閱讀報告係可以畫圖畫。

大宅

畀面勳章

其實我都好開心, 因為佢本身超級慢熱, 但眼見佢好快就適應到, 放心哂
仲有, 前日同老公到學校接佢放學, 佢竟然話想搭校車多過坐爹地車

大宅

畀面勳章

原帖由 zoechan2005 於 09-10-13 23:11 發表
真係唔好意思,我近排好忙,上次問完都忘記了再上黎!
我個女係李念恩

唔緊要, 咁妳囡囡邊組, 洛洛係彩虹組

大宅

係咩... 連日期同星期幾都識啦... 我又問下先.. 都唔知佢識d咩.. 卓然成日都整古做怪... 有時真係激死我.....

大宅

畀面勳章

頭先問佢, 今日幾號同星期幾, 佢好老實同答我唔識,

大宅

係呢,評估分數方面你們滿意成績嗎?凱晴就有兩點做唔到最好,浪費食物同埋天父創做天地黎兩點只是表現良好,不過,其實都應該好滿意,只係兩個point者,唯有教佢每次茶點堂既食物一定要食晒囉,但佢比自己既藉口就係唔夠時間食,真係比佢激死!

大宅

哈哈,好搞笑!

原帖由 ivyduck 於 09-10-14 15:13 發表
頭先問佢, 今日幾號同星期幾, 佢好老實同答我唔識,

大宅

畀面勳章

嘩, 咁凱晴好叻喇!
洛洛約4成係良好, 其餘係優異, 但見良好果d係要講/唱, 以佢慢熱嘅性格, 好正常
係呀, 記住聽日唔駛著校服, 著d紅色衣服, 同埋唔吃西瓜要朝早打電話番學校

大宅

畀面勳章

想問凱晴係咪彩虹組ga?? 洛洛成日指住妳囡囡張相話係同學黎ga

大宅

唔該晒洛洛媽咪,凱晴係D班架,可能好似佢d同學o者呢,哈哈!可能凱晴好鍾意唱歌啦,所以呢方面好小小卦,係呢,你有無聽過洛洛讀果首第一天上學既文章呀,我依家唔記得左個名忝,內容大概係:第一天上學,像隻毛毛蟲....,連埋d動作一齊做,我聽完之後都有d感動呀,你試下叫洛洛讀一次比你聽呀!

原帖由 ivyduck 於 09-10-14 17:07 發表
想問凱晴係咪彩虹組ga?? 洛洛成日指住妳囡囡張相話係同學黎ga

大宅

畀面勳章

原帖由 Idalam1 於 09-10-14 17:15 發表
唔該晒洛洛媽咪,凱晴係D班架,可能好似佢d同學o者呢,哈哈!可能凱晴好鍾意唱歌啦,所以呢方面好小小卦,係呢,你有無聽過洛洛讀果首第一天上學既文章呀,我依家唔記得左個名忝,內容大概係:第一天上學,像隻毛毛蟲....,連埋d動作一齊做,我聽完之 ...

呢首佢念左俾我地聽, d動作好可愛, 佢念到有高低音, 好似朗誦咁

大宅

多謝提醒,邊度講話著紅色?

原帖由 ivyduck 於 09-10-14 17:04 發表
嘩, 咁凱晴好叻喇!
洛洛約4成係良好, 其餘係優異, 但見良好果d係要講/唱, 以佢慢熱嘅性格, 好正常
係呀, 記住聽日唔駛著校服, 著d紅色衣服, 同埋唔吃西瓜要朝早打電話番學校:handsome ...

大宅

李念恩係"月亮組"

原帖由 ivyduck 於 09-10-14 11:35 發表

唔緊要, 咁妳囡囡邊組, 洛洛係彩虹組

大宅

卓然今日講左係10號...又玩野...不過講左星期三. 都ok啦...天父創做天地係第三, 仲有d第3格. 因為比返老師唔係好記得啦....
我叫左卓然lor書比我放書包. 又唔識lor啦.. 比我鬧左佢一陣... 又lor啱晒wor... 唉.. 成日鬧都唔係辦法...

大宅

都好叻仔呀,都講到星期三,凱晴都未必次次答岩架!

慢慢黎啦,唔緊要架,都有進步呀,最緊要佢係知道本書叫咩名o者,或者你下次叫佢攞書既時候,試下換個方式同佢講,我同你玩個遊戲呀,你試下幫我揾邊本書出黎,睇下你叻唔叻先,如果岩既話,咪讚揚下佢囉,唔岩既話,咪叫佢比心機繼續搵囉,可能咁樣方式對佢有用呢?希望幫到你啦!

原帖由 marvinliu 於 09-10-14 23:16 發表
卓然今日講左係10號...又玩野...不過講左星期三. 都ok啦...天父創做天地係第三, 仲有d第3格. 因為比返老師唔係好記得啦....
我叫左卓然lor書比我放書包. 又唔識lor啦.. 比我鬧左佢一陣... 又lor啱晒wor... 唉.. 成 ...

大宅

哈哈!噙日放工返到屋企,凱晴瞓左覺,咁我咪幫佢執定書包囉,點知瞓醒之後話比佢聽,佢仲問番我點解唔留比佢執喎,之後仲打開毛巾盒同食物盒,檢查我有無幫佢換毛巾同清潔,仲睇埋口罩係唔係有三個,跟住同我講,真係整好喎,咁就岩喇,真係唔知好笑定好嬲!

首頁
56789...21

尾頁

跳至