自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

子爵府

咁就打擊倒,家長好精明呀,點會為網上幾句說話去改變。

原帖由 catw88 於 09-9-26 23:15 發表
突然好無聊一諗......
樓主..你唔係又係首輪想揀csk下話..?
打擊對手唔好爭....

大宅

好心啦, 做人父母, 成鬼日咁囂....
間學校好唔好, 唔米自己把口講就係架, 有麝自然香呀。
間學校本身好嘅, 唔使掛住口邊話好先好lor
呢d人真係井低之蛙

有時, 學生, 什至家長談吐, 都會影響學校印像嘅,

原帖由 catw88 於 09-9-26 23:03 發表
最好笑係..我女入左之後有2個朋友仔女都入..
果個c9憎c我.....

另一個朋友仲好笑..
果時我無做野..幫女女轉校..身邊朋友都好愕然我揀呢間..
好深刻有一個朋友鬧我..
"你而家無野做比個女讀成5千蚊一個月..仲要生多 ...

大宅

冇錯
原帖由 bbq2006 於 09-9-26 23:27 發表
咁就打擊倒,家長好精明呀,點會為網上幾句說話去改變。

大宅

唔米呀, 做咩? 你想問我意見? 我過左氣架喇喎

原帖由 catw88 於 09-9-26 23:21 發表
唔好咁講啦..
行行出狀元..
其實學校無分高低..banding係用來分學生架ma..係咪..?
都想請問下..你是否都係34網..?

男爵府

原帖由 仍然掛住你 於 09-9-26 23:18 發表
我小朋友今年p1喇
但可惜唔米全港至巴閉嘅學校呀

唔係~~你好巴閉架:;pppp: '超'完人o地間學校又唔認 呢樣冇屈你啦嘛?
不過對於你呢D冇謂人,我冇興趣再覆

大宅

我有唔認咩? 又屈我
多謝你之前嘅興趣喎

原帖由 祖明 於 09-9-26 23:37 發表

唔係~~你好巴閉架:;pppp: '超'完人o地間學校又唔認 呢樣冇屈你啦嘛?
不過對於你呢D冇謂人,我冇興趣再覆

男爵府

原帖由 仍然掛住你 於 09-9-26 23:13 發表
見你既post, 估你也是講道理之人, 我也願回你
但你要攪清楚, 唔好下下針著我話彈你校
係我彈定其他會員彈, 唔該妳睇清楚
做人要軍軍真真, 唔好乜都懶我
你之前屈過我, 我也曾叫你要睇清楚
唔好炒埋1碟講

...

總知不鬧不相識 la!你澄清咗多次不是針著CSK,我也不再打搞你喇!希望你的孩子如我們的一樣,也有快樂的校園生活。日後你會明白我們捍衛校譽的精神不是無理的,而是出自內心的感恩!

早抖喇!日後在第2D topic見 la!

大宅

我的孩子暫時仍很享受校園生活, 高年班就唔知喇
捍衛校譽.......我唔知算唔算叫捍衛。曾經有個mami對小兒的kg作非常負面評價, 我只客氣的向她問了一句問題, 她沒回應我也從此沒繼續唱衰落去。這是我唯一一次"捍衛校譽"。校譽不是一朝一夕, 不是單憑網上幾句便能捍衛。相反, 盲目捍衛會造成損害校譽, 所以我不熱衷於捍衛
goodnight

原帖由 csk家長jj 於 09-9-26 23:58 發表

總知不鬧不相識 la!你澄清咗多次不是針著CSK,我也不再打搞你喇!希望你的孩子如我們的一樣,也有快樂的校園生活。日後你會明白我們捍衛校譽的精神不是無理的,而是出自內心的感恩!

早抖喇!日後在第2D topic見 la!:f ...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

係lor
原帖由 glory911 於 09-9-26 21:36 發表
我覺得樓主超係因為覺得間學校唔巴閉,而唔係話間學校唔好。好同巴閉係兩碼子嘅事。

伯爵府

畀面勳章

有幾巴閉

大宅

好媽媽勳章

DBS 定 喇沙定st paul co-ed呀??

原帖由 仍然掛住你 於 09-9-25 12:39 發表
有個c9同我講, 話佢個仔入到全港至巴閉嘅小學喎
我問佢邊間咁巴閉呀
超..........呢間 真係笑死人

大宅

好媽媽勳章

呀c9話係全港至巴閉架呢間, 其他個d冇得比呀

喇沙? 得個名架咋, 實力唔夠喇沙(陳瑞琪)勁
男拔?只岩有$$人士讀, 得個外表
皇仁?官校有乜好丫

so都係我個仔個間至巴閉lor

唔係掛!!??調轉黎講喎

原帖由 仍然掛住你 於 09-9-25 13:30 發表
小妮子, 你個名真係靚

個間米就係喇沙囉....................................(陳瑞琪)

呀c9話係全港至巴閉架呢間, 其他個d冇得比呀

喇沙? 得個名架咋, 實力唔夠喇沙(陳瑞琪)勁
男拔?只岩有$$人士讀, ...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 heilok 於 09-9-25 15:09 發表

我覺得唔關間學校巴唔巴閉事,是那個媽媽的問題.只要是她仔仔入的,就一定是最巴閉的.
我仔仔間學校都有一個差不多的家長,不斷說間學校點好點好.當然,我都覺得好,適合我仔仔我才會揀,但也不要那麼誇張.不過有些人的性格就是如此,或許是想証明自己小孩子如何犀利,或許說服自己那間學校就是最好的.

大宅

好媽媽勳章

呢D人驕傲到令人討厭

原帖由 wingogo 於 09-9-26 02:01 發表
咁岩嘅, 我有類似經驗呀!
我識得一位女仕
佢個仔都係讀陳瑞琪(喇沙)
當時我唔知, 於是問佢個仔讀邊間
佢雖然冇用説話答我話陳瑞琪係至巴閉嘅學校
但無論佢嘅語氣、神情、眼神、身體語言,字裡行間都話緊比我知,佢個仔間小學係跨啦啦嘅,
非常驕傲自負的表情
我當時O左咀

大宅

好媽媽勳章

同意! CSK 喺我印象係一間中至中上既學校, 印象唔太差
但見識過呢度D "Die hard fans" 家長嘅留言, 令我..大開眼界mouth:

原帖由 阿早! 於 09-9-25 17:12 發表
我讀u果時, 都識得幾個響果度讀中學既人, 佢地都係好自大(但無料), 最叻搞小動作........在我而言, 係好唔掂囉......令我唔鐘意呢間學校.

(可能咁o岩架咋....不喜勿插) ... ...

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

吾明點解d c9甘中意用仔女既學校/內容深淺/考第幾etc...來比較??-( 讀名校又點?就算讀吾成又點?都吾關我事吖??係咪?見到呢d 自大c9 還是避之則吉....:tongue:

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

有d c9真係突別愛比較,由住屋/老公/仔女etc...但佢地從來吾會用自己去同人比較,因呢d c9自我價值好低,無野同人比,係3無,(無乜學歷,無工作,無樣貌)唯有用身邊ge人同人比lor

大宅

好媽媽勳章

我所認識嘅喇沙仔, 大部份都幾氣焰.
所以我對呢間學校嘅印象真係唔係幾好!!

複式洋房

同意, 我隔離個個都係讀個度, 連印影機點用都唔識,我覺得佢係LAZY OR 想人幫佢, 份人又自大, 頂佢唔順
原帖由 weiwai 於 09-9-27 12:52 發表
同意! CSK 喺我印象係一間中至中上既學校, 印象唔太差
但見識過呢度D "Die hard fans" 家長嘅留言, 令我..大開眼界mouth:mouth:" />

首頁

尾頁

跳至