夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

vlk
佢逃避有好多可能,唔一定係壞方面。。。
-佢還未攪清楚自己想點?
-佢內疚,唔想提自己做錯過
-唔知點答你,因怕答錯,再次令你唔開心

你想想....你有疑惑/問佢時 係咩態度,語氣?
我就會搵個好d ga時間 如大家心情好,我會笑笑口問,有疑惑5洗立即問,等自己都想清楚問題/攪好情緒 先問 會好d ka
比多小小時間大家,5好迫佢太緊,太緊 佢會走ka......
同時5好太在意一些小事,由得他... 自己都會開心d,開心就會靚d.....靚d就會吸引佢回來...

祝你做個靚ga有吸引力ga可愛ga老婆

洋房

Add Oil!!

複式洋房

其實我哋之前傾過,佢亦認有見過面,我知佢要時間解決,所以無阻止佢,
但當自己知道時,個心仲有懷疑佢哋做乜同個心好難受...

大宅

選擇復合並唔係因為老公改過,佢係無改過(因為一直都話自己無做過), 亦唔係佢氹返我, 係我自己返去, 而家心情好矛盾好複雜, 因為我離開的8個月間, 佢仲有心情約d女出去影相(自我離開home後, 佢開始變龍友), 返大陸過夜, 我要點面對?? 要用咩態度對佢?? 但係我始終放不低, 個心有條刺經常無意間針下我.....

複式洋房

原帖由 heidi13 於 10-6-24 10:18 發表
vlk
佢逃避有好多可能,唔一定係壞方面。。。
-佢還未攪清楚自己想點?
-佢內疚,唔想提自己做錯過
-唔知點答你,因怕答錯,再次令你唔開心

你想想....你有疑惑/問佢時 係咩態度,語氣?
我就會搵個好d ga時間 如大家心情 ...

其實比我知道事情至今已經差不多一年了, 我每次知道佢有聯絡及見面時, 我個心都好痛, 怎樣他還要這樣呢? 每當我問佢(我態度系心平氣和問的), 但佢態度都唔想講, 叫我唔好再問及講好唔好....... 講到好似我問題, 不是佢問題.
現在我就像比機會他一腳踏兩船. 自己都不知道在做怎樣.

複式洋房

原帖由 vlk 於 10-6-24 19:28 發表

其實比我知道事情至今已經差不多一年了, 我每次知道佢有聯絡及見面時, 我個心都好痛, 怎樣他還要這樣呢? 每當我問佢(我態度系心平氣和問的), 但佢態度都唔想講, 叫我唔好再問及講好唔好....... 講到好似我問題, 不 ...

你和我的情況很似。
只要我稍一提及, 他便反擊。
我已盡量避免提及,但那一段日子的傷痛很深。他一直瞞騙我,直到那第三者找我。我的老公就突然之間回來了。那第三者我是認識的,她說了很多令我很傷心的說話,是真是假,我不得而知,因為我老公一句也不願提。
我寫信向他提到我的痛苦,我告訴他我一個人承受不了。但他沒有覆, 也沒有跟我去傾。
之後又發生一些事令我想起他的婚外情,我一提到,並告訴他我的心很難受,他竟大聲罵我 :「你自己攞黎!」「我幫唔到你 !」「你上網去勁鬧law, 你最鍾意咁做啦 !」

大宅

好媽媽勳章

原帖由 tekapo 於 10-6-25 13:22 發表

你和我的情況很似。
我已盡量避免提及,但那一段日子的傷痛很深。他一直瞞騙我,直到那第三者找我。我的老公就突然之間回來了。那第三者我是認識的,她說了很多令我很傷心的說話,是真是假,我不 ...

真替你心痛...明明對方做錯仲要受佢氣
如果佢真心回頭仲愛你, 又點會咁同你咁講野咖, 連耐性都冇, 佢返來唔會唔會只系為左其它目的丫

複式洋房

我看了一本關於婚姻的書。書中提到婚外情過後的當事人 (通常是男) 應該反思一下自己為何會這樣做以及哪一段有婚外情的日子的感受,而不是去逃避。

大宅

我想問下大家,
其實大家選擇留低係 唔舍得 or 唔今心 or c6有改變 or 小朋友 等等原因.......

婚姻唔係單方面,e係要雙方維繫....
單方面努力冇用架, 有時候識得放手,未嘗唔好.
同時唔好因為想留住老公,連自己ga底線都無,要董得我愛自己,生活係為自己e活,5係為c6....

我想同大家分享下自己ga復合故事

事發其實唔係好久,大約大半年前...
我選擇復合ga理由好簡單....有小朋友
老公當時講明返來只為小朋友,我唔可以理佢d嘢,做掛名夫妻等等(還有好多難聽ga說話)....我當時都忍得好辛苦,同樣冇左自己ga底線.
之後老公都有搵個女人,我活在痛苦中...就係這時有bk mami教我如何活在當下,及見社工,令我改變自己 (改變5係為c6,是自己).
改變後,老公唔知點解,開始慢慢多左留係屋企ga時間,同關心我,還自動報告行蹤...

有一次同老公真心對話中才知道問題所在.
在之前,我比老公好大壓力,束縛大,皮氣大,冇溝通....
答案好簡單....就係我做左老公ga阿媽...e唔再係情人..... 所以,我現在做個可愛ga情人,5查佢,5問佢有關個女人d嘢,做自己想做e令自己開心ga事.

當老公不忠時,我哋只掛著說老公不是,(當然越軌一定係唔正確的),但有無想想我們做老婆ga 有冇做錯?

ps sorry bk mami 我偷左你哋當時教我d嘢.....同人分享
hehe
祝大家.......做個可愛ga情人

大宅

原帖由 heidi13 於 10-6-25 13:47 發表
我想問下大家,
其實大家選擇留低係 唔舍得 or 唔今心 or c6有改變 or 小朋友 等等原因.......

ps sorry bk mami 我左你哋當時教我d嘢.....同人分享
hehe
祝大家.......做個可愛ga情人..

哈哈.... 妳唔係 架, e D 係妳得到既經歷黎架. 偷人野嗰 d 係 c 狐.

bk mami, 唔開心時去吸收多 d 正能量, 妳地唔係單為老公而活架. 有好多野係好出奇不已, 妳想有時又冇喎, 妳唔唸既時候又有喎. 真係玩死人架, 但人生就係咁.

窮途未必係未路, 絕處也可以逢生, 何必強求呢!

做好自己本份, 改變自己為可愛既人, 唔好理佢, 可能有轉機架.

努力! me 2

大宅

原帖由 tekapo 於 10-6-25 13:22 發表

你和我的情況很似。
我已盡量避免提及,但那一段日子的傷痛很深。他一直瞞騙我,直到那第三者找我。我的老公就突然之間回來了。那第三者我是認識的,她說了很多令我很傷心的說話,是真是假,我不 ...

老公回答你ga問題,重要嗎? 講左你真心相信嗎?
如果唔係真心相信,咁有何必苦苦追問呢!
到今日,因我都未可以完全想信老公,所以我選擇唔問,我唔係逃避,e係可以講,唔通你想知,老公還未放低別人? 只要老公答我,[我個心已經開始回來了],就唔好再問啦.

邊有女人想離婚架,大家都想係到得到其他bk mami 支持
我支持各位..... 我同大家一齊努力

大宅

原帖由 rainbowhere 於 10-6-25 14:12 發表

哈哈.... 妳唔係 偷 架, e D 係妳得到既經歷黎架. 偷人野嗰 d 係 c 狐.

幣.......比你發現tim......

hehe

大宅

畀面勳章

好開心樓主出咗這個top,睇完之後開心咗好多,放鬆咗自己...大家都要加油呀

男爵府

我既正能input 係:不同既理論同名人都講過, 家庭[size=15.2778px]對個人作出支援, 家庭[size=15.2778px]有穏定社會既作用, 。

[size=15.2778px]係!有時都唔知做咩同C6一齊, 為咩?可能自己都答唔到。[size=15.2778px]
但各位媽媽既堅持同犧牲, 對社會有好大既貢獻。[size=15.2778px]
[size=15.2778px]共勉之!

男爵府

我既正能input 係:不同既理論同名人都講過, 家庭對個人作出支援, 家庭有穏定社會既作用 。

係!有時都唔知做咩同C6一齊, 為咩?可能自己都答唔到。 但各位媽媽既堅持同犧牲, 對社會有好大既貢獻。

大宅

復合喺因為愛-愛老公愛兒子愛家.
喺得知嘅時侯嘅頭兩句話就喺:發生左物嘢事?
點解會敢?跟住以淚洗面嘅日子開始左啦,當中
一想起老公不忠就喊,到有一日發覺老公仲未放
得低而影响到工作及個人情緒後,我就好心平氣
和同佢講呢件事對我倆同亞仔同個家嘅影响有
幾禁負面,自己做左錯事喺要去面對而唔喺逃避,
亦好肯定話比佢知我變得幾禁黑心:
希望個賤女人嫁得出有個仔得幾歲而佢老公又喺
要對佢不忠仲要話等個仔大啲就同佢離婚而個
仔就跟賤女人,等佢嚐下我嘅痛苦.
唔開心嘅日子喺會過去,既然選擇復合之路就唔好
再想老公有幾唔好幾唔啱,可能自己睇唔到自己不對
嘅地方,溝通真喺好重要亦唔少得,我地衣家更加多左
為對方著想同埋會喺對方立場睇嘢,亞仔嘅影响力都
唔細架,多啲2人世界多啲想吓對方嘅好,最重要喺清
楚知道為何復合,復合就喺表示大家想繼續走埋下半生,
呢樣好緊要.當然過渡期喺比較難捱但只要有信念喺
一定得.希望在此嘅為人妻為人母嘅各位大家一起努力,
擁有美滿家庭,老公錫錫子女孝順乖巧.

複式洋房

agree, 真係唔容易..有時更加覺得冇可能...好似我3個月裡面...見步行步...用今日唔知聽日事既心去面對每一天..條路真係好難行..

民房

到底婚外情定義是什麼? 要有性關係? 或是"好朋友"都算是? 當然"好朋友"是經常通電話,sms及出街吃飯.

別墅

如果老公選擇復合都好, 起碼有個目標, 但我老公出軌後話同個女人變返普通朋友, 叫我接受, 又話我同bb對佢黎講有冇一齊生活都冇乜所謂, 佢又日日都會返屋企, 對我又唔算差, 但問佢係咪想一家人一齊生活, 定想離婚, 佢又話冇諗過, 都唔知可以點

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 patwwp 於 10-9-15 12:26 發表
到底婚外情定義是什麼? 要有性關係? 或是"好朋友"都算是? 當然"好朋友"是經常通電話,sms及出街吃飯.

我覺得呢啲已經係,只要另自己咖另一半有唔開心已經係。重有,通常做呢啲野,係唔會比另一半知道,所以都係不忠。

首頁

尾頁

跳至