想生BB

跳至

首頁
56789...34

尾頁

大宅

贊成 x 1000000...我都覺得janet b 好靚女同好可愛

原帖由 DodaBB 於 10-7-28 17:51 發表
janet b 好令女喎~

大宅

你既產程好順利,真係好!我同c6睇完你既分享,都決定會打無痛分娩,因為其實我怕痛,c6驚我到時會失控

原帖由 janetyck 於 10-7-24 10:08 發表
tata, 我原本都係15/16打無痛分娩, 但我一推入產房時, 隔離生緊果個產婦佢開到9度半, 但係佢好痛, 不停話唔生, 仲大叫, 跟住所有姑娘圍住佢, 話BB心跳減慢, 佢一定要生出來, 但個產婦唔合作, 姑娘唯有用手/東西盡快 ...

大宅

你開始咗產假,個人relax 咗,又可以瞓吓晏覺,我諗會有助養肥BB, 話唔定足6 lb, 祝你一切順順利利,母女平安!

原帖由 blackypurin 於 10-7-27 13:38 發表

嘻嘻, 人都係貪心, 雖然而家過咗5lb, 但梗係想佢重秤d好d啦...

我book咗38wk2d搵dr chan開刀, 即係下星期四呀! 而家都有d緊張, 但最驚都係佢早咗出來, 我重要養肥佢, 真係一天都不能早呀

我估我個b應該都幾 ...

大宅

因為你個B係雞蛋仔,雞蛋黄係黄色

原帖由 lalamike 於 10-7-27 18:12 發表
我都聽細妹講
男仔粉藍色
女仔粉紅色
不過唔知點解
我果本係黃色嫁!
不過入面有晒男同女仔的生長圖表囉

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 chweebebe 於 10-7-28 18:41 發表
我一定會post上fb....!希望小b唔好太失禮人~

我估我個b先失禮人

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 babies123 於 10-7-28 19:15 發表

chweebebe, blackypurin & tata,

話咁快就到你地嘅大日子喇,祝你哋個個都順順利利咁接小B返屋企!!!

多謝你

大宅

報告吓今日37w2d去Dr. Chan度產檢既情況,小B重6.3lb la, 胎心跳都好好,不過胎水都係麻麻地,梗梗合格得8.1,不過check 咗宮頸,Dr.Chan話仲未鬆,如果38week 試催生,未必成功,Dr. Chan話小B都重好健康,胎盤未老化,可以俾多小小時間,不過唔建議過39week, 所以定咗39week 催生,即係9/8, 8/8晚入院塞藥等宮頸鬆開,不過如果9/8 朝再check 宮頸都係未鬆,Dr. Chan 話無謂試順產,多數唔成功,咁就會決定開刀...真係好,今日做咗決定,個心定晒

大宅

Thanks!

我都祝你個兔B快快入宮! 係呢,你仲有冇做treatment, 定係試緊natural?

原帖由 babies123 於 10-7-28 19:15 發表

chweebebe, blackypurin & tata,

話咁快就到你地嘅大日子喇,祝你哋個個都順順利利咁接小B返屋企!!!

大宅

嘩,week 39時小b好可能有7lbs幾!到時我同blackypurin都已經出咗院,過緊d無分日夜嘅生活.
原帖由 tata0409 於 10-7-28 21:05 發表
報告吓今日37w2d去Dr. Chan度產檢既情況,小B重6.3lb la, 胎心跳都好好,不過胎水都係麻麻地,梗梗合格得8.1,不過check 咗宮頸,Dr.Chan話仲未鬆,如果38week 試催生,未必成功,Dr. Chan話小B都重好健康,胎盤未老化,可以俾多小小時間 ...

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 tata0409 於 10-7-28 20:48 發表
你開始咗產假,個人relax 咗,又可以瞓吓晏覺,我諗會有助養肥BB, 話唔定足6 lb, 祝你一切順順利利,母女平安!

多謝呀 過6lb就真係難d, 始終生長最快嘅時間已過, 有5.6, 5.7lb已經好理想...

我都祝你平平安安, 生b順利,囝囝健健康康!

大宅

既然有晒計劃咁真係安心好多,祝你順順利利生個肥美嘅bb~

原帖由 tata0409 於 10-7-28 21:05 發表
報告吓今日37w2d去Dr. Chan度產檢既情況,小B重6.3lb la, 胎心跳都好好,不過胎水都係麻麻地,梗梗合格得8.1,不過check 咗宮頸,Dr.Chan話仲未鬆,如果38week 試催生,未必成功,Dr. Chan話小B都重好健康,胎盤未老化,可以俾多小小時間 ...

大宅

babies123,
Thank you ~
All JM support u~Add Oil

子爵府

多謝你~
而家你囡囡有5磅以上, 谷盡佢到時可能有近6磅都ok
其實好多bb之後食奶都好快追上, 唔使擔心~

放鬆心情, dr.chan絕對一流你唔會好痛.....
加油~
原帖由 blackypurin 於 10-7-27 13:38 發表

嘻嘻, 人都係貪心, 雖然而家過咗5lb, 但梗係想佢重秤d好d啦...

我book咗38wk2d搵dr chan開刀, 即係下星期四呀! 而家都有d緊張, 但最驚都係佢早咗出來, 我重要養肥佢, 真係一天都不能早呀

我估我個b應該都幾 ...
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

chweebebe
原來下周一你bb就出世
鄧你緊張啊
好快見到小b喇!

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

hahahahah~~~
咁你都諗到﹖笑c我

原帖由 tata0409 於 10-7-28 20:50 發表

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 tata0409 於 10-7-28 20:50 發表

侯爵府

好呀,有咗決定人都輕鬆d呀,希望小b乖乖咁出世啦!!!

侯爵府

原帖由 tata0409 於 10-7-28 21:07 發表
Thanks!

我都祝你個兔B快快入宮! 係呢,你仲有冇做treatment, 定係試緊natural?

多謝你!!!

我呢2個月試緊NATURAL,我下個月book咗睇Dr.So呀,睇吓佢幫唔幫到我啦,我見有jm講Dr.So對複雜case有一手,希望我呢個極度複雜case佢都攪得掂啦!!!

子爵府

畀面勳章

[

大宅

預祝3位準媽媽分娩順利,生個精靈健康嘅bb~

首頁
56789...34

尾頁

跳至