跳至

首頁

尾頁

別墅

Vikimo 發表於 11-4-16 12:48
尋日照左.. 都係o係LG2 度照woo.. 好似平時咁磅重量血壓之後就等叫名.. 都等左個幾鐘, 之後就入房照超聲 ...

OR....原來LG2都係有得照O既..但我鍾意D7多D...好似光猛D, D野新D咁...
係呢, 你照果日多唔多大陸人呀?
同埋果日洗唔洗帶小便去架?
佢D ROOM o既儀器好似好舊咁..D7就好似好新咁....係咪都有成32寸電視咁大o既mon架?

唔好意思, 好多問題tim~

大宅

nam1016 發表於 11-4-15 15:48
原來預產期係跟照Oscar嗰日定出來,所以我預產期又變成早了5天.

照完結構, 東區出左封信, 我個預產期用番最後一次月經的第一天計...

複式洋房

6月啦~有點緊張了!我5月30日飲了糖水,好彩過到關!你們有去過東區的產前講座嗎?我有D想去,但想知有冇用先,因上次飲糖水時姑娘都播左2個鐘帶,唔知去講座會唔會都係睇帶?如果都係睇帶梗係唔去啦~

另外,大家有冇留意要帶2件BB羊毛內衣入院呀?我上次問過姑娘佢話真係要帶,因為中央冷氣BB耐寒能力低,所以建議一定要帶,大家知唔知邊到買平呀,因為真係只著幾天,之後回到家一定唔著啦,想買平平地,大家有介紹嗎?

別墅

你地會唔會買定一兩罐奶粉準備?你地食邊隻?

別墅

回覆:huenkei 的帖子

我唔買了,凍就包條厚d毛巾。我之前有聽過,同糖水播的差不多。但我七月會去聽分娩過程,費時到時走錯地方生B,作心理準備下,知多些無咁驚。

別墅

回覆:sophie_mama 的帖子

咁係早左定遲左?

大宅

瞓得好勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章

我去聽過, 多數都係有slide + 姑娘現場講解
唔係只係坐o係度睇帶p既!

如果係第一胎無乜經驗, 無乜概念, 去聽下會知多D

分娩過程o個堂仲有埋產前房同埋產後房locker既相, 丈夫更衣室既相, 產房既相(有埋張床既實況)...
我覺得都值得去聽架!

別墅

引用:我去聽過,+多數都係有slide+++姑娘現場講解

原帖由 bearbbmama 於 11-06-09 發表
我去聽過, 多數都係有slide + 姑娘現場講解
唔係只係坐o係度睇帶p既!
我諗呢堂一定好多人上啦,其他唔聽,呢堂一定要聽。

複式洋房

今天有時間仲諗住出去聽產前講座,打電話去問,原來要book先有得聽架,我之前問過好似話唔洗book ka...唔知啦...算啦...

不過我想問係咪免費架,我在其你網見到有mami講要比錢$500for5,但有d又話係免費,究竟要唔要錢同埋要點book ka?大家可指教下ma?

別墅

引用:今天有時間仲諗住出去聽產前講座,打電話去

原帖由 huenkei 於 11-06-11 發表
今天有時間仲諗住出去聽產前講座,打電話去問,原來要book先有得聽架,我之前問過好似話唔洗book ka...唔知 ...
唔使$,唔使book,逢星期六下午二時半,早15分鐘去LG2就得,你講比錢係另一種,好似$750(5堂),我只係去唔使錢的堂,都ok。

大宅

瞓得好勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章

差唔多時間...要填數胎動紙....
但係...好難數BB究竟幾時郁第十次.....

有時返工真係無留意佢有無郁嘛....
到到佢真係郁得好犀利果下先會發現, 唉...

大宅

好媽媽勳章

東區既 course 我覺得都有用, 雖然老公訓> 聽, 但係都有得著. 由其有堂講bb 護理, 抑鬱都有用. 我係上要比 $$ o個個.

大宅

好媽媽勳章

回覆 bearbbmama 的帖子

大概數姐, 日日都有d 冇數到都唔緊要既; 學姑娘話, 每日差唔多時間夠10次就 ok.

首頁

尾頁

跳至