想生BB

跳至

首頁
56789...74

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

我上星期六 (day 11) 去醫生度照, 不過d egg 只得7mm, 醫生叫我星期四 (day 16) 再返去照, 如果排卵, 就可以放雪胎啦, 醫生今次俾我放3個胎呀, 亦係最後3個啦, 希望今次有奇蹟出現啦!

男爵府

原帖由 susumi123 於 11-3-21 21:43 發表
我上星期六 (day 11) 去醫生度照, 不過d egg 只得7mm, 醫生叫我星期四 (day 16) 再返去照, 如果排卵, 就可以放雪胎啦, 醫生今次俾我放3個胎呀, 亦係最後3個啦, 希望今次有奇蹟出現啦! ...

你都係第一次做ivf?但係你又唔駛曰日驗血既?寶物尋歸底,你的寶貝就在呢三個裏面啦!你會唔會放假安胎呀?祝成功!

大宅

其實係咪政府做同私家做唔同呢? 我見政府放雪胎, 多數都係day 10開始日日驗血, 驗到指數夠就可以放, 如果私家就係返去照u/s, 睇下幾時排卵同內膜夠唔夠厚....

我星期五返去照u/s, 到時係day 13, 希望下個星期可以帶bb返屋企啦, 到時大家記住上嚟update一下

珍珠宮

我今次係第2次fet啦, 我個醫生係check到d egg size 夠大先要驗血架.
我依家無做嘢, 所以可以係屋企安胎.
你幾時開始呀?

原帖由 GentooMama 於 11-3-21 22:20 發表

你都係第一次做ivf?但係你又唔駛曰日驗血既?寶物尋歸底,你的寶貝就在呢三個裏面啦!你會唔會放假安胎呀?祝成功!

珍珠宮

我諗我可能同你差不多時間放胎喎, 你今次第幾次放胎呀?

原帖由 robbor 於 11-3-21 23:22 發表
其實係咪政府做同私家做唔同呢? 我見政府放雪胎, 多數都係day 10開始日日驗血, 驗到指數夠就可以放, 如果私家就係返去照u/s, 睇下幾時排卵同內膜夠唔夠厚....

我星期五返去照u/s, 到時係day 13, 希望下個星期可以 ...

大宅

我今次係第一次放雪胎, 上次IVF成功咗但BB到11週無心跳食藥流產, 我星期五係DAY 13返去照, 不過我應該無咁快排卵, 所以估計最快都要下個禮拜先可以放, 希望大家今次都成功啦, 可以一齊過版

原帖由 susumi123 於 21-3-2011 23:35 發表
我諗我可能同你差不多時間放胎喎, 你今次第幾次放胎呀?

大宅

susumi123, robbor, 比心機呀!支持你!

大宅

多謝你呀lollybb, 你都要加油呀!!

原帖由 lollybb 於 22-3-2011 07:57 發表
susumi123, robbor, 比心機呀!支持你!

大宅

有冇乜嘢方法/食物可以幫助著床?

大宅

我宜家一星期飲2-3次花膠湯, 隔日飲鮮奶, 希望令內膜厚D可以幫助著床.

原帖由 lollybb 於 22-3-2011 11:48 發表
有冇乜嘢方法/食物可以幫助著床?

珍珠宮

robbor, lollybb, 多謝你地呀, 希望我地都可以成功啦!

男爵府

原帖由 susumi123 於 11-3-21 23:32 發表
我今次係第2次fet啦, 我個醫生係check到d egg size 夠大先要驗血架.
我依家無做嘢, 所以可以係屋企安胎.
你幾時開始呀?

我今個星期噴鼻,個多星期後來m就食荷爾蒙,四月下旬放啦!已有啲緊張!

男爵府

我都覺得花膠湯有用,我上次放新鮮胎都日日飲,成功着床!

男爵府

原帖由 Pooh2008 於 11-3-17 12:24 發表
我下星期三放呀, 今次無之前甘緊張, 可能時間同經歷可以磨練人, 大家一齊努力, 加油~

你係米明天放?加油!成功成為我哋板的兔媽媽,帶旺我哋!幾時可check?

大宅

robbor, 你自己煲花膠湯定買? 街買果d通常係雞湯, 會唔會燥? 同埋你會否煲熱d奶先?

原帖由 robbor 於 11-3-22 13:03 發表
我宜家一星期飲2-3次花膠湯, 隔日飲鮮奶, 希望令內膜厚D可以幫助著床.

大宅

Pooh2008, 你情況點呀? 加油!

大宅

多數係媽咪幫我煲, 但有時都會買鴻X堂, 好似係烏雞果種不過唔知燥唔燥, 同埋鮮奶一定會煲熱飲, 我介咗凍飲已經好耐無飲喇.

原帖由 lollybb 於 23-3-2011 07:14 發表
robbor, 你自己煲花膠湯定買? 街買果d通常係雞湯, 會唔會燥? 同埋你會否煲熱d奶先?

大宅

死啦,今個月到今日day22,排卵棒冇線,又未見高溫,好擔心唔知幾時M到,影響放胎schedule.

大宅

你平時cycle係幾多日架? 唔好咁緊張, 太緊張都會影響荷爾蒙, 會遲排卵架, 放雪胎除咗用自然cycle之外, 仲可以食藥, 即係用藥嚟控制荷爾蒙同排卵, 咁時間會控制得好d, 可以知道幾時放胎.

原帖由 lollybb 於 23-3-2011 10:44 發表
死啦,今個月到今日day22,排卵棒冇線,又未見高溫,好擔心唔知幾時M到,影響放胎schedule.

珍珠宮

其實食dark chocolate 有無用? 我上2次放胎後都有食, 不過都fail 咗, 所以唔知今次放胎食唔食好

首頁
56789...74

尾頁

跳至