時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

newnew168 發表於 11-11-6 08:34
講得好,公文袋,社民連,李桌淫,淫民力量
唔好再吠什麼保皇黨,
今日出去投票最主要的目的
目的不是選偶像, 是趕走禍害香港的畜生

大宅

Say no to 破壞我們家園的呢班畜生 --- 我投工聯會

男爵府

一陣成家去投票就係今曰family day 節目

男爵府

環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

雞仔餅 發表於 11-11-4 02:51
【本報訊】有「工聯小花」之稱的劉桂容,今屆區選在元朗富恩選區硬撼毫無地區政績可言的職工盟李卓人,選情 ...

「工聯小花」劉桂容同佢妹妹係我以前M 記同事..佢地真係好叻女好勤力..細細個就要出黎做野養家一邊讀書,佢AR 媽有病去左,老豆因為工業意外做吾到,,佢仲要湊埋細佬妹大....之後我搬左走大家都好小見面..我都係前排返天水圍見到佢D POSTER 先佢而+咁叻女..但佢GE 對手係李卓人..攪到我都有D 擔心...

複式洋房

「工聯小花」勤力或不勤力, 好不好我不知道, 本人對工聯會也不太有好感。但我們今次行動的目的是踢走出賣香港的政棍, 敵人的對家就是朋友, 請支持......
HoiYau

禁止訪問

畀面勳章

回覆:Hoiyau 的帖子

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Hoiyau 發表於 11-11-6 08:48
梁家傑稱北京有心連根拔起

公民黨黨魁梁家傑表示,該黨近日面對前所未有的抹黑,反映北京有心將該黨連根拔起。他說,被指發起抹黑工程的「愛護香港力量」,今日可能全面出動,聚集在各區票站門外起哄,減低選民的投票意欲,「他們很容易便會嚇走百多個選民,所以大家明天更要出來支持民主派的候選人,鼓起勇氣進入票站」。
嘩 ~ 真係親眼見證梁生點樣反黑為白喎!

外傭居港權唔係佢哋創黨核心黨員李志喜掀起的嗎? 十年前莊豐源事件都係李志喜經手, 做成今日蝗禍局面, 李志喜身在香港, 唔知蝗蟲的禍害嗎? 今日再接外傭居港官司, 用香港公帑為外傭掠奪香港資源, 如果李志喜對當日做成蝗禍心存歉疚, 今日一定唔會為外傭掠奪香港資源, 謝偉俊亦申明訟務律師自有辦法去推官司, 唔好再用咩的士載客論嚟諉過.

港珠澳大橋09年公民黨有份喺立會支持通過起橋, 但10年公民黨義工揾公民黨副主席幫手興訟, 用公民黨律師打官司, 令大橋動工延遲半年, 增添65億成本.

哩啲全部唔係事實? 係抹黑? 係北京叫李志喜幫外傭爭取居港權? 係北京叫公民黨義工揾公民黨副主席揾公民黨律師打官司?

點解梁家傑可以話"反映北京有心將該黨連根拔起?" 難道外傭居港同港珠澳大橋, 係北京叫佢哋做ga?

禁止訪問

好媽媽勳章

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

oldcake 發表於 11-11-6 13:19
所以咪就係話佢地厚顏無恥囉, 咁樣癲倒是非既說話都講得出
佢哋仲好意思話係為公義, 公平, 人權同民主自由喎! 厚顏無恥o既人講哩啲說話, 真係笑C人.

複式洋房

踢走出賣香港的政棍, 敵人的最強對家就是我們最好的朋友.....

支持 民x黨 - 何x仁;
支持 工x會 - 陳婉x
支持 工聯小花

我哋要給出賣香港人的政棍知道, 不是北京要他們下馬是我們. 如果今天高投票率, 全都政棍都下台, 商台的李慧玲又會怎樣說呢? 又是鐵票嗎? 還是你們失民心!!!

大家努力, 我們制造歷史!!!!!!

yuen1818  agreed!!!!!!!!!!!!!  發表於 11-11-6 18:12
mcdullyiu  AGREE  發表於 11-11-6 17:09
HoiYau

複式洋房

DoReMi媽媽 發表於 11-11-6 13:09
嘩 ~ 真係親眼見證梁生點樣反黑為白喎!

外傭居港權唔係佢哋創黨核心黨員李志喜掀起的嗎? 十年前莊豐源事 ...
如果人大不釋法, 我想今日我哋找地方站都沒有
1999年1月29日,香港終審法院就「吳嘉玲案」宣判,指出所有香港永久居民中國內地所生子女,不論有否單程證,不論婚生或非婚生,不論出生時父或母是否已經成為香港居民,均擁有居港權。時任保安局局長葉劉淑儀估計在10年內會有167萬人可從中國內地移居香港,這將會為香港社會帶來沉重人口壓力。
1999年5月18日行政長官會同行政會議決定提請第一次人大釋法。雖然依政府推斷數字,兩代非婚生子女高達116萬人,但考慮到中港兩地法律都不歧視非婚生子女,都視非婚生子女與婚生子女有相同法律權利,所以不把「非婚生」納入解釋範圍。1999年6月10日國務院通知香港政府已收到人大釋法的提請。
根據《香港基本法》第158條,如果香港法院審理案件時需要對基本法關於中央政府管理的事務或中央和香港關係的條款對行解釋,而該條款的解釋又影響案件判決,終審法院應請人大常委會要求解釋。但此條僅對香港法院獲基本法授權解釋基本法的權利進行限制,並未禁止其它個體提請釋法或人大常委主動釋法。在此次事件中,特區政府直接向國務院提交報告請求人大釋法,部分人士認為繞過了法院,涉嫌違反基本法,引起了社會爭議;而且因為在香港沿用的普通法制度,解釋法律是法院獨有權力,此舉被批評為特區政府以行政干預司法,破壞香港司法獨立,對法治缺乏尊重。
6月26日,九屆全國人大常委會第十次會議對《香港基本法》作出解釋,指出只有獲批單程證香港永久居民在內地所生子女才享有居港權,及出生時父或母仍未成為香港居民的則沒有居港權,[2]而使有權來香港的人數減至27萬。[3
HoiYau

侯爵府

好媽媽勳章

公民X, 一個都不能少地全部比人踢走!!!!!!!!!!!!!

男爵府

我個佢是李東江及郭秀英, 他們是哪一個黨!!!

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

mrs.so 發表於 11-11-4 09:23
昨日睇新聞, 我都想出POST踢走李卓人, 佢去富恩區參選目的都係想要有新移民家庭既票, 仲話想要居屋既票源, ...

唔該真真正正富恩區永久性香港市民, 請將重要一票投比工聯小花

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

今晚成家一齊去投票,我果區有民協同爛仔黨,仲有一個獨立人士,check過背景,獨立人士親中,而我既口號係打倒賣國賊打倒爛仔,我只一有個選擇!

maisyraymond  I think I am in the same district.  發表於 11-11-7 07:40

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

‎1 1 月 6 日 , 區 議 會 選 舉 , 一 齊 用 行 動 去 愛 護 香 港 , 一 齊 用 選 票 去 踢 走 以 下 幫 外 傭 爭 取 所 謂 居 港 權 嘅 禍 港 政 黨

1) 公 民 黨
2) 人 民 力 量
3) 社 民 連
4) 職 工 盟

yuen1818  support!!!  發表於 11-11-6 18:12

珍珠宮

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至