婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

哇...... 睇左成個幾鐘呀!!
根本就係一份劇本!!

雖然唔知堅定流, 但都祝樓主生活愉快!!!

十卜十卜

大宅

very happy to see you are back

伯爵府

樓主.. 你既故仔好睇過TTB D劇呀~

我坐係度睇左足足1個鐘有多..

有D咁衰既細嫂; 有個冇腦既奶奶.

好彩你有個好錫你既DADDY & MUMMY... 仲有好有情義既老公.

一個家庭唔一定要有小朋友既, 你奶奶太..... 古老了. 有左BB, 仲要識得教先係架! 替你細嫂未出世既BB悲哀~

ANYWAY, SUPPORT你家庭WOO~ 好有POWER~! 你都堅強D, 唔好再俾人蝦喇~!!

大宅

I guess someone may not be pregnant. She claimed she was pregnant when you were pregnant - in order not to be looked down ma.

She is so $$宫心计. She might be scared of that you would have all the $$ benefits from your 99. Hence, she said she was also pregnant at the time you were pregnant.

If so, she would claim 小产 later because she is forced to move out of the property. Anyway, it wont bother you, no matter what your 99 or 細嫂 would say later.

After following the development, your 細嫂 is not alone. Your brother in law is even more... asking your hubby to pay the banquet for him - 厚颜无耻.

伯爵府

回覆:99 態度180度轉變令我好難過 -----Part 2

樓主加油!

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

別人笑我太瘋癲,我笑你們更低b~~

珍珠宮

回覆 Sammy1981 的帖子

男爵府

回覆:wongjoetabo 的帖子

網上嘅故事,你信就信,邊個講證據?唐心風暴都有講,呢度唔係法庭!
相信你好快就俾人質疑你係細嫂或佢嘅朋友!

別墅

wongjoetabo 發表於 12-4-3 11:05

其實你有什麼証據話你叔仔老婆呢 ?

um.. 我好奇怪你點解會咁問樓主? 你到底係無睇晒成個故事發展, 定係你就係傳說中o既關二嫂呀??

satomi4  我都同意, 唔該再睇一次, 如果唔係俾人誤會係關二嫂就唔好喇  發表於 12-4-3 13:29
citty  哈哈!  發表於 12-4-3 12:53

水晶宮

畀面勳章

某二嫂 專心安胎 別再生事端

美亞  佢正忙於搬屋....唔得閑.  發表於 12-4-3 14:52

男爵府

環保接龍勳章

某人會唔會咁順"灘"???
唔知佢哋係咪真係忍到唔再搞事

大宅

回覆 manman800800 的帖子

睇lee個post, 真係好似追劇甘追. 真係
喜/怒/哀/樂
咩都有. 樓主要繼續堅強呀, 我都覺得某人唔會甘順 “灘”.

其實如果可行既, 不如妳唔好做份工喇. 乖乖地甘養好身子, 再唔係做埋跟得夫人, 同老公出雙入對, 可能會好快有好消息架…..哈哈….

仲有, 如果真係bingo左千祈唔好起個topic到講呀. 費事比d某人見到即刻做野. Pm 大家得架喇. 再唔係開個新account通知大家喇.

祝樓主同妳老公繼續恩愛, 樓主家人身體健康. 好人有好報.

子爵府

我意為關二嫂來了
取着個大懶蟲
真係家門不幸

禁止訪問

翡翠宮

畀面勳章

wongjoetabo 發表於 12-4-3 11:05

其實你有什麼証據話你叔仔老婆呢 ?
有錄音(兩次),有人證(工人),有現場目擊證人(酒樓伙記),連警察都落charge告佢,你仲需要乜證據?

sausautang  yes....呢D算唔算証呢???如果唔係請再仔細睇多次樓主的事件一次喇!!!  發表於 12-4-3 18:38
日日是好日

翡翠宮

畀面勳章

樓主,衷心希望呢件事告一段落,祝福你唔需要再update呢個post,下次有好消息,開另一個post報喜。
日日是好日

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

要証據,叫樓主寫細嫂個名出來(中間加ㄨ),寫埋地址,你上去搵囉。再唔係,唔知有冇政府告細嫂檔案號碼,影印部份出來比佢睇。仲有,錄音好似可以post出來,叫樓主擺出來聽,睇下係咪同之前寫ge一樣。

VCMS    發表於 12-4-3 23:10
sausautang    發表於 12-4-3 18:37

別墅

經歷過咁0既事,相信你0地一定好傷心... 你老公又有個咁0既阿媽...
不過,另一方面,你好幸福呢... 有個咁愛你的老公,為了你,為了道理,差不多跟佢屋企人決裂... (唔似我老公,愚孝得無我...唉~)
你仲有非常非常愛錫你的父母... 真係好幸福... 你所重視的人都對你好好!
你要快快調理好身子,生返個肥肥白白的BB啊~

P.S. 作為旁觀者.. 我都有興趣睇埋之後的發展... 希望你繼續寫埋落去~ 加油丫~

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:+本帖最後由+toyocat+於+12-4-3+16:14+編輯

原帖由 toyocat 於 12-04-03 發表

要証據,叫樓主寫細嫂個名出來(中間加ㄨ),寫埋地址,你上去搵囉 ...
點解要咁做?

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:99 態度180度轉變令我好難過 -----Part 2

我覺得信樓主就信 唔信就唔好信 無謂要人地拿哂野比你地睇 知後又如何 幫到樓主咩 分分鐘為樓主帶黎麻煩

首頁

尾頁

跳至