自由講場

跳至

首頁
56789...11

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:回覆+renee58+的帖子 我上一次都係派左天

原帖由 joan0807 於 12-05-22 發表

回覆 renee58 的帖子
30.99平方好大架喇

緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

ChammyMAMA 發表於 12-5-22 19:36
唔係呀,有車船津貼架,申請表下面圈就有架喇
哦,我無留意,其實我大仔咁多年都無申請過,係我上年生咗細仔,負擔再重咗,先諗住幫佢申請,不過搵咗好耐,份入息證明都話唔得,所以上年申請唔到.
我計過,我都係只能申請半免......

瑪瑙宮

引用:Quote:ChammyMAMA+發表於+12-5-22+19:36+唔

原帖由 cotychan 於 12-05-22 發表
哦,我無留意,其實我大仔咁多年都無申請過,係我上年生咗細仔,負擔再重咗,先諗住幫佢申請,不過搵咗好耐,份入 ...
影印糧單就得架喇

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 ChammyMAMA 的帖子

我有小朋友加上我同老公都係肥

我入左厠所真係跌左嘢都吾知點執mouth:同廚房真係單門雪柜都吾知放吾放得落 !

要左真係洗衣機&雪柜都要擺係廳 ! 我重有二次機會唯有等.....等

瑪瑙宮

引用:回覆+ChammyMAMA+的帖子 我有小朋友加上我

原帖由 joan0807 於 12-05-22 發表
回覆 ChammyMAMA 的帖子

我有小朋友加上我同老公都係肥
但係會唔會好難再派咁大嘅單位比你架

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

ChammyMAMA 發表於 12-5-22 19:42
影印糧單就得架喇
無糧單,我老公算係自傭人仕,又唔駛交稅,所以無評稅單.叫佢返公司叫會計寫入息證明,寫幾次都錯!!我已經寫好範本叫老公同會計講,跟住寫!!

寫咗三次!第一次,佢寫每月"大約"搵幾多錢!!學資處話唔可以寫大約!!

第二次,個會計無簽名!!

第三次.......個日期寫錯咗!即2010年至2011年,佢寫2011年至2012年!!下年喎!都未到就有入息證明?!

結果我老公話費事叫人再寫!無申請到!!頂,我叫佢對好先拎返嚟,咁未唔駛叫人寫咁多次囉!今年都唔知叫唔叫佢返去叫人寫好?!我同我老公講,佢唔寫比我申請,個仔啲書簿叫佢死掂佢,唔好要我出錢買!

瑪瑙宮

引用:Quote:ChammyMAMA+發表於+12-5-22+19:42+影

原帖由 cotychan 於 12-05-22 發表
無糧單,我老公算係自傭人仕,又唔駛交稅,所以無評稅單.叫佢返公司叫會計寫入息證明,寫幾次都錯!!我 ...
咁又真係幾煩架喎

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

ChammyMAMA 發表於 12-5-22 18:43
係呀

唔好意思, 想8 下之前係爸爸專區果邊, 用廿幾個換左架09年E仔定B仔果個係唔係你呀?

因為你張大頭相好靚女, 所以有D 印象.

戀仔狂  佢張相係周秀娜黎架咋, chammymama真人索周秀娜好多架!!  發表於 12-5-22 20:21

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

戀仔狂 佢張相係周秀娜黎架咋, chammymama真人索周秀娜好多架!! 發表於 35 秒前

係咩? 娜姐來架咩?

P.S. 你呢排去左邊? 係咪見有接班人, 就返左入山lone 潛行修練

戀仔狂  在下乃穴居人一名, 唔閉關一排會死架~~  發表於 12-5-23 11:01

侯爵府

醒目開學勳章

cotychan 發表於 12-5-22 19:18
咁未因為你好彩囉....識親啲都係有錢人住公屋....
我一家4口,一個小學,一個未入學,我FTM,老公搵大約18K.扣 ...
我真係好彩既就有份住埋一份啦!!! 講真, 其實佢地係應該要交多過基本租金先FAIR, 但係政府從來無做野, 所以形成左好多公屋戶都唔係真係好窮.
其實你屋企只係一個人出黎做野, 人均收入都有4K真係算唔差了, 因為你D仔女有亞媽全日照顧佢地, 係好多人恨唔到的.

瑪瑙宮

雪菜肉c 發表於 12-5-22 20:19
唔好意思, 想8 下之前係爸爸專區果邊, 用廿幾個換左架09年E仔定B仔果個係唔係你呀?

因為你張大頭相好靚女 ...
一定唔係我

dada~0w0~  haha~ 你咁米....換車~~~  發表於 12-5-23 10:43

瑪瑙宮

戀仔狂 佢張相係周秀娜黎架咋, chammymama真人索周秀娜好多架!! 發表於 半小時前

HONEY,你唔好喺度誤導人

雪菜肉c  佢講我信架喎.....hehe.....  發表於 12-5-22 21:11

瑪瑙宮

雪菜肉c 佢講我信架喎.....hehe..... 發表於 1 分鐘前

信佢一成,雙目失明,我諗遲D我係似朱咪咪嗰個款

珍珠宮

the government should do something to help all of us

禁止發言

禁止發言

子爵府

大廚勳章

HY2007 發表於 12-5-22 15:54

HY2007 住緊公屋冇理由申請唔到其他津貼喎? 發表於 58 秒前

家庭收入係2 萬以上除左學卷係咩津貼都冇架.

子爵府

大廚勳章

HY2007 發表於 12-5-23 10:32
而家乜都貴,最多加150蚊,

不係最多加150蚊,

我就要加230 蚊.

瑪瑙宮

dada~0w0~ haha~ 你咁米....換車~~~ 發表於 1 分鐘前

BB車都無錢換呀,以前嗰D都係人地比,士的車係公公婆婆送架

男爵府

畀面勳章

鬼叫最低工資拉高左入息中位數咩, 而家申請公屋入息上限都加左啦, 又點會唔加租呢?
妹妹於09年11月25日出世啦!

軒軒做哥哥啦!生生性性啦!

首頁
56789...11

尾頁

跳至