自由講場

跳至

首頁
56789...12

尾頁

禁止訪問

引用:我唔認同牧師說法,冇必要傷害人。

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:同性戀有罪? 黃耀明痛喊:恐怖言論,太荒謬!

咁~ 我想問~ 同性戀者係咪即係唔可以做教徒、唔可以受浸呢?

咁~ 嗰啲口口聲聲話自己係好虔誠教徒,嚴守唔會有婚前性行為,但轉個頭又未婚懷孕嗰啲呢?

~仔仔媽咪~  我咁搞笑去解畫...大家又明唔明白個意思呢...一..一  發表於 12-6-16 16:56
~仔仔媽咪~  即係您係減緊肥既人,您好知您食零食會肥,你減肥唔代表您係唔食零食既人.  發表於 12-6-16 16:56
~仔仔媽咪~  信咗教唔代表會即刻升呢成為聖人,我地只係信神,唔代表唔會犯錯.  發表於 12-6-16 16:55

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+傻BB+於+12-06-16+發表本帖最

禁止訪問

公爵府

唔好排斥同性戀,雖然我自己唔係,但係我歧視

禁止訪問

引用:Quote:heichunmum+發表於+12-6-16+10:22+咁

禁止訪問

引用:黃生在演唱會公開出櫃,我並不認為他係為左

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:同埋我想知佛教都支持同性戀既咩? +

原帖由 samson11121 於 12-06-16 發表
同埋我想知佛教都支持同性戀既咩?
睇過佛教的文章,根據佢地既態度,佢地都覺得同 性 戀係唔啱,但態度冇甘激烈地話人有罪,只希望導人向善,有空看一下吧 http://big5.jiexieyin.org/show.aspx?cid=11&id=453

~仔仔媽咪~  總之唔係您地諗嗰D...即係和尚守戒唔食肉唔媾女,佢地做咗咪犯咗佛教既罪lo  發表於 12-6-16 16:59
~仔仔媽咪~  都係嗰句,未信呢個教或睇過聖經既係唔會明白聖經內既罪呢一個字眼.  發表於 12-6-16 16:58
---生命無價,請支持領養---

大宅

其實可能牧師既表達唔好,先至搞到大家誤解。我返教會,我教會的牧師講過神最初係做一男一女,女人係用男人既一條背脊骨做成,在於基督教黎講,男人同女人先係一對。聖經話男人同女人先可以結合。雖然神對同性戀者係不喜悅,但係牧師都會叫我地要接納佢地,所以在於我黎講,我絕不會歧視。只係有時會諗,同性戀大多都會出現一個較為男/女性既另一半,點解唔真係搵一個咁既人呢?我朋友係同性戀,佢答我唔知。最後大家有無諗過同性戀有啲係變性的,只係外表唔同左,但係都係要男同女結合先有BB。追根究底,其實佢地都係一男一女結婚生仔。而且有BB之後,小朋友有個同性別父母,佢既成長會點呢?因為始終同性戀都未係普及。
純屬個人意見,不喜勿插

~仔仔媽咪~  佢直頭係未思考過就表達言論啦!之後仲淆底道歉,衰上加衰...越做越錯.  發表於 12-6-16 17:00

公爵府

hashtag影視迷勳章

同性戀有罪? 黃耀明痛喊:恐怖言論,太荒謬!

在基督教角度,林牧師無錯;係同性戀者角度,黄耀明亦啱。各為其主啫,有乜好嘈吖

~仔仔媽咪~  都係嗰句,我地係信神,而唔係信人或人地既行為.  發表於 12-6-16 17:01
~仔仔媽咪~  唔認為虔誠教徒等同中世紀中古人士.黃生太耐冇番教會睇聖經喇...  發表於 12-6-16 17:01
~仔仔媽咪~  大家都係各守大家立場啫!有咩錯?只係真係無謂互相指駡囉.  發表於 12-6-16 17:00

子爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

同性戀大大聲走出來要光明正大
以後亂倫係咪都可以?
我宣布,我係愛上左我阿哥/老竇,天生架,無辦法架,我要爭取正大光明亂倫!
我愛上左熊貓,長頸鹿,我要同佢地一起,正大光明人獸戀?
社會唔接受一樣野,總有深層次的原因,唔好成日話人地思想唔開放,都要睇下自己得行為,係咪有違自然規律,係咪令人反感。

你有你權理捍衛同性戀,我都有權利睇唔順眼。
憑咩要人人接受你先得架?

伯爵府

林牧師是神的僕人, 佢跟聖經講完全無問題. 聖經講得好清楚, 這是罪.

唔好講到以神的角度看世界咁高, 就算係而家一般人來講, 同性戀都仲有好多人不能接受.

好在世界有本聖經, 它不會跟隨世界的價值觀而改變.

感謝神.

~仔仔媽咪~  林牧當初只係表達得有欠完善,引起誤會,之後更大劑就係佢冇立場淆底道歉.  發表於 12-6-16 17:03

大宅

我係教徒, 聖經話, 教徒為世人所不容, 因為教徒是屬神的, 世人是屬世的, 教徒應將自己標準定高, 不可沾染屬世事
我唔贊成同性戀, 不過我唔會歧視佢地, 但亦請不要我們認同佢地
聖經已表明, 男男並不為神所悅納
只不過而家有人放大來說
牧師立場正確, 佈道會不嬲都係for教徒 or 有心向神既人所昐望
希望大家能在各人立場觀看
明白同性戀者聽到會唔開心, 點解會同其他罪並列
但神話犯罪就是犯罪, 並冇大小之分, 如果唔係當日耶穌唔會向那班想用石化扔死那犯姦淫既婦人, 講 "沒有犯罪既就舉手扔石頭"
所以希望大家包容, 唔好爭吵了, 因立場不同!

~仔仔媽咪~  正想講呢樣,我地係唔認同佢地,但唔會當扔石頭迫逼佢地.  發表於 12-6-16 17:03

禁止訪問

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:黃生在演唱會公開出櫃,我並不認為他係為左

公爵府

好媽媽勳章

樓上有人問,如果你仔女係同性戀,你會?

我相信絶大部份家長第一個反應都係唔知點算,然後唸方法嘗試改變,都無用,先會無奈接受⋯

因為其實大家都知係"不正常"嘅⋯

我唔係歧視佢地,身邊亦有朋友係;
當事人係無關痛癢嘅人時,可以好瀟灑;
當事人係自己最親嘅人時,你就不能夠瀟灑咁講:要接受,要包容

maypig    發表於 12-6-16 20:50

大宅

呢個真係一個大課題..........個人意見........愛一個人唔應該分性別.......

大宅

引用:題外話;依家世界太多同性戀是正常嗎?

原帖由 mokchingyin0910 於 12-06-16 發表
題外話;依家世界太多同性戀是正常嗎?
本人覺得晤正常,仲有點教壞下一代既感覺(有樣學樣)

大宅

回覆 回覆:samson11121的帖子

笑咗

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:這一代人話社會進步要接納尊重同性行為...

原帖由 54heima 於 12-06-16 發表
這一代人話社會進步要接納尊重同性行為...下一代同你講社會又進步要接納尊重亂倫人獸交得唔得...早幾日新聞 ...
人獸

首頁
56789...12

尾頁

跳至