家庭理財

跳至

首頁
56789...37

尾頁

大宅

Re: 偉易達(0303-HK)

哈哈,

78前日mark低左, 點知今日已升.. 所以無看了.

看緊494. 入左165.

910..明天看看先.
^^

Ron38
「我一生要讚美耶和華,我還活的時候,要歌頌我的神。」詩篇146:2

別墅

Ron,

我無錢買165, only can buy 257, 早幾日入, 昨日出, just earn a little bit.

大宅

494一開市已升很多... :-(

992看看可不可以破近期高位.

^^

ron38
「我一生要讚美耶和華,我還活的時候,要歌頌我的神。」詩篇146:2

別墅

Ron,

您就好啦!
165 同 992 都有進賬, cheers

禁止訪問

大宅

其實2.9入都應無問題, 不過只是可能要等一段時間. 希望不要太久啦. ^-^

165 和992也不錯. 終於在20.25入了494, 看看有無表現啦.

不過, 說真的, 最近計一計成績, 6月30日至今, 股票回報為~15%, 也以為不錯, 但, 原來同期買了一隻Aberdeen Asian Smaller Co, 也幫我賺了~12.8%. 但基金是不用花時間, 而股票, 則花我很'巨大'的時間, 看來有點不值.

自己希望可以做到, 每日只花半小時在股票內, 但又要比基金好表現. 3個月後review, 不能的話, 便只持有330及一些好股長線, 其他買基金算了.

^^

Ron38

別墅

Ron,

910 您仲未比意見我呀! 幫幫眼啦 :wink:

大宅

^^

Pm 覆你啦. 有些東西想你留意的.

Ron38

別墅

165 好勁呀!

大宅

Re: 165

^^ 其實, 不知你會不會發覺, 投資股票原來是有方法的, 除了165外, 隻604今日亦開始起步了.

^^

Ron38

別墅

ron,

您又唔話比人知個方法
唔想學習, 又想賺錢, 最好o既方法就係跟您買囉...

跟您買係賺到$ or 開心, but賺唔到滿足感! 自己做過功課又揀啱, 個feel好唔同!

近排自己pick個幾隻(910, 78, 257)成績okey, 都幾開心架 :mrgreen: 直頭好似食左瀨尿牛丸噤自信! of course, 仲有好多好多要問您啦!!

希望257抆到dd 165車邊啦

禁止訪問

洋房

我都等緊# 604 升,好開心,今時佢開始升啦!!!
Ron38 寫道:
^^ 其實, 不知你會不會發覺, 投資股票原來是有方法的, 除了165外, 隻604今日亦開始起步了.

^^

Ron38

大宅

其實是有方法的, 只是, 不是從報紙上學, 而是從不同的投資書中, 一本一本去選擇, 去學, 去試, 可能買了很多書也不適合自己的.

不過, 只要有恆心, 便會知道了. 其實也和小小bk人分享過, 不過, 重點是, 你要對股票投資很有興趣, 而且, 和shown媽媽一樣, 不喜歡靠人, 而是自己發掘.

^^ 我想, 165及之前的506/508可以升禁多, 便可以知道, 投資股票是有辦法的, 而且真的不太難. 不過, 自己亦在改良緊, '成功'才教你地啦.

Ron38

別墅

Ron,

睇落506都幾靚仔, 真係好想...

大宅

已後, 大家有什麼股票, 可以在這裡傾下, 研究下, 又可以設計入市策劃. 和其他的地方不同, 在於希望可以一同研究, 一起明白, 從中不斷學習, 令自己以後可以獨立分析. 不過, 當然, 本身是絕對需要對股票投資充滿興趣啦.

持有的165, 已set止賺, 在6.2-6.22附近.

506其實可以買回, 但當然希望在6.7以下啦. 現在買, 記得set止蝕便可以了.

^^

Ron38

複式洋房

你地好勁啊!
隻165
好野 恭喜你地

大宅

^^ 其實這些股票不是很難找的.

上次send股票方面的小小心得,希望你有用啦.

有什麼股票,也可以在此大家研究下啦.

^^

Ron38

複式洋房

係呀, 好多謝你 :lol:
好呀, 我會成日上黎look look
hehe

別墅

Ron,

哈哈....我都估您set 止賺在$6.2 :mrgreen:
自信心又多左o勒!!!!

首頁
56789...37

尾頁

跳至