自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆:香港機場等行李真係好耐

悉尼,個immi次次都打蛇餅。真係好難想像點解冇香港咁先進

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

之前係快,但近兩年的經驗都係45分鐘以上,可能我黑仔。有次幾班機由韓國到港,共用兩條行李帶,嚮輸送帶前由無咩人等到企滿人,跟住d人走晒先輪到我班機出行李,等到火都黎。

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:leng1999+發表於+13-6-30+19:33+HK+i

原帖由 Elefant老婆 於 13-06-30 發表
我估香港全世界最快。你要知道呢個機場係幾咁繁忙。
Totally agree! 80% of the time my luggage is already waiting after I pass immigration. using ID card, I don't take up a lot of time at immigration. also, I heard they hv special ppl to monitor every conveyor belt for efficiency. amazing!!

This is HK, I love it

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

因為過關用e道超快,所以變相等行李耐啫,香港機場真係國際上算效率數一數二嘅地方啦

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

講真 香港機場嘅運作 出入境 真係非常順暢 舒適 由隻機到左 泊位 到落機 出入境 攞行李 過海關 離開 搭車 一般三十分到四十分鐘咁上下 可以攪掂哂 真係算really good!
但有時旺季多左加班機前後脚到埗 或 有巨無霸A380人多行李多 呢啲就真係会耐少少拉!

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

侯爵府

引用:我以前去星馬泰,成日都覺得佢地好冇效率,

原帖由 chumchumbaby 於 13-06-30 發表
我以前去星馬泰,成日都覺得佢地好冇效率,但近幾年,明顯地香港機場攞行李係好耐

...
香港人咩都心急,你去其他國家,一比香港已經好快。

首頁

尾頁

跳至