想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

引用:大家好!+我今日去左照U/S啦,+醫生話肚皮脂

原帖由 Sonatina 於 11-07-13 發表
大家好! 我今日去左照U/S啦, 醫生話肚皮脂肪厚照肚未必見到, 試左先. 好好采照肚已經見到, 唔使照 ...
恭喜你呀,你放了幾多個胎呀?

下次見到閃閃一定好感動呀

Sonatina  放左2粒雪胎, 中了1粒.  發表於 11-7-13 23:36

複式洋房

引用:回覆+Felissimo+的帖子 你係養和做緊可能

原帖由 kittykitty22 於 11-07-12 發表
回覆 Felissimo 的帖子

你係養和做緊可能唔駛再去qm...下次一定得既..你調理下再放胎...唔好諗咁多...仲有 ...
係既,希望下次成功!

男爵府

Littleantant,

我上次等黎咗兩次m就放胎,我有搵中醫調理直到放胎前,我上次刮宮後都流咗兩星期血,你記住千祈唔好補住,等停哂血先可以,飲炒米水就得,其他一概唔可以,休息夠先好出街,上次醫院既姐姐叫我兩次週期後再放係最好,事實又真喎,可能佢見得多!

男爵府

Sonatina,

好替你高興,記住同老公一齊睇閃閃,好感動嫁!

Sonatina  我推遲到星期五先照閃閃, 希望C6班機唔會遲趕得切同我一齊睇閃閃啦.  發表於 11-7-14 22:43

別墅

我之前做 ivf 有4 個雪胎, 剛放了一個 but fail. 想問有冇 jm 放雪胎後 bingo? pls share your 過程. Thanks.
http://lilypie.com][/url]

男爵府

放雪胎同新鮮胎成功機會一樣!你有咩擔心同疑問?

大宅

回覆:bbcathe 的帖子

放1個咁少?

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

今日東方頭條話勝利出左事, 調亂左胚胎, 仲要放埋胎先發現. 第一位client無啦啦失去2粒胚胎, 第二位client被放錯胎後再"了"返出黎, 由於子宮被擾亂, 此cycle唔適合再放胎. 真係不幸.
我都係在勝利做ivf-fet. 我有問c6驚唔驚. c6好定咁話唔擔心. 我亦有比c6睇番post thawing既胚胎報告, 張相同雪個時幾乎一樣, 只係轉左少少方向.
只好相信"是福不是禍, 是禍躲不過".
囡囡於2月14日(36周2日)出世, 重2.96公斤

大宅

回覆:Sonatina 的帖子

不能原諒,一定要賠好多$, 身心受創!

男爵府

有時都會有疑問,不過經過自己個肚出黎,就當自己嫁啦!

大宅

好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:準備放雪胎既jm一齊分享支持下

Hi!大家好,我想問瑪麗公家症 fet 可以自行決定放一粒胚胎嗎?因為我只剩餘 2 粒,而且亦用晒3次抽旦機會了。

我要努力

大宅

回覆:lai88 的帖子

你一次過放2個同分開兩次,每次放1個,機會率咪一樣,仲要浪費時間和$!

不如快D去排私家IVF! 新症都要排半至一年!如你想見出名dr!

大宅

引用:有時都會有疑問,不過經過自己個肚出黎,就

原帖由 GentooMama 於 11-07-18 發表
有時都會有疑問,不過經過自己個肚出黎,就當自己嫁啦!
我唔係勝利做IVF,係瑪麗IVF成功生女,但自己都諗過,唔會帶阿女做DNA test, 因為test左唔係咁又點?俾番人地定送去保良局?自己個肚生出黎就係自己個女,況且阿女血型配合我和老公,個樣又似我和老公,家人朋友話,所以ok! 係醫院生完都可以調包啦!唔通出院之後又做DNA test? 唔好話IVF, 就算IUI都可以驚放錯精子,做人無得驚咁多!見步行步!有頭髮邊個想做辣呢呀!自然生到就唔洗攪咁多野啦!

大宅

回覆:PPyeung 的帖子

不過我見幾個朋友的IVF仔女都好似佢地或佢地老公!

複式洋房

大家好~
我是第一次來^^
準備在9月初第一次做ivf
不知道大家是否可以給我意見~
比方說打針的時候需要注意哪些?
放胚胎之前喝水要出門前喝?還是到了醫院再喝?
放胎之後應該去哪裡看中醫針炙?
是否可以介紹給我呢?
可以傳私人訊息跟我說都可以^^

男爵府

好媽媽勳章

引用:Hi!大家好,我想問瑪麗公家症+fet+可以自

原帖由 lai88 於 11-07-18 發表
Hi!大家好,我想問瑪麗公家症 fet 可以自行決定放一粒胚胎嗎?因為我只剩餘 2 粒,而且亦用晒3次抽旦機會 ...
你雪的時候二個胎是一齊雪的嗎,如果係的話,就要一齊溶架啦.

男爵府

Lai88,

同意jm所講,溶完再雪剩低個粒好易壞,而且放一個機會重低,又要做兩次,無乜着數喎!你有特別原因?

男爵府

ADA88BB,

好難一言而盡,我建議你睇Cucutetown 開既post 好詳細,你再到每個step前問會好啲,中醫應該之前就睇,因為佢都要時間知你體質,而且有啲西醫唔鐘意,你要諗諗好!
我就覺得運動同心情放鬆最緊要

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

今早一起身入廁所, M巾有啡, 好似M第一日咁(0.5cm x 3cm), VV後再抹又見唔到有野. 入房塞藥, 塞完手指沾有少少分泌物, 睇黎似透明, 抹上白色廁紙, 有橙紅色血絲, 好驚. 冇肚痛. 點算? 只好返到公司打電話問醫生.
囡囡於2月14日(36周2日)出世, 重2.96公斤

大宅

回覆:Sonatina 的帖子

流啡,見醫生攞假休息幾日!

首頁

尾頁

跳至