想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Lai88,同意jm所講,溶完再雪剩低個粒好易壞

原帖由 GentooMama 於 11-07-19 發表
Lai88,

同意jm所講,溶完再雪剩低個粒好易壞,而且放一個機會重低,又要做兩次,無乜着數喎!你有特別原因 ...
溶左不可再雪番!

男爵府

好媽媽勳章

回覆:準備放雪胎既jm一齊分享支持下

有無人食estrofem? 你地覺唔覺得食左之後生了好多痘痘呀?

男爵府

Morrigan,

我由放雪胎前食到依家!係呀!會容易啲出豆豆,無計

男爵府

Sonatina,

你要瞓床休息啦!如果仲有流要睇中醫

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 morrigan 的帖子

我食左Estrofem後, 無生痘痘, 只係分泌比較多。

男爵府

好媽媽勳章

引用:今早一起身入廁所,+M巾有啡,+好似M第一日咁

原帖由 Sonatina 於 11-07-19 發表
今早一起身入廁所, M巾有啡, 好似M第一日咁(0.5cm x 3cm), VV後再抹又見唔到有野. 入房塞藥, 塞完手指沾有 ...
小小啡唔駛驚,阿b 生長緊

男爵府

好媽媽勳章

引用:回覆+morrigan+的帖子 我食左Estrofem後,+

原帖由 littletwinkle 於 11-07-19 發表

我食左Estrofem後, 無生痘痘, 只係分泌比較多。
謝謝你

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我上次FET有食Estrofem, 好似有出1-2粒豆豆, 唔係特別多.
囡囡於2月14日(36周2日)出世, 重2.96公斤

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 GentooMama 的帖子

醫生俾左我4日假休息, 只好乖乖地係屋企休息下.

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

照左陰超, 醫生話胎囊有長大, 亦見到BB在閃閃, 但度唔到心跳, 醫生話太貼邊位, 要再長大點才能聽到心跳.

大宅

回覆:Sonatina 的帖子

恭喜!休息多D!

Sonatina  希望能星期5再照時能聽到心跳啦.  發表於 11-7-20 08:53

大宅

引用:有無人食estrofem?+你地覺唔覺得食左之後生

原帖由 morrigan 於 11-07-19 發表
有無人食estrofem? 你地覺唔覺得食左之後生了好多痘痘呀?
初頭生1,2粒,現在無,食左2個月了!

大宅

好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Thx 咁多位 JM!!

其實無咩特別原因,只係想「分散投資」

本來我都想搵董醫生做 IVF,以前係佢幫我做 IUI ,不過我又覺得瑪麗其實幾好,起碼試過兩次得左,雖然最後都小產左,不過我對佢地有信心,而且姑娘都好 nice。咁今次 fet 唔得就響瑪麗排私家隊啦!

其實咩都試過晒喇,連最唔鍾意的針灸都做緊,個天唔比我都無法,唯有盡力而為!

我記得兩次得左(都係12月)都有用暖水袋暖住對腳黎訓,當時無諗過對著床有無幫助架,因為太凍的關係,唔想冷親,咁今次我都試下,照版煮碗,希望 work la!

我要努力

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

lai88 發表於 11-7-20 09:42
Thx 咁多位 JM!!

其實無咩特別原因,只係想「分散投資」

可能這兩粒有你命中注定既BB, 加油呀!

男爵府

好媽媽勳章

頭先去vv有粉紅色分泌,今日先至第九日,m 小姐隨時來搵我

Sonatina  一日未黎M, 仲有機會. 等多5日,可能有意外驚喜.  發表於 11-7-22 00:40

男爵府

唔一定係m小姐噃,若果要塞葯,千萬唔好停住!

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

這2日都係休息, 冇再有紅/啡. 明天返陳醫生度檢查, 希望比星期二的SIZE有長大同度到小B心跳啦. 加油呀小B!

男爵府

Sonatina,

咁就好啦!加油加油,會繼續為你同龍b祈禱!

男爵府

各位jm,

你地點呀?掛念!

複式洋房

GentooMama,

大家好!我可否加入大家嘅討論? 我6月中IVF失敗了,現想計劃9月做FET。因醫生將会放大假亦要到9月才可再約見醫生。

我現有睇中醫和做針灸,想請問現階段還有什麼可做?然而又可提高身體質素,從而提高成功率呢?

祝各JM早孕!!

首頁

尾頁

跳至