烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK 又開左個新叫"志同道合"的討論區,我初初覺得係"同志"討論區 ,走入去睇下真係志趣相投咁解啫! 唔知我地搬過又會唔會俾人投訴呢?!

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 Jac 於 09-8-27 12:19 PM 發表
BK 又開左個新叫"志同道合"的討論區,我初初覺得係"同志"討論區 ,走入去睇下真係志趣相投咁解啫! 唔知我地搬過又會唔會俾人投訴呢?!

點會喎... 召藥師收留我地架碼.... 而家都無人叫我地走..... 唔使啦.... 叫咪去囉.... 唔叫咪唔去囉....:lol

大宅

各位好呀~好耐冇入來了,之前有媽咪提過類似五層鑊的鑊,可否再介紹吓~THANKS

珍珠宮

點解唔考慮每樣機都開一個主專?

大宅

請教吓各位, 我入廚不足3年, 剛最近好想DIY面包(方包,腸仔包)/ 旦糕(紙包旦糕)和餅仔比的小朋友, 是不是一部面包機就可以做到以上基本野? 謝謝各位解答.

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 karench999 於 10-4-29 18:45 發表
請教吓各位, 我入廚不足3年, 剛最近好想DIY面包(方包,腸仔包)/ 旦糕(紙包旦糕)和餅仔比的小朋友, 是不是一部面包機就可以做到以上基本野? 謝謝各位解答. ...

麵包機可以幫你由撈勻到發烤再焗, 所以出嚟嘅係不同款嘅方包. 若要整腸仔包, 叉燒包, 墨西哥包等等, 就要加多一部可設定溫度嘅焗爐. 咁麵包機負責前期工作, 舊粉搓好就自己加工, 加腸仔, 再發烤, 掃油, 入爐焗等等.

大宅

明白 謝謝

男爵府

我見有人想搵LI個topic,所以摷返出黎!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至