自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:tropicanna 的帖子

係短視架我,而家愈搞愈亂,仲要有班去唔知做咩既人,我唔覺得係大馬路中間踢波係爭取既方法

別墅

回覆:恕我直言,呢度太多人太短視

我無錢好窮,我要努力工作,還是強搶他人?

大宅

唔支持唔緊要,至少講野唔好咁涼薄

複式洋房

引用:同意。高登仔平日粗口爛舌,但係呢d大是大

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

引用:唔支持唔緊要,至少講野唔好咁涼薄 +

原帖由 mychungyi 於 14-09-30 發表
Agree.

大宅

NICOLE1802 發表於 14-9-30 09:23
Bk真係好多無知c9
反對佔中不等於無知,站出來佔中也不等於清醒。
我個人反對普選方案,但不認同佔中可以扭轉不可改變的事實(如香港就是中國的一個小地方)。
大家在茶樓飲茶,以前坐下來就給你一個“包”,無得揀,現在有了叉燒包和蓮蓉包揀,你就要漢堡包。佔領前臺要廚房屈服做個無毒、有機、有國際標準的漢堡包出來。在茶樓哪裡識做,國內根本沒有無毒的食品,廚師點樣諮詢都只系識得做叉燒包和蓮蓉包。
要漢堡包,一系放棄,過去旁邊麥記。無本事或是不想過去的,便坐下來慢慢等,慢慢的跟廚師講。
佔領前臺何來有用!!

伯爵府

引用:Quote:原帖由 bbqou 於 14-09-29 發表我都

原帖由 lovely_summer 於 14-09-29 發表
米係都short short,仲要去信美國總統叫佢要求中央落實普選,連邊個係始作俑者都未知就攪咁多事,睇清楚先 ...
下,如果我係收信,個美國人。我實笑到跌左落地。咁白痴既野,都做得出。
唔怪知,俾人玩到氹氹轉啦!一大班,傻人。
咁得閒,真係為社會既,好心走去做下義工啦!

YURICKY  班粉擦搵大佬  發表於 14-9-30 18:58
Jellybear999  蠢到影衰晒真正嘅香港  發表於 14-9-30 18:45

禁止訪問

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

引用:但我覺得激進手法一樣短視搞完一輪內訌,虛

原帖由 mimokoala 於 14-09-29 發表
但我覺得激進手法一樣短視

搞完一輪內訌,虛耗完,香港立立亂,內地城市有樣學樣,最後結果係有人响背後偷 ...
非常同意

大宅

MsWongPhoenix 發表於 14-9-30 14:06
反對佔中不等於無知,站出來佔中也不等於清醒。
我個人反對普選方案,但不認同佔中可以扭轉不可改變的事實 ...

你個比喻好有趣又貼切!

禁止訪問

引用:呢兩日睇bk實在係無言。點解有d人會覺得爭

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 bbqou 於 14-09-29 發表我都

原帖由 tropicanna 於 14-09-29 發表
集會自由係其中一個香港自由嘅重要組成部份。警方要做嘅係維持秩序,which係唔需要用暴力。我見到嘅係,市 ...
香港人嘅自由,也建基於我們有法治社會和謹守崗位的執法者

大宅

和平丫,但阻到啲要返工返學嘅人就唔啱,爭取民主係大曬,但都唔好自私就令其他人制造不便,香港唔指係佔中個班仲有我地啲返工返學個班,我唔係話唔支持你地,但我全家唔返工真係會死,我死唔緊要,但我唔想我個B因為冇錢買唔到奶粉,買唔到尿片囉!咁太唔人度喇

http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=1044297&do=album&picid=1454091

伯爵府

好媽媽勳章

引用:唔支持唔緊要,至少講野唔好咁涼薄

原帖由 mychungyi 於 14-09-30 發表
呢句會和警察講嗎?

珍珠宮

引用:呢兩日睇bk實在係無言。點解有d人會覺得爭

原帖由 tropicanna 於 14-09-29 發表
呢兩日睇bk實在係無言。點解有d人會覺得爭取民主同自己無關,仲要支持暴力鎮壓幫大家爭取緊嘅市民?

好多 ...
反佔中的人都支持民主,只係不認同他們的方法

大宅

引用:Quote:Whitechocolate 發表於 14-9-29 12:0

原帖由 rainkwan 於 14-09-29 發表
系呀... 我有d美國朋友佢地睇完新聞問我咩事後. 笑到傻左 真系當笑話甘睇嫁.好心痛....
...
無錯,我自己都覺得丟架

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

lamsimsim 發表於 14-9-30 09:19
我無錢好窮,我要努力工作,還是強搶他人?

禁止訪問

別墅

支持追求民主但唔支持影響社會秩序!

首頁

尾頁

跳至