自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

引用:你會唔會睇得使徒行者太多,睇上腦呀,咁叻

原帖由 lovececing 於 14-10-04 發表
你會唔會睇得使徒行者太多,睇上腦呀,咁叻嘅做uc埋689身,拉佢啦
By the way, 我無睇過呢套劇,乜tbb咁勁先知?

伯爵府

畀面勳章

引用:我在呢度學嘅,正據呢?

原帖由 lady++ 於 14-10-04 發表
我在呢度學嘅,正據呢?

男爵府

引用:Quote:原帖由 MRNT 於 14-10-04 發表你唔肯

原帖由 boobecky 於 14-10-04 發表
我都覺得極有可能係黑社會。

你唸下點解黑社會去搞旺角,唔搞金鐘,唔搞政總?

公爵府

牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

佔旺角, 最大損失係咩人?
自已諗

珍珠宮

引用:政府利用黑社會對抗學生,制造混亂等佢地可

原帖由 boobecky 於 14-10-03 發表
政府利用黑社會對抗學生,制造混亂等佢地可以做野,我地下一代真要接受呢個政權?好心痛

...
佢哋阻人揾食,政府唔
做野,人哋迷自己出手囉。嘜都賴政府,就嚟自己病都賴政府。

男爵府

回覆:我地真係要接受呢個政府?

樓主已經上哂腦,超激動,再同她講,她都唔會入耳

如果香港真係俾呢的人管,香港真係會死

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

做又錯!
唔做都錯!

伯爵府

畀面勳章

引用:樓主已經上哂腦,超激動,再同她講,她都唔

原帖由 LL228 於 14-10-04 發表
樓主已經上哂腦,超激動,再同她講,她都唔會入耳

如果香港真係俾呢的人管,香港真係會死
咁你又入黎不停講?你唔自己開個post慢慢玩

LL228  言論自由呢?  發表於 14-10-4 12:56

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

真係想我答你就唔好點評我
政府會咁蠢用d咁既手法清場,激起民憤對佢有咩好處,佔中繼續落去d奸人就可以繼續賺錢,邊個係佔中岀錢岀力大家心知啦,你地先唔好咁天真

伯爵府

呢個政府係差,但唔係蠢!

伯爵府

引用:真係想我答你就唔好點評我政府會咁蠢用d咁

原帖由 mandy108 於 14-10-04 發表
真係想我答你就唔好點評我
政府會咁蠢用d咁既手法清場,激起民憤對佢有咩好處,佔中繼續落去d奸人 ...
早兩日市民先開始同情警察同支持政府清場,無理由唔食住個勢咁蠢!

珍珠宮

政府駛咩用黑社會,點解你地唔諗下旺角係咩地方?元朗係咩地方,果到黑社會惡晒咖,你地都夠膽佔人地地頭,阻人收錢搵食,佢地有幾多飯都唔知,平時佢地自己人爭地盤都打到人死,爆晒缸入廠,會肯比你班平民搞事?如果政府出動都出動警察啦,維持治安維持秩序,一開始邊個鬧警察?邊個咁唔理智不停佔地方示威?唔聽人勸告,個個都好言相勸話快d返屋企,果到好危險邊個唔聽?示威都有限期,冇限期咁佔到時香港就救唔返,到時唔好話冇得食冇得住冇錢搵,人係要食飯要生存咖,你地d物資又會點黎呀?人地出錢可以出到幾時?政府同警察做野又話人好做野,唔做野又話人唔做野,你話要民主要自由,但又要全港市民就你,乜野叫做只許周官放火不準百姓點燈

伯爵府

事實無人信真係嘔血

公爵府

引用:係佔中者天真啫

原帖由 YURICKY 於 14-10-03 發表
係佔中者天真啫
天真做錯事,撞到擾亂別人生活,擾亂社會秩序!點獲社會各界認同?

子爵府

回覆 我愛唐英年 的帖子

同意,班學生真係返中環比較安全。旺角呢邊真係佢地掂唔起嫁,
幾多人係果度搵食,忍左佢地幾日已經好俾面既啦!

珍珠宮

仲有,好多人都以為佔中就可以改變所有野,盲目去佔,係因為憎恨大陸人黎,香港人有邊個唔憎大陸人,我都好憎,我夠等左好幾年公屋啦而家捱貴租,要租間百零呎5個人住既樓,夠同人搶過奶粉搶過床位搶過學位啦,但記住而家咁唔係現任政府搞成咁,佢係到挽救同改善緊,因為罪魁禍首係之前果個曾陰權呀,佢乜都冇做,unun腳hea左幾年,又唔起樓先搞到公屋等咁耐,樓價升,連人質事件都拖到比現任政府,仲要比菲律賓果條友睇唔起,要中央搵人先解決到,香港人都睇唔起香港人,有咩資格講咩為人地,為香港,只識佔中,比你佔左又點可以改變d乜野?係咪可以唔駛靠大陸,推翻大陸,做獨立國家?不如我地開始搵地耕田,搞生產賣比外國,咁咪有錢咪唔駛要班自由行落黎振興經濟,唔駛對住班討厭既大陸人囉

男爵府

引用:Quote:原帖由 lovececing 於 14-10-04 發表

原帖由 boobecky 於 14-10-04 發表
如果我有票在手,689根本不存在
你好勁阿

首頁

尾頁

跳至