想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 mincola 於 08-6-18 22:42 發表

maggiecch,

即係bingo?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 mincola 於 08-6-18 22:42 發表

maggiecch,

即係bingo?

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我上月尾買左樓,,,剛剛bingo 左
你地講講下唔好搬屋,,點算..唔係太大問題嗎 ?

子爵府

原文章由 mincola 於 08-6-18 22:45 發表

carly.c

睇中醫都要好有恆心先得.
我個肚呢排成日都有d抽住抽住痛, 所以今日又去咗睇中醫lu..

mincola
你個肚抽住痛.. 會唔會係好消息呀?

我今個月好反常呀.. 過埋聽日遲左7日啦.. 一D谷M FEEL都未有..
平時會胸痛~~依家都冇..我唸到時M姐小來, 一家會痛到我飛起都似 ..

子爵府

原文章由 mimibooo 於 08-6-19 09:51 發表

我唸都唔會好大問題既, 我呢度有個同事都有左BB 3個月左右
都搬左屋, 但最好係你唔好參與屋企裝修D野, 上去睇樓OR買傢俱唔好當自己係搬屋, 到真係搬果時, 等你老公入去攪掂曬, 你先上去 OR晚上先返去訓咁, 我同事係用呢蕉

仲有...
弓喜弓喜

男爵府

我都報名呀

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

原文章由 carly.c 於 08-6-19 11:15 發表

我唸都唔會好大問題既, 我呢度有個同事都有左BB 3個月左右
都搬左屋, 但最好係你唔好參與屋企裝修D野, 上去睇樓OR買傢俱唔好當自己係搬屋, 到真係搬果時, 等你老公入去攪掂曬, 你先上去 OR晚上先返去訓咁, 我同事 ...

聽完你講我都安心0的
禁我盡量唔去參與裝修0的野先

THX

子爵府

原文章由 mimibooo 於 08-6-19 17:30 發表

聽完你講我都安心0的
禁我盡量唔去參與裝修0的野先

THX

最緊要做個開心靚媽咪啦

子爵府

近排我身邊都一路有好消息
我公司個同事有喜啦~ 我姑拉下個月生啦(囡囡)~ 我個行家生個b仔啦~ 好多好消息呀, 真係令人好開心

最最緊要係... 我老公決定唔再支助個大伯同個大6阿嫂啦~ 佢話下個月會俾家用同零用錢我, 唔洗我成日擔心屋企, 我真係好開心呀~

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 carly.c 於 08-6-19 11:06 發表

mincola
你個肚抽住痛.. 會唔會係好消息呀?

我今個月好反常呀.. 過埋聽日遲左7日啦.. 一D谷M FEEL都未有..
平時會胸痛~~依家都冇..我唸到時M姐小來, 一家會痛到我飛起都似 .. ...

carly.c,

好消息?....我估唔會掛,我今個月先開工, 仲要係老公成日掛住睇波, 都開工得好少. 呢排成日肚痛, 多咗胃氣, 中醫話我應該係腸胃問題, 不過呢幾日, 食極都好似唔飽咁, 有一日仲頭暈暈添, 我估只係自己聯想得太多掛....

我今日都開始谷暗瘡喇.....可能都係谷m

大宅

原文章由 mimibooo 於 08-6-19 09:51 發表

mimibooo,

恭喜晒!!! 你呢個問題我都唔識答你, 只係知老人家就一定話唔好囉. 我依家未bingo, 不過都開始開工, 但另一方面, 又喺度睇樓, 如果睇啱, 我哋都會買, 萬一買咗, 我又bingo, 即好似你咁, 我都唔知點好...

大宅

原文章由 carly.c 於 08-6-20 09:26 發表
近排我身邊都一路有好消息
我公司個同事有喜啦~ 我姑拉下個月生啦(囡囡)~ 我個行家生個b仔啦~ 好多好消息呀, 真係令人好開心

最最緊要係... 我老公決定唔再支助個大伯同個大6阿嫂啦~ 佢話下個月會俾家用同 ...

carly.c,

你個人開心咗, 就會連bingo都會易d啦....

子爵府

mincola,
我都好想快d中呀 ,
今次m小姐來後就開始計下排卯期開工,
都唔知係唔係越想佢快d來, 佢就偏唔來.. 今個月m小姐遲足個幾星期..但上星期用過b仔試又冇話中

子爵府

係啦~ 大家有b後, 會選擇開刀or自然生呀?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 carly.c 於 08-6-22 20:17 發表

可以自然生就自然lor

珍珠宮

原文章由 carly.c 於 08-6-20 09:20 發表

最緊要做個開心靚媽咪啦

多謝你支持

大宅

原文章由 carly.c 於 08-6-22 20:17 發表

梗係自然啦!!我第一個都係自然嫁!!!

子爵府

呢排上網, 睇d媽媽話生b過程勁 痛痛痛痛)))
睇到都心驚,. 不過我都係會用自然, d人話自然生個bb會健康d,

珍珠宮

原文章由 carly.c 於 08-6-24 09:20 發表
呢排上網, 睇d媽媽話生b過程勁 痛痛痛痛)))
睇到都心驚,. 不過我都係會用自然, d人話自然生個bb會健康d,

我又係睇到好驚同擔心

複式洋房

決定左生牛仔牛女...

我都加入想生牛b

我就想開刀生,唔駛痛十幾個鐘.

首頁

尾頁

跳至