美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

引用:碎粉有無推介? +

原帖由 andeskinki 於 15-02-13 發表
碎粉有無推介?
碎粉好多人jm 推suqqu, 我就買咗kp & est

伯爵府

引用:其實so+far平平貴貴用左咁多覺得three+liqu

原帖由 Pompom0820 於 15-02-14 發表
其實so far平平貴貴用左咁多
覺得three liquid最岩我最常用 佢個種薄透真係好舒服 我太怕有焗住皮膚既感覺
...
dicila 我又唔覺係透薄,或者你下次買之前問鋪頭啲嬸嬸攞sample 試咗先,試啱先再買,佢哋一般都好好人,肯俾 sample嫁

子爵府

回覆:576644 的帖子

D仔真係好用?等我聽日行去雷門個間試下先....我想買支春夏用...Gel mask foundation 中性至乾性岩用....佢呢隻粉底好奇怪,我係手試,第一下係有紋,再掃多下,就無左紋...我直頭係無試上面就買左(幾瘋癲),呢隻亦都係我遇過第一隻粉底係貨物出門恕不退換,佢話就算無開過都唔可以換,我幾驚番到香港粉底兩截色呀
Kp碎粉好用?

子爵府

我唔鍾意suqqu 既碎粉呀....上次試過上面都麻麻咋...最後係香港買左LM碎粉....

伯爵府

引用:D仔真係好用?等我聽日行去雷門個間試下先.

原帖由 andeskinki 於 15-02-14 發表
D仔真係好用?等我聽日行去雷門個間試下先....我想買支春夏用...Gel mask foundation 中性至乾性岩用....佢 ...
你用albion幾號色?
如果唔俾換,問佢攞唔同色sample, 返去試啱先買,我有一次無買嘢,就咁問都肯俾 sample。。。

其實我之前對呢支都好有興趣,而且我係albion die hard fans, 所以我唔死心用幾日試幾次上手,都覺得乾,所以放棄咗
佢另外支oil serum foundation 我又覺得太潤。。。
smart skin 又唔特別
btw 佢嚟緊又出新粉底

伯爵府

引用:我唔鍾意suqqu+既碎粉呀....上次試過上面都

我唔鍾意suqqu 既碎粉呀....上次試過上面都麻麻咋...最後係香港買左LM碎粉....

...
你對碎粉有咩要求?
kp 就好幼細
est 就控油
dicila 同lunasol 都唔錯嫁
不過 lunasol機場買平好多

子爵府

我用060呀...
呢個牌子有咩推介?

子爵府

其實無咩要求架...但我碎粉用得快,可以漁翁散網
Kp淺草附近有無?

子爵府

Lunasol 我都係機場買先
諗下都開心,今次無咩野買到,有d悶悶不樂

伯爵府

引用:我用060呀...呢個牌子有咩推介? +

我用060呀...
呢個牌子有咩推介?
dicila 粉底出名
cream foundation, liquid foundation , 碎粉都多人推,但碎粉唔平,同埋容量細,你可以去試吓先

伯爵府

引用:我用060呀...呢個牌子有咩推介? +

我用060呀...
呢個牌子有咩推介?
oh, sorry, 我以為你問dicila 。。。

Albion 出名乳液同skin con
佢支修護細胞嘅精華都好正,我諗住年尾去日本會買
佢有隻chiffon powder foundation都唔錯
另外有一個系列叫elegance ,佢個pressed powder 好出名

伯爵府

引用:其實無咩要求架...但我碎粉用得快,可以漁

其實無咩要求架...但我碎粉用得快,可以漁翁散網
Kp淺草附近有無?

...
唔熟淺草,但kp要去百貨公司先有
我已經日日用碎粉,份量仲用好多,但都用得慢,30g我要6個月至大半年先用得晒

伯爵府

引用:Lunasol+我都係機場買先諗下都開心,今次無

Lunasol 我都係機場買先
諗下都開心,今次無咩野買到,有d悶悶不樂

...
無計,好多新嘢3月先出

水晶宮

引用:我淨係用three覺得好好但必要條件係你皮膚

原帖由 Pompom0820 於 15-01-17 發表
我淨係用three覺得好好
但必要條件係你皮膚係平滑同無咩要遮,佢就真係做到好薄好貼好似天生皮膚好既效果
...
想問下佢多唔多色?因為我皮膚偏深啊

男爵府

引用:Quote:原帖由+Pompom0820+於+15-02-14+發表

原帖由 576644 於 15-02-14 發表
dicila 我又唔覺係透薄,或者你下次買之前問鋪頭啲嬸嬸攞sample 試咗先,試啱先再買,佢哋一般都好好人,肯 ...
不都幾難搵 希望遇到啦但如果唔係透薄我可能麻麻
但都想買佢既2way,仲有elegance 碎粉餅,七彩好靚你有無用過呀

子爵府

D仔¥12000粉底,好好用...嬸嬸俾左sample我試上面...好燒呀
但我好少用粉餅架....

子爵府

回覆:Pompom0820 的帖子

淺草呢間好易搵...

男爵府

引用:D仔¥12000粉底,好好用...嬸嬸俾左sample

D仔¥12000粉底,好好用...嬸嬸俾左sample我試上面...好燒呀
但我好少用粉餅架....

...
粉餅萬二yen連盒呀?買黎補妝都好呀
我第一次去東京咋 間店就叫dicila?

男爵府

引用:Quote:原帖由+Pompom0820+於+15-01-17+發表

原帖由 豬仔嘜 於 15-02-14 發表
想問下佢多唔多色?因為我皮膚偏深啊
印象中多色架
Ba幫我揀既 好岩色

水晶宮

引用:Quote:原帖由 豬仔嘜 於 15-02-14 發表想問

原帖由 Pompom0820 於 15-02-14 發表
印象中多色架
Ba幫我揀既 好岩色
用英文溝通冇大問題嗎?因為我好驚佢地幫我揀偏白啊

首頁

尾頁

跳至