自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都試過帶阿仔(4-5yrs)入會所女更衣室沖涼,不過係好多人都仲玩緊嘅時間,早d同埋較靜時先入去,一入去即刻拖去花洒位置沖身,自己咩都唔攪住,幫佢沖完係裡面著埋衫,一離開花洒範圍即帶佢出門口,叫佢係梳化等我,跟住先自己沖,由沖涼範圍到門口唔會經過locker換衫位置,所以都未試過見到d人更衣。mouth:

男爵府

首先, 我唔會當街當行同個女更衣, 我會喺更衣室囉, 所以點會同個小男孩一起呢? 都講過, 唔係露體狂, 明明有房有門又唔用, 就唔好怪人, 而且好似我個女間幼稚園咁, 廁所大門係唔會閂, 好似冇門tim, 只要有心裝一裝, 男孩子就會見到女同學仔排排座柯尿, 但係咁耐以黎都未發生過咁情況, 因為小朋友有教養, 幼稚園都採用開放式廁所啦, 目的係安全問題
原文章由 hoi 於 08-5-10 16:54 發表
反而想知有囡囡家長的意見 : 假如你的囡囡在更衣室換衫時, 有媽咪同另一個小男孩 (當他只有四, 五歲吧) 和你的囡囡一起更衣時, 你覺得怎樣.

公爵府

原文章由 hoi 於 08-5-10 16:54 發表
反而想知有囡囡家長的意見 : 假如你的囡囡在更衣室換衫時, 有媽咪同另一個小男孩 (當他只有四, 五歲吧) 和你的囡囡一起更衣時, 你覺得怎樣.

雖然我的是仔,但就算我有女,我都覺無問題.
大家不要把大人的思想放在小朋友身上,4/5歲的小朋友都是很天真的,就算他們很老積,都是說話上跟大人而已.只要腦內沒有污穢的思想,肉帛相見又如何?日本的男女溫泉,歐美的天體沙灘,也不是存在著?但到了7/8歲(差不多四五年級),因為不能肯定他們的"成熟"程度,所以男女就分開安全點.

公爵府

還有,在更衣室光著身子走來走去絕對不是問題,但在華人地方,就預了一定有人望.當然,如果對方是由頭望落腳那種望,那就是對方不禮貌,但也沒她奈何.如果是我,我會寧願樣一個4/5歲男童望,好過是一個成年女性望.我想,成年女性望完,腦內的思想一定比那男童衰.

子爵府

原文章由 LamLamMummy 於 08-5-9 14:25 發表
唔係呀,佢見到我個仔時佢已經換晒衫吹緊頭,嗰次攪到好大件事,佢要搵會所經理投訴,又話要報警,攪左成個幾鐘頭,攪到全個會所d職員都知 ,我d仔女點幾先番到屋企sleep

]原文章由 麟媽媽 於 08[-5-9 14:01 發表 ...

If in case there is a next time,
ask your maid to take your kids home first
so that they can go to bed as usual.

No point in everybody (incl the kids) staying awake until 1am+ for this crazy woman.

even if she really 報警, the police will just ignore her.

Unless there are rules on age of users entering opposite-sex changing rooms in your private club,
the rule in HK permits kids of 7y to enter opposite-sex washrooms and changing rooms.
(this rule applies to changing rooms managed by LCSD and is a good reference).

I have had similar experience, in the washroom of a centre, and the woman was very obviously crazy.

男爵府

好嬲好嬲ar, 由於討論區長期都被屋苑管理層監視, 或者係有住客投折開係, 會所更衣室門口竟然張貼
五歲以上或身高超過1米之小童不得進入異性更衣室
請問各位bk媽咪, 你地屋苑有冇咁樣條例, 康民署都係八歲以上或身高超過1.35米, 我地屋苑1米以上就唔入得, 我亞女k1都過1米啦, 而家四歲都110cm啦

複式洋房

咁就叫個屋苑整反個家庭更衣室啦,如果唔係每次游完水咪叫啲職員搵個地方比你地沖澡更衣羅,你都有比管理費架!

首頁

尾頁

跳至