自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

絕對唔會買,好食既曲奇又唔係得佢一間

大宅

回覆:珍x 曲奇話回歸本土喎!你哋仲會幫襯嗎?

我既經歷係:新年左近,公司話要買佢d餅送禮,咁咪去排隊囉,間鋪開10 點度,8幾零要去排,差唔多10點就會派籌,有籌就可以買一盒大一盒細,無其他選擇!就係派籌時,派籌果職員有權唔比籌你。就係排我前面個位女仕想伸手攞籌時,派籌職員同果位女仕講\"你嚟咗好多日喇,我唔會比籌你,你走啦!\"咁個位女仕都無計,走咗。
入到去就有2個塊面黑過鑊底既店員,一個收錢,另一個入袋,但你比錢時個感覺係,自己好似乞丐咁去問人攞米飯!
但我係真金白銀買架!

佢d 餅,請我都唔會食

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

唔會幫襯,睬佢都傻

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

no

總有離別的時候

男爵府

我無幫襯過,唔知有無歧視港人,但朋友請食過一塊,根本唔好食,唔明點解要突登買

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

20140707 發表於 15-4-25 01:23
應吾會,以我睇,員工有直接賣比附近D商舖及賣比淘x,等佢地再轉賣。果D排隊買2罐就賺小小,轉賣比附近商舖 ...
你意思係員工直接參予抬價喎?!員工都分一杯𡙡?咁Jenny管理真係做得

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

yeeyeeyeah 發表於 15-4-25 00:24
上年年尾, 有日行過,冇喇喇身痕想食,排左大半個鐘,終於到我,我本身想買大4味,職員望都冇望我就話賣哂 ...
明白你嬲咩消費者冇受到應有既尊重

佢地態度唔禮貌唔係今天開始
好耐之前奝萬邦行有分店
我打去問下仲有冇貨
D嬸嬸都答得幾唔禮貌
但果時冇話唔賣比香港人既
大家都係買、台灣人香港人都係咁賣

但我只係懷疑佢
是否因為太多香港人排完又排
其實係轉賣掏利
所以佢地才開始限制港人買曲奇

而你當時應該被誤會為炒家

伯爵府

引用:冇晒自由行就話回歸本地當香港人白痴?

原帖由 67522113 於 15-04-24 發表
冇晒自由行就話回歸本地
當香港人白痴?

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有人請我會食,但自己俾錢買,no way

伯爵府

引用:Quote:yeeyeeyeah 發表於 15-4-25 00:24 上

原帖由 tester5 於 15-04-25 發表
明白你嬲咩消費者冇受到應有既尊重

佢地態度唔禮貌唔係今天開始
但如果係針對炒家,咁點解只係針對「香港炒家」呢? 只實好多內地/其他地方的人都賣唔少啦。而且我好奇怪,點解明明係要排隊拎籌,但我又親眼見過佢啲職員拎住兩大袋(每袋起碼7,8罐)去舖頭對面街的普通話客, 果度起碼10罐以上wor,點都唔會自用掛?……可能佢唔係有心歧視港人,但比到人有咁嘅感覺。

呢隻餅我好多台灣朋友都鐘意食傢,以前佢地嚟親香港都會特登去赤柱買…

可能強國人真係人多勢眾太厲害,比佢地「欣賞」的野,都會走上未路。

男爵府

回覆:jj0922 的帖子

咁有“良心”旣商戶,更係永遠唔會幫襯啦。

男爵府

回覆:麥兜媽 的帖子

佢地係好盲目
只要有人講到好食 多人排隊 收費貴既
就會諗一分錢一分貨 貴呀 多人一定有原因 就催眠左咁
姐係 名牌永遠是最好

男爵府

我又覺得幾好味

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

唔啱我口味

<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

伯爵府

引用:我又覺得幾好味

原帖由 青豆 於 15-04-25 發表
我又覺得幾好味
係好味嘅,但其實好易整

別墅

唔食

大宅

講開曲奇
車厘哥夫真係超好味
熱辣辣又鬆化又平

子爵府

慳d

我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

男爵府

慢慢回歸,我已經回歸唔食呢d 野

首頁

尾頁

跳至