自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

venus228 發表於 16-5-10 20:30
滑蛋係絕對不能在蕃茄蛋出現,老細分付。話一定煎香晒d蛋噤之好味!
我都無講過,老公以前係大廚,之後無 ...

唔怪得老公對食咁有要求,原來以前做大廚。你調轉頭請教佢應點煮得唔得?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我老公都係咁,成日話我煮黎煮去個幾味,喂,我未嫁前十指不沾陽春水嫁,婚後都慢慢學啦,求其有得食就算啦,放工返黎大爺咁乜都唔幫手都算,淨係識挑剔批評,你反騻仲話啲女人小器,不知所謂

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

venus228 發表於 16-5-10 13:19
最鍾意話,你去返工,我係屋企囉!你搵夠錢養家就得架啦!
我就無野講了。
...

我老公又係咁講,勁乞人憎

公爵府

引用:Quote:manman333+發表於+16-5-10+20:26+睇

原帖由 venus228 於 16-05-10 發表
滑蛋係絕對不能在蕃茄蛋出現,老細分付。話一定煎香晒d蛋噤之好味!
我都無講過,老公以前係大廚,之後無 ...
原來以前做大廚,唔怪得食野有要求了
你得閒叫佢教你兩手,讚下佢大師傅,擦下佢鞋,應該幾有效

子爵府

venus228 發表於 16-5-10 14:09
我個又無講到出口,只係話,個個都要伸手問佢,點解仲可以噤大聲講野
...

咁已經夠衰啦

珍珠宮

引用:回覆 venus228 的帖子辛苦了....媽媽.....

原帖由 judycyk 於 16-05-10 發表

回覆 venus228 的帖子
吓!點解你可以忍受佢咁不負責任?

伯爵府

回覆樓主:

其實佢可以娶外賣王喎!乜餸都有!不過有機會係男人戰嚟啫!

公爵府

venus228 發表於 16-5-10 08:47
二女小四,自己落樓等校車都話唔得。又唔洗過馬路,有電話,有其他家長可以幫手睇下。
我仲要攪細女,細女 ...

咁你送二女上車,叫老公糸屋企睇住細果個一陣得唔得呀?
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

子爵府

回覆:我就黎比個老公激死

唔好𢛴!皮膚唔靚㗎

大宅

引用:回覆 Jasmine-4711 的帖子佢知我父母留咗兩

原帖由 judycyk 於 16-05-10 發表

回覆 Jasmine-4711 的帖子
俾我會轉咗層樓嗰名俾信得過既親人然後離婚

男爵府

大廚勳章

回覆 milk323 的帖子

咁又未至於餐餐都唔顧佢, 亦都唔係淡而無味(E.G.瑤柱煮節瓜, 香草煎三文魚)
佢本身勁揀飲擇食, 超重三高話要減肥, 點知趁我接仔放學就一個人食晒一隻鹹豬手加可樂, 到我煮飯就話好飽, 個仔叫佢食件瓜, 食條菜就好勉強咁食少少

係屋企打邊爐, 買一大袋雜丸自己係咁食, 有雞脾肉/駝鳥肉/豬肉食都唔食, 瓜瓜菜菜又唔食

因為個仔口味似我, 又唔想仔偏食, 所以我盡量多完化, 係佢一個幾十萬樣唔啱食唔鍾意食, 佢嘅飲食態度同佢話要減肥要健康完全係背道而馳

大宅

回覆:我就黎比個老公激死

睇完只想叫佢食蕉~樓主,辛苦你了!
最緊要教啲女唔好做ftm,搵唔到個有本事晚老公,冇錢冇樓冇工人唔緊要,搵個錫你識欣賞你既就好~

侯爵府

咁辛苦仲生3個?意外?

媽咪真係偉大, 不過要老公日日食難食既野又好慘

我點都會有一碟就老公口味

利申:成日出街食

子爵府

回覆樓主:

佢哋早餐真係可以簡單啲,買包比佢哋算,尤其你老公咁大個人,食咩早餐可以自己攪,你唔需要5:30起身為佢整早餐啦,真係好得閒就話啫
佢性格係咁都好難改,當佢耳邊風

首頁

尾頁

跳至