影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Koala_Chu 發表於 17-5-12 17:33
智旭去世爸爸係檢察官, 佢圓爸爸夢, 所以去做檢察官
我仲以為第一集酒店見面果個係佢爸爸

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Pollyowen 發表於 17-5-12 17:35

初初我都以為係, 但爸爸冇理由問個囝有冇同個女仔瞓, 好尷尬啫

大宅

Koala_Chu 發表於 17-5-11 16:10
千尋, love tv show, dailymoton ... 不過可惜只有細螢幕, 睇得唔暢快

my tvb super 電視有得睇

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

云云 發表於 17-5-12 17:40
my tvb super 電視有得睇

千尋今日都有大螢幕啦

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Koala_Chu 發表於 17-5-12 17:34
ex 偷食同律師朋友有關?

一味靠估 , ex偷食只影男人背面, 同埋能夠令智旭咁嬲可以係咩事呢

男爵府

Heymanma 發表於 17-5-12 17:48
一味靠估 , ex偷食只影男人背面, 同埋能夠令智旭咁嬲可以係咩事呢 ...

我覺得偷食男人既背影似男二,所以小池咁嬲佢

水晶宮

Heymanma 發表於 17-5-12 17:48
一味靠估 , ex偷食只影男人背面, 同埋能夠令智旭咁嬲可以係咩事呢 ...

如果男二係偷食嗰個, 仲點面對到智旭, 但佢好似對智旭好好

珍珠宮

Koala_Chu 發表於 17-5-13 10:43
如果男二係偷食嗰個, 仲點面對到智旭, 但佢好似對智旭好好
智旭同佢係由細玩大嘅好朋友,能令智旭咁嬲同嬲咁耐,只有被背叛,仲要係好友與女友一起,至於點解男二要咁做,可能又另有故事

子爵府

Heymanma 發表於 17-5-13 14:29
智旭同佢係由細玩大嘅好朋友,能令智旭咁嬲同嬲咁耐,只有被背叛,仲要係好友與女友一起,至於點解男二要咁 ...

如果男二真係偷食男咁佢都幾厚面皮喎,仲夠膽同小池講莎冷hea

珍珠宮

呢套不單只係愛情喜劇,睇完4集,好多人(包括我)都沉醉於小池嘅美色中,忘記咗還有懸疑劇情哦。依家我希望呢套係懸疑劇

我未睇過呢個編劇,唔知佢嘅思路,趁仲有幾日先到星期三,估下編劇埋下嘅伏筆:
(1)到底睡了沒有?(我估好可能睡了)
(2)姦夫是誰?(明顯指向男二)
(3)兇手是誰?(呢點應該係本劇嘅主線之一,依家兇手至少已殺了三個人)

暫時只諗到呢三點。

男爵府

Heymanma 發表於 17-5-13 16:45
呢套不單只係愛情喜劇,睇完4集,好多人(包括我)都沉醉於小池嘅美色中,忘記咗還有懸疑劇情哦。依家我希 ...

我估應該未睡啦,之前俾女2 hurt得咁深,我諗點都唔會咁隨便就同另一個上床啩,而且智旭對女1明顯一開始就無好感

大宅

Heymanma 發表於 17-5-13 16:45
呢套不單只係愛情喜劇,睇完4集,好多人(包括我)都沉醉於小池嘅美色中,忘記咗還有懸疑劇情哦。依家我希 ...

我諗既答案差吾多
I LOVE YOU BABY !

珍珠宮

祝各位母親節快樂

水晶宮

Heymanma 發表於 17-5-14 10:14
祝各位母親節快樂

你好 sweet 呀! 母親節快樂

伯爵府

Pollyowen 發表於 17-5-12 17:35

我都以為係呀

伯爵府

taifat 發表於 17-5-13 18:52
我估應該未睡啦,之前俾女2 hurt得咁深,我諗點都唔會咁隨便就同另一個上床啩,而且智旭對女1明顯一開始就 ...

我係唔想佢地睡左囉

珍珠宮

taifat 發表於 17-5-13 18:52
我估應該未睡啦,之前俾女2 hurt得咁深,我諗點都唔會咁隨便就同另一個上床啩,而且智旭對女1明顯一開始就 ...
根據智旭的性格設定,我會估沒有睡,但留意到第二朝奉熙件恤衫扣錯鈕,上鈕扣下扣,所以先有睡了的估計,不過我情願這只是編劇故弄玄虛,希望他們沒有睡過

大宅

Heymanma 發表於 17-5-14 10:14
祝各位母親節快樂

happy mother’s day

水晶宮

Heymanma 發表於 17-5-14 17:34
根據智旭的性格設定,我會估沒有睡,但留意到第二朝奉熙件恤衫扣錯鈕,上鈕扣下扣,所以先有睡了的估計,不 ...

你咁都留意到 但瞓完又冇理由咁整齊著番衫褲喎!

珍珠宮

15日,電視劇《奇怪的搭檔》一側公開了池昌旭、崔泰俊的一組“律師再會”照。

劇照中,池昌旭所飾演的盧智旭將作為律師邁開新的一步。在進入辦公室時,池恩赫(崔泰俊飾)便獻上了'散花'驚喜,並展開雙臂歡迎盧智旭的到來。面對如此特別的歡迎儀式,盧智旭將會有怎樣的反應引起了不少觀眾的期待。

劇方表示“在接下來的播出中,將公開盧智旭和池恩赫作為律師展開全新人生的面貌。通過盧智旭律師的新模樣以及他與池恩赫、卞榮熙三人多樣的小插曲將呈現出與眾不同的'化學反應',請大家多多期待。”

首頁

尾頁

跳至