親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 semkhk 的帖子

你知嘛, 去西貢食都係呢個價錢, 人民幣而家咁高, 1斤又唔夠16兩, 所以超唔抵食, 去大陸唔係應該食平野架咩?

我地星期日(19/6/11)下午2點去到, 3點都未上菜, 我問waiter點解, 佢地又慢吞吞無理, 跟住要再問另一個高級d既waiter先幫我跟, 我見他call入廚房, 係無人應, 跟住佢忍唔住問一句 (對住對講機講: 廚房有無人開工呀). 我都好嬲囉!!!!!

此外, 我有去祈福食街食"客家人", 可能我地黑仔, d野又係唔好食囉, 最好味算係鹽焗雞.
我有叫炸豆腐, 焗魚腸, 爆生腸, 梅菜扣肉, 上湯介菜, 都係麻麻地咋! ><

大宅

回覆 smartV 的帖子

我只係覺得大咋, 我無講過好食, 不過我果日都等左好耐先齊晒D餸,
我係交易會果時去, 人地唔休做, 大把鬼佬去食, 所以我都覺得招呼麻麻~

大宅

回覆 semkhk 的帖子

semkhk, 我唔係怪責你啊, 別誤會.

我只想提大家唔好waste time and money去食, 因為唔值 (個人意見).

係架, 果度好多有錢內地人食, 我見人地食龍蝦添.
不過我覺得真係好貴啊, 仲貴過香港海鮮價... 可能我係草根吧.

我地有叫帶子吃, 已經係最平既 item, 做特價29蚊5細隻, 細隻到不得了.
仲有象柭仔都要rmb$89/500g咋! 真係好鬼貴!

如果有家長仍然想去, 可以搭的士, 從長隆zoo搭去, 的士跳標rmb18元便到, 約8分鐘.

大宅

其實我只係應樓主寫過O既店去講我去過O既感受, 飲食推介又無講一定要係平野, 可能有D人想食得舒服D, 我覺得我未見過咁大O既室內海鮮檔, 開眼界坐得好D, 又OKO喎. 我都鍾意地茂架, 但係又唔係人人會去.

只是寫我去過的地方作大家參考吧了~

禁止訪問

禁止訪問

大宅

想請問8:00p.m.開始睇馬戲,完咗有邊道重有晚飯食?

子爵府

CarolChan 發表於 11-7-25 21:58
想請問8:00p.m.開始睇馬戲,完咗有邊道重有晚飯食?
出市橋~有小肥羊,小四川(有小菜).酒店..番禺賓館,~有中菜廳,好旺仲過旺角/祁福...

大宅

回覆 fannymk 的帖子

睇完馬戲去,係唔係坐的士去,車程長唔長,打的幾錢?
我2大2小去,食野方面有咩介紹,thank you!

大宅

fannymk 發表於 11-7-25 23:56
出市橋~有小肥羊,小四川(有小菜).酒店..番禺賓館,~有中菜廳,好旺仲過旺角/祁福... ...

長隆出市橋車程幾耐?我哋十幾人住星河彎唔想出太遠,中旅訂位時,D職員話酒店餐廳close,無嘢食.
唔該!

大宅

睇完大馬戲,係祈福附近有咩宵夜介紹,因為住祈福又有小朋友,唔想去太遠.

大宅

想問下, 祈福食街一般晚上開到幾點鐘, 如果想在那裡吃宵夜, 食到大約十一時半至十二時, 可以嗎? 食完之後仲有無計程車出返去華南碧桂園

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至