自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

樓主個妹根本由頭到尾都無預個大仔一齊去旅行, 訂機票果陣已知PASSPORT過期都照繼續而唔係另找日子去旅行
呢個所謂的「一家人」都無大仔份
可想而知平時大仔係一個「無人愛」的環境係幾可憐

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

hhmum 發表於 18-8-9 17:18
打左去問我媽,佢夜晚會落去婆婆到食飯之後返自己屋企訓。我媽講左好多野比我聽聽到我都 佢話咁既 ...
可以的話就係婆婆或者你屋企瞓啦, 一個人返屋企得四面牆, 好容易諗埋一邊

大宅

hhmum 發表於 18-8-9 10:45
咁咪再有2個仔無左爸爸 明白大家睇到都好嬲,真係一家吾知一家事
...

我同你一樣
要保護大仔,同其他兩個又點?
有無其他更好既方法處理得到?
三個都自己既小朋友,要諗點樣可以同時都咁愛錫,點樣俾到一個好既成長環境佢地?
睇落似乎係而家樓主妹最難做得到既事

子爵府

hhmum 發表於 18-8-8 19:32
我妹離過婚有一個仔,再婚生左2個仔呢2個細佬都好鐘意同好痴個呀哥的,他們是一齊住的可惜是現任吾多鐘意佢 ...

自作業

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

打左去問我媽,佢夜晚會落去婆婆到食飯之後返自己屋企訓。我媽講左好多野比我聽聽到我都 佢話咁既 ...
呢幾日你盡力睇住大仔啦, 同佢傾多D關心多D, 將來佢會感激你架.

男爵府

食得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 分享愛 貓狗褓姆

如果姨甥仔係乖巧既, 可以既話, 關愛佢多D啦.. 陰公

子爵府

回覆樓主

樓主同家人要多d關心佢,等佢知就算後父係咁,仲有婆婆姨媽會錫佢,佢唔會係自己一個人。

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

hhmum 發表於 18-8-8 19:32
我妹離過婚有一個仔,再婚生左2個仔呢2個細佬都好鐘意同好痴個呀哥的,他們是一齊住的可惜是現任吾多鐘意佢 ...
樓主,如果可以的話,多d關心你妹大仔吧。等佢覺得有多d人錫佢。

大宅

hhmum 發表於 18-8-9 10:45
咁咪再有2個仔無左爸爸 明白大家睇到都好嬲,真係一家吾知一家事
...

你個妹係咪無做野要靠個男人養的?

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

如果有時間就搵人陪個哥哥多點,過2年就考DSE...
為佢前途著想要叫佢讀書同學識獨立
我識人情況差不多,要哥哥學識愛自己,
同埋仲有啊姨同婆婆支持
雖然老土但要比佢知道仲有人會愛錫佢嘅

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

虎到金來勳章

triplebaby 發表於 18-8-9 17:33
你個妹係咪無做野要靠個男人養的?

佢好好好愛呢個男人,分左手都係咁搵人之後再一齊。
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

大宅

hhmum 發表於 18-8-9 17:38
佢好好好愛呢個男人,分左手都係咁搵人之後再一齊。

咁你個妹真係極衰, 自私。。好多女人無男人係會死, 相信你個妹都係呢類人, 有啲女人為左討好個男人可以好盡, 睇新聞都大把呢啲case

如果你個妹係因為經濟上都尚叫情有可原, 原來係為左自己一己私慾 so call 的愛

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

zola 發表於 18-8-9 17:33
樓主,如果可以的話,多d關心你妹大仔吧。等佢覺得有多d人錫佢。

認同

水晶宮

畀面勳章

gigisjmin 發表於 18-8-8 20:35
回覆 hhmum 的帖子

大仔已經16歲, 畀佢知道一定好唔開心, 好陰公呀

唔開心由自可,一陣有乜負面情緒丶心理陰影,會影響個細路一世
仲要正值反叛期

個大仔同個男人關係本身好差??

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

婆婆有冇地方收留阿哥?
個男人都做到咁明顯,
可想而知平日生活都已經唔易過。
當然樓主妹妹有一定責任,
兩個大人一定係錯嫁啦。
但當務之急係處理咗個年輕人先,
睇到年輕人的未來同前途受阻,
搞到個人真係好唔安樂

伯爵府

虎到金來勳章

eliekim 發表於 18-8-9 17:56
婆婆有冇地方收留阿哥?
個男人都做到咁明顯,
可想而知平日生活都已經唔易過。

有地方,但佢話要返屋企訓。
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

男爵府

2018復活節勳章

hhmum 發表於 18-8-9 17:57
有地方,但佢話要返屋企訓。

係邀請阿哥黎婆婆屋企長住,
但又唔知阿哥點諗

大宅

回覆樓主

唉,現實中又有幾多個會好似雷頌德、黃錦燊咁 做繼父做到好似親生,樓主,希望你16歲姨甥仔要生性啊

首頁

尾頁

跳至