自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

bplus 發表於 19-2-9 15:19
講真我開始以為佢係女仔
而家係 youtube 睇晒所有佢嘅片,仲未聽厭
...

中毒

子爵府

Joesy 發表於 19-2-9 14:28
有知名度,唔夠紅無人脈、無資源、無靠山!經紀人公司超癈只係要佢不停跑場幫公司賺錢 ...

喺YouTube 睇佢演唱會片段真係好心酸,不論場地佈置、音響到服裝都好簡陋佢絕對直得更好

子爵府

bplus 發表於 19-2-9 15:19
講真我開始以為佢係女仔
而家係 youtube 睇晒所有佢嘅片,仲未聽厭
...

http://www.bilibili.com/video/av43241918/?share_source=copy_link&p=1&ts=1549966562&share_medium=iphone&bbid=Y94D7D908D8BCFF3433192C519D03EAC2A72

佢唱男高都得嫁,只不過佢好似講過話想先唱好一種,建立咗型像先

子爵府

聽下英文歌先好似係未出道前,即十幾歲唱現場

http://www.bilibili.com/video/av20620974/?share_source=copy_link&p=2&ts=1551448695&share_medium=iphone&bbid=Y94D7D908D8BCFF3433192C519D03EAC2A72

侯爵府

周深如有包裝,或許有更好發展.

同樣唱歌比賽出身,佢好像機會多d
https://www.youtube.com/watch?v=SRkvOJ649Ew
費玉清與霍尊合唱 ~ 卷珠簾
世上千百萬人,不求別人幫助.只求不被惡攪,已很感恩

大宅

周深,梁博好聽

男爵府

ashlia 發表於 19-1-31 09:35
回覆 WunieCon 的帖子

其實綜藝節目都係有劇本嘅,邊個贏邊個輸,唔係純粹表現好壞咁簡單.聲入人心係以音樂 ...

完全同意
是但搵一個來唱
都好聽過香港嘅這一代歌聲
隨了周深
王晰我也很節喜歡
他的低音好靚
真係好似個倍大提琴係度唱歌咁
佢同周深合唱
高低音好夾

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我都覺得佢把聲好好聽

子爵府

sunday123 發表於 19-3-2 00:51
完全同意
是但搵一個來唱
都好聽過香港嘅這一代歌聲

我欣賞鄭雲龍對舞台劇嘅執著但佢真係好正,除咗唱功了得,為人亦都好檢點努力,Eq好高
佢係我心目中比張國榮,更貼近小王子嘅型像,明明自己經歷過咁多嘢,眼入面隱藏住寂寞睿智,但係就笑得好似小朋友咁。可能就係要有赤子之心,加上自身經歷外,仲要有一定嘅睿智,先可以對啲歌嘅感謝掌握得咁好

子爵府

靚豬豬 發表於 19-1-30 16:51
介紹大家睇"聲入人心" 我剛剛睇晒,周深同李琦都入選36名,好正

我都有睇緊,真係好正

男爵府

真係驚訝原來香港咁多人知道周深、又咁中意佢、喺2018年嘅5、6月、佢喺上海、武漢、成都開咗3場個唱、而剛剛2019年1月就喺北京開咗個唱、我全部都有去睇、如果唔嫌我錄得差、將就下睇下我現場錄嘅《歡顏》、現場聽佢唱歌真係幸福到爆
https://youtu.be/lWW0-eIoEiM

子爵府

julieee 發表於 19-3-4 01:15
真係驚訝原來香港咁多人知道周深、又咁中意佢、喺2018年嘅5、6月、佢喺上海、武漢、成都開咗3場個唱、而剛 ...

你係咪生米我可能估到你係邊個

男爵府

hokabb 發表於 19-3-4 01:18
你係咪生米我可能估到你係邊個

你快d私信我話我知你係邊個呀

大宅

周深好似六月在深圳開演唱會,有冇人去?

子爵府

bigBmama 發表於 19-3-9 14:01
周深好似六月在深圳開演唱會,有冇人去?

我會大前提係有確實日子先,已經應承咗陪人旅行

大宅

期待中

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我都是無意中在youtube 聽到周深唱大魚,
聲音有高度感染力, 技巧更加不用說,
一聽就會迷上

男爵府

Joesy 發表於 19-2-9 14:28
有知名度,唔夠紅無人脈、無資源、無靠山!經紀人公司超癈只係要佢不停跑場幫公司賺錢 ...

咁佢賺返來既錢都應該比公司嗒哂

子爵府

bigBmama 發表於 19-3-9 16:22
期待中

唔好比咁多人知,我驚買唔到飛如果改咗機票,又買唔到飛,我應該會比人殺C

子爵府

kck811 發表於 19-3-9 16:54
我都是無意中在youtube 聽到周深唱大魚,
聲音有高度感染力, 技巧更加不用說,
一聽就會迷上 ...

你試吓去睇返佢嘅生日直播,再睇埋N年前佢網上(個平台好似叫YY)直播唱歌,會發現佢真係有好多可能性,無論快、慢,流行丶民族歌or classical佢都唱到,仲要係明明係一首勁老土嘅民歌,經佢唱完都可以變得好順耳
ps佢唱童聲都好得

http://www.bilibili.com/video/av41716319/?share_source=copy_link&p=1&ts=1552122762&share_medium=iphone&bbid=Y94D7D908D8BCFF3433192C519D03EAC2A72

http://www.bilibili.com/video/av518057/?share_source=copy_link&p=1&ts=1552123412&share_medium=iphone&bbid=Y94D7D908D8BCFF3433192C519D03EAC2A72

http://www.bilibili.com/video/av30792992/?share_source=copy_link&p=1&ts=1552123995&share_medium=iphone&bbid=Y94D7D908D8BCFF3433192C519D03EAC2A72

首頁

尾頁

跳至