親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

真係好鍾意住alpensia,所以每次都去返尼度

子爵府

yuyu.c 發表於 19-2-10 13:00
我哋上次後門舖曬厚雪,完全行唔到,不過我哋係果度玩雪戰,好好玩

...

嘩!好厚雪

子爵府

yuyu.c 發表於 19-2-10 13:02
真係好鍾意住alpensia,所以每次都去返尼度

我想20年CNY再去Alpensia

回程過關超多人,過安檢後職員問我哋係咪hk,叫我哋去自助過關機。
我哋冇登記過都用到自助過關。但我女可能未夠17歲過唔到,職員叫佢係隔離櫃位過關唔使排隊

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

1213 發表於 19-2-10 09:18
alpensia ?

洪川大明

放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

yuyu.c 發表於 19-2-10 10:59
你係學滑雪用定自滑時用?其實排lift 都有秘訣,係最右手邊排入去會快好多,中間排去超慢。
...

你講大明?
放下自在

水晶宮

happykk 發表於 19-2-10 15:27
我想20年CNY再去Alpensia

回程過關超多人,過安檢後職員問我哋係咪hk,叫我哋去自助過關機。

我哋T2過關又好快喎,check in都好多counter,A-F都可以check in。不過我早2.5鐘到又退稅又攞duty free,明明冇咩排過隊,但食埋飯已經要急急腳去閘口出機。

水晶宮

cattz288 發表於 19-2-10 16:02
你講大明?

我意為你alpensia。

象牙宮

yuyu.c 發表於 19-2-10 17:47
我意為你alpensia。

唔係呀~朋友今日在alpensia都唔多人! 揀錯了大明在六日! 頭先見車場走左8,9成車, 聽日應該唔多人! 希望!!
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 19-2-10 17:56
唔係呀~朋友今日在alpensia都唔多人! 揀錯了大明在六日! 頭先見車場走左8,9成車, 聽日應該唔 ...

星期一應該會好d。韓國唔係假期。

子爵府

cattz288 發表於 19-2-10 17:56
唔係呀~朋友今日在alpensia都唔多人! 揀錯了大明在六日! 頭先見車場走左8,9成車, 聽日應該唔 ...

大明好多一日團去,所以我唔揀佢

子爵府

yuyu.c 發表於 19-2-10 17:47
我哋T2過關又好快喎,check in都好多counter,A-F都可以check in。不過我早2.5鐘到又退稅又攞duty free, ...

我哋check in唔使排隊,拎樂天貨又唔使排。

早2hrs50mins到機場,Check in通知班機遲45mins起飛,所以好hea

象牙宮

yuyu.c 發表於 19-2-10 18:03
星期一應該會好d。韓國唔係假期。

不過好多hk人
放下自在

複式洋房

謝分享

男爵府

yuyu.c 發表於 19-2-7 22:17
我覺得應該試龍平,又比high one 易去。酒店我鍾alpensia,真係超舒服,但雪道我都想試龍平,alpensia我淨 ...
我有朋友係住alpensia, 再坐車去龍平滑, 咁就兩個雪場都滑到

男爵府

yuyu.c 發表於 19-2-7 22:25
其他我未去過龍平,但配套應同alpensia差不多,因兩個場其實只差10幾廿分鐘車程.

房價佢有好幾座不同款, ...
我之前都有睇過龍平啲相, 房入面嗰感覺好舊

水晶宮

fatfat-hippo 發表於 19-2-10 20:54
我有朋友係住alpensia, 再坐車去龍平滑, 咁就兩個雪場都滑到

係呀,除非係自己帶equipment就難去,去到租就搭的士去龍平都好方便。

男爵府

happykk 發表於 19-2-9 20:51
Alpensia去羊群牧場大約10幾分鐘₩17000,
ok呀,行吓山餵吓錦羊。
注意因為係山上會比較大風
有無website or 地址可以做reference

水晶宮

fatfat-hippo 發表於 19-2-10 20:56
我之前都有睇過龍平啲相, 房入面嗰感覺好舊

龍平房就一定冇alpensia 保養得咁好。最重要alpensia咁大間房都係$1300,真係好抵住。

男爵府

yuyu.c 發表於 19-2-10 21:03
龍平房就一定冇alpensia 保養得咁好。最重要alpensia咁大間房都係$1300,真係好抵住。
...
龍平我無去過, 但我都鐘意alpensia房大, 性價比高, 想聖誕再滑, 但未定去日本定韓國

珍珠宮

cattz288 發表於 19-2-8 21:20
都好好玩喎!但需要包車先去到?

要包車

首頁

尾頁

跳至