夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

hearingwhite 發表於 20-10-14 18:53
2017年9月30號,我媽生日,因為趕住拎蛋糕我催左佢幾下出門口,佢話我態度差,摑左我幾巴,奶奶見到阻止佢 ...

民房

回覆 hearingwhite 的帖子

好心你啦 喺呢度打咁大篇嘢 亦都講得出別人會點樣去安慰你 勸告 你離開
你竟然仲 寫得出 話自己係重感情
所以唔想離開佢
睇到都忍唔住真係好想 鬧你
你而家呢個行為係自私到不得了
你只會一步一步咁害緊你個仔
其實睇你篇嘢你已經係揀曬啲你老公點樣衰嘅重點寫出嚟
你只係想喺呢度有人安慰下你
等你可以平衡番自己嘅心理
小朋友係無辜㗎
你自己千祈唔好以為 自己 無知就冇罪
睇見你咁樣害個小朋友我真係忍唔到
記住呀
人哋第一次對你唔好
同你道歉而你原諒咗係你大方
第二次你都原諒嘅話你就係戇9
第三次都咁對你嘅話你就要問下自己點解人哋揀你嚟落手
係你嘅錯

beebee67890    發表於 21-8-24 13:21
Charsss    發表於 21-4-12 01:05

禁止訪問

禁止訪問

別墅

hearingwhite 發表於 20-10-14 18:43
我今年35歲,26歲時離過一次婚,宜家老公細我四年,好貪玩......

我同佢由2015年8月底認識,

算啦
你係抵死既
係你自己有被虐狂
咁既男人你都仲要攬
咁你就唔好呻啦
食得鹹魚抵得渴

男爵府

樓主係唔係有斯德哥爾摩症候群?

大宅

回覆樓主:

卒之到今年年頭我哋就爆咗,因為一啲好少嘅矛盾,我又硬頸,佢又衝動,俾佢開車撞到我,之後我就報咗警,佢俾警察扣留左半日,之後我就開始搬走咗,一開始係因為警察唔俾我哋見面,二來其實我都開始心灰…..佢放返出嚟之後同我講唔敢再郁手,因為佢怕直接坐監,好老實講我內心真係好驚,點解我最親密嘅人成日都傷害我?傷害完我個心,再傷害我身體?我記得錄口供嘅時候,我一邊同警察講…一邊忍唔住喊,我唔想佢坐監…我好想信佢,好想佢俾返多啲信心我,但係過左幾個月佢仲係不停呃我,因為我唔係屋企,佢成日都會出去搞搞震,每次我想原諒佢嘅時候,就會比我發現

大宅

到六月尾,我發現佢唔係屋企,但係定位係屋企,我知道如果我就咁同佢講佢一定唔認,所以我直接返咗屋企,見到佢好似咁啱想出去,我問佢點解又呃我,佢唔認,見到佢賴皮個樣,我真係好嬲,忍唔住踢咗佢一腳,佢即刻爆炸,不停打我,推咗我喺地下,用把遮不停扑我,我個頭俾佢仆到腫起左,我好驚,我驚我會死,最後連把遮都斷埋,有鄰居聽到聲出嚟望,佢先至停手,佢話係因為我郁手先,我唔想再見到佢,佢追住我返酒店,我叫酒店啲人唔好俾佢上嚟,返到房,我即刻打俾我細妹,但係我唔想報警,第二日,我自己一個入咗急症室,醫生見到我周身傷問我係咪俾人打?我話唔覺意整親

侯爵府

hearingwhite 發表於 21-8-24 10:51
到六月尾,我發現佢唔係屋企,但係定位係屋企,我知道如果我就咁同佢講佢一定唔認,所以我直接返咗屋企,見 ...

走啦,你老公執到都喊三聲,好彩傷害你咋,傷害埋你個仔仲大鑊,你幾愛佢都無用嫁啦,都係時候醒啦,開車撞你都唔走,你條件唔差好快快搵頭好人家啦,祝福你

大宅

我媽咪好嬲,逼我一定要同佢離婚,佢話好驚冇咗個女,嗰一刻,我覺得以前幾我已經死咗,我唔可以再令屋企人擔心,我都堅持要離婚,佢崩潰咁痞左喺度喊,佢話佢唔想離婚,其實我都心軟,唔係因為有愛,點解我會容忍一次又一次?本來我地屋企可以好幸福,我個仔又乖懂事,點解會變成咁?
但係我又再一次心軟….同佢一齊跟我媽返教會,我睇住佢有好大改變,佢真係冇再出去玩,雖然有時脾氣好大,但係佢冇郁過手,我好努力想忘記以前嘅事,但係我會勾起一啲唔想記得嘅片段,令到我懷疑佢,我知道今次嘅改變對佢來講已經係難能可貴

大宅

其實我都有試過同其他人傾偈,幻想過如果離婚之後我會點,但係每當一家人一齊嘅時候,我就覺得我唔想冇咗呢個屋企,只係我需要一啲時間療傷,我地去揾社工,我亦都有睇緊精神科食抗抑鬱藥,但係有時我都控制唔到自己唔發癲,我會好想大叫好想掉野,其實我知道佢一樣辛苦,我感受唔到佢好愛我想我番去,佢係咪因為責任?有時望住個仔,真係好心酸

大宅

前日佢話要睇我電話,我第一時間諗起俾佢車撞嗰日,又係佢懷疑我有景轟,每當陰影浮出嚟時候,我只想一個人獨處,佢話我有識其他人,唔阻我搵自己幸福,我聽到佢咁講,我個心碎左,如果我真係要離開,點解我唔佢話離婚嗰日就走,仲要堅持留低?我妹話其實佢一早唔愛我,只不過揾藉口想自己好過啲

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

hearingwhite 發表於 21-8-24 11:18
前日佢話要睇我電話,我第一時間諗起俾佢車撞嗰日,又係佢懷疑我有景轟,每當陰影浮出嚟時候,我只想一個人 ...

離婚啦
有報過警,佢想爭囡也難
你仲有家人

佢好燥,難保之後再傷害你/囡囡
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

今次我真係凖備好分開
我好攰
我好想可以乜都唔使理
就當我係我唔識體諒
就當係我好錯
我根本唔在乎人哋話我錯
我只係想我個心情唔好再大起大落
因為我真係頂唔住
我只想同個仔舒舒服服過每一日

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

講想走,要真係行動唔好回頭望。
既然同佢一齊咁唔開心,點解自己仲會心軟?
每個人都係想日日開心多過想日日喊苦喊忽。
要愛自己多d同愛個仔多d就夠。
返去望吓d家人,佢地永遠都想你開心多過唔開心生活。

男爵府

hearingwhite 發表於 21-8-24 10:51
到六月尾,我發現佢唔係屋企,但係定位係屋企,我知道如果我就咁同佢講佢一定唔認,所以我直接返咗屋企,見 ...

你本身係咪要受照顧人士,智商比常人低的?唔係諷刺你,真係覺得你有需要搵專業人士協助,三十幾年前或者啲家長未必知道去check的,咁講你可能唔開心,但你似乎判斷能力,智商,理解力等等都有問題,你冇能力照顧自己之外,自己危險之餘小朋友都好危險

男爵府

以前屋村有個女人又係無論點樣被虐俾老公下蝦都好,點都唔走,但佢係明顯智商有問題應該係輕度至中度弱智,唔知佢係判斷力有問題,係驚定經濟問題唔敢走,佢生咗好多仔女,有啲正常有啲唔正常,其實有時見到佢都好慘,做女人做到賤過流浪狗,老公同仔女都唔尊重佢

子爵府

hearingwhite 發表於 21-8-24 11:53
今次我真係凖備好分開
我好攰
我好想可以乜都唔使理

係!你係錯,重好錯!

錯在你冇一早離開呢啲人!

男爵府

hearingwhite 發表於 21-8-24 10:58
我媽咪好嬲,逼我一定要同佢離婚,佢話好驚冇咗個女,嗰一刻,我覺得以前幾我已經死咗,我唔可以再令屋企人 ...
你之前啲PO唔係講過你老公話唔同你一齊都冇所謂咩? 點解而家因為佢搵車撞完你驚坐監, 你要離婚佢又唔肯呢? 根本個賤男由頭到尾都只在乎自己,驚自己要坐監先話唔想離婚!!. 你仲可以心軟?!! 咁都唔知佢用意? 匪夷所思!!

男爵府

睇咗樓主嘅留言,一句……‘執迷不悟’。

怪我直言,樓主你放棄高薪厚職打算同老公一齊工作,昅住佢。段估你應該係受個教育。

但你同佢拍拖經過,什至到依家有小朋友,你嘅眼𥚃只有你老公,沒有自己,沒有小朋友。

你太留戀你老公嘅甜言蜜語,一次又一次比佢氹番而心軟,又或者係你太高估自己,以為可以改變佢。就好似賭博,諗住下一局會嬴。

路係自己選擇點行,過去個幾年,如果你將對佢嘅執迷放在如何離開佢,現在可能另一片天地。

首頁

尾頁

跳至