自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

你想達到 發表於 21-8-3 22:55
我係入咗限定檢測群組(醫官局職員)本身身體吾好好多病,上司有意無意講要打針,攪到自己內心好驚!諗住講 ...

唔打針,每星期自費打針。

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

mike89 發表於 21-8-3 23:02
咁不如考慮辭職?

係囉
喺屋企做ceo咪唔使有被害妄想症
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

jazmine 發表於 21-8-4 07:19
點解呢度有啲人咁mean,人地對疫苗不安是個人問題,鬼唔知可以辭職咩?但之後家計如何?如果無左條命仔係咪 ...

重點唔係對疫苗不安囉
係賴政府谷針先囉
都出左選擇
不安,擔心,身體唔容許可以選擇檢測
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

侯爵府

hungyau 發表於 21-8-3 23:08
我備孕中 ,都好驚打

其實更加應該快D打。懷孕中招就……

大宅

I know your feeling
我公司一樣 好似為總公司交數而口頭講
我都諗緊因為咁而辭職
但呢次就算唔打 遲下唔知幾時又再要打
新工會唔會又一樣 無人知
副作用因人而異 擔心都好正常
我都15 16

珍珠宮

noproblemom 發表於 21-8-4 07:40
我本身都有藥物敏感加長期病患要長期食藥,我都打了,都啱既,要大家過番正常生活,群體免疫好迫切。

我同 ...
謝謝你
群體免疫太雞
真正用處係保護自己萬一中,不會太惡化,避免醫院病床及系統崩潰

侯爵府

你多病痛更加應該快D見醫生,安排打針。
身邊幾位朋友(長期病患丶癌症),睇開的政府/私家醫生都建議他們打,多數都打了,亦有打完第二針啦。
科興同復必泰都有。

男爵府

BKFinder 發表於 21-8-4 03:44
其實大家唔好插樓主

好多人其實好似佢咁,睇完方向報妖魔化疫苗的新聞成日d又一針下亡魂新聞,zoom埋去科 ...

打唔打針,問過醫生後自己決定啦~

係BK世界,唔打針既人罪大惡極、千古罪人、麻煩友、反政府份子,講到唔打針同廢人一樣。

有d BK人打左針鐘意吹噓到自己上天, 微生物學系/醫學專家上身,講到自己同聖人無分別。

仲有d人寫勸世文以為自己打左針可以拯救全世界人類...打左針係好,但係唔打針既人有佢地顧慮,大家選擇唔同,冇必要將自己既睇法強制套落別人身上,以踩底別人為榮。

打唔打針,唔好係BK度問,個個都話打左針無事,打針後老虎都打死幾隻、happy過happy伯

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

點解呢度有啲人咁mean,人地對疫苗不安是個人問題,鬼唔知可以辭職咩?但之後家計如何?如果無左條命仔係咪 ...

係,真係睇到令人好唔舒服
怪不得香港越黎越冷漠,唔係冇原因
好彩我身邊個個都好正面…冇d咁既人

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你想達到 發表於 21-8-3 09:14
辭職,我吾走得,走左好難搵番這個人工!還細佬要養,哎,攪到成日瞓唔到!
...

你講到咁誇張打完針會死,你條命重要定係人工重要? 你真係覺得咁危險就唔好做啦,辭工冇人迫你打,條命最緊要

伯爵府

回覆樓主:

我見泰國都大爆,又係接種率偏低
為人為己,打針好啲

水晶宮

macdullbaby 發表於 21-8-4 07:33
其實只要樓主肯堅持定時做檢測就得,洗mud驚打針驚到好似世界末日。

只係樓主連嗰$480都唔想俾,寧願去打 ...

明顯樓主要著數佔盡
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

珊瑚宮

點為知mean, 既然驚到咁, 咪辭職囉,無可能所有著數佢都要攞晒
大家只係講真話

大宅

我係入咗限定檢測群組(醫官局職員)本身身體吾好好多病,上司有意無意講要打針,攪到自己內心好驚!諗住講 ...

你應該係醫管局的內部職員,不是前線,如你不寫清楚,呢度好多JM會覺得你唔打針唔啱,叫你resign。

冷靜d, 你可以找醫生寫不適合打疫苗,如果攞唔到,大不了可以每月480元做檢測,no big deal, 你想想不是大數目。

不會是世界末日,放輕鬆,關關難過關關過。我本人已打疫苗,感恩沒有副作用。

珊瑚宮

ken6555 發表於 21-8-4 08:05

打唔打針,自己決定啦~

講到咁差, 唔明JM仲點解留係BK
Bk世界,你都係度,即係你都係差個群?

侯爵府

唔會世界末日,你大不了咪辭工!自由選擇

子爵府

明架,驚就係驚!不過有時越諗越驚

大宅

阿樓主,你仲返到工即係證明身體唔差得去邊啦。我有朋友係癌症康復者,身體弱到返唔到工,醫生都叫佢打針。因為佢哋中咗個後遺症仲大。你自己諗吓自己身體係咪真係差到打唔到針有時啲嘢自己放得太大。

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

程嘉藍 發表於 21-8-4 07:33

今日新聞話美國

好似唔打針唔畀入pub添

珍珠宮

回覆樓主:

睇完樓主講既野 攞1分先

首頁

尾頁

跳至