自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

sharon26788 發表於 22-3-23 15:00
花滑場上的翩翩貴公子—羽生結弦,將紫色Costume (考斯滕)完美演繹白淨,皮膚好,笑起上嚟又可愛 ...
笑起上黎好可愛好吸晴,冬奧時收到兩萬幾封打氣信,真係好勁

子爵府

佢簡直係中日友好大使, 有無和平靠晒佢。
佢唔算靚仔, 但五官好似用鉛筆畫出來咁, 線條簡單, 特別襟睇

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

catiscat 發表於 22-3-24 15:01
睇過一篇分析文,佢今次返日本會否定自己,好失望,諗通咗,練習返再肯定自己

一定係呢個循環,希望佢否 ...

有冇睇到呢個

19 明月前身发布了一篇小红书笔记,快来看吧! (emoji) jUAq2T6SzdseFza (emoji) http://xhslink.com/yhvXpg,复制本条信息,打开【小红书】App查看精彩内容!

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

睇個標題已經估到係柚子,羽生結弦

珍珠宮

2024年龍年勳章

sharon26788 發表於 22-3-25 11:03
有冇睇到呢個

19 明月前身发布了一篇小红书笔记,快来看吧! (emoji) jUAq2T6SzdseFza (emoji) http://xh ...

即係ISU要打壓羽生結弦因為佢係亞裔而且唔係ISU成員?

咁ISU要捧邊位上去?

陳巍雖然係美國籍,但係始終都係華裔,美國滑冰界無有能力嘅純西人選手?

珍珠宮

2024年龍年勳章

rainiemama 發表於 22-3-25 15:04

柚子係乜?

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

rainiemama 發表於 22-3-25 15:04

侯爵府

bobomia 發表於 22-3-25 15:48
即係ISU要打壓羽生結弦因為佢係亞裔而且唔係ISU成員?

咁ISU要捧邊位上去?

因為柚子無加入ISU

侯爵府

bobomia 發表於 22-3-25 15:49
柚子係乜?

柚子係羽生結弦花名

珍珠宮

2024年龍年勳章

sharon26788 發表於 22-3-25 15:56
柚子係羽生結弦花名

可以講吓花名嘅由來嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章

sharon26788 發表於 22-3-25 15:55
因為柚子無加入ISU

咁點解羽生結弦唔參加ISU呢?

ISU是白人主導嘅組織?

侯爵府

bobomia 發表於 22-3-25 16:06
可以講吓花名嘅由來嗎?

「結弦」2字嘅日文諧音係柚子的意思

侯爵府

bobomia 發表於 22-3-25 16:07
咁點解羽生結弦唔參加ISU呢?

ISU是白人主導嘅組織?

https://3g.163.com/dy/article/H0D5FJ7305371S7A.html?referFrom=&spss=adap_dy

你睇呢個會更清楚

珍珠宮

2024年龍年勳章

sharon26788 發表於 22-3-25 16:19
「結弦」2字嘅日文諧音係柚子的意思

羽生 結弦
hanyu yuzuru

結弦日文拼音的部分截取 yuzu
柚子(中文拼音youzi)

咁樣?

侯爵府

bobomia 發表於 22-3-25 16:29
羽生 結弦
hanyu yutsuru

學埋讀音
56 日语桃子学姐发布了一篇小红书笔记,快来看吧! (emoji) soYg3pf0fc39axI (emoji) http://xhslink.com/MFbgqg,复制本条信息,打开【小红书】App查看精彩内容!

珍珠宮

2024年龍年勳章

sharon26788 發表於 22-3-25 16:21
https://3g.163.com/dy/article/H0D5FJ7305371S7A.html?referFrom=&spss=adap_dy

你睇呢個會更清楚

國際冰聯(ISU)不是日本冰聯,日本冰聯有日本冰聯的利益,但係國際冰聯點解要打壓羽生結弦?

而且大型國際賽事,咁多觀眾,打壓做得太過明顯,不怕招人話柄?並打擊組織公信力咩?

文章裏面講話日本冰聯,想另捧新人去延續自己嘅利益,咁佢地有無實際追捧緊邊位日本選手?有無成功捧到另一位冰壇新星出來先?

侯爵府

bobomia 發表於 22-3-25 16:41
國際冰聯(ISU)不是日本冰聯,日本冰聯有日本冰聯的利益,但係國際冰聯點解要打壓羽生結弦?

而且大型國 ...

因為羽生無加入日本冰聯,咁即係前面有JM話羽生唔係ISU親生仔

珍珠宮

2024年龍年勳章

sharon26788 發表於 22-3-25 16:48
因為羽生無加入日本冰聯,咁即係前面有JM話羽生唔係ISU親生仔

文章裏面講話日本冰聯,想另捧新人去延續自己嘅利益,咁佢地有無實際追捧緊邊位日本選手?有無成功捧到另一位冰壇新星出來先?

侯爵府

bobomia 發表於 22-3-25 16:51
文章裏面講話日本冰聯,想另捧新人去延續自己嘅利益,咁佢地有無實際追捧緊邊位日本選手?有無成功捧到另 ...

全部都係利益行先,不合流者一定俾人排斥,好彩柚子意志堅定,無俾人打沉

https://m.sohu.com/a/524289414_121124301/?pvid=000115_3w_a

侯爵府

太愛呢場冰演接花嘅笑容,太甜啦

首頁

尾頁

跳至