自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

KUDOS 發表於 22-11-6 21:09
睇個樣都似係佢,怪唔之得啦,佢拍開電影吖嘛!

有乜嘢電影呀?

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

steve983 發表於 22-11-7 00:17
林嘉欣老公?拋棄老婆果個

係咪即係拋棄正室?
林嘉欣?

侯爵府

virgokaren 發表於 22-11-6 23:15
拍電視劇,吾係拍電影喎!
人人都五集一齊睇咁得閒架咩?
個法則係一集一集,你個劇本或剪接時就要預定每 ...

美劇、日劇啲短篇劇,幾集都好好睇!
例如:Good doctor
希望港產劇, 追上水準,不要大暴走,劇情不合理, 好難令觀眾投入

侯爵府

apple~y 發表於 22-11-7 10:50
河馬最重戲份
同好多角色都有對手戲
連dee哥都有對手戲,仲唱埋插曲

我以為Ian條大學線冇咗,睇錯了
會唔會五集都講晒河馬㗎?

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

sinchui 發表於 22-11-7 16:08
梗係唔拍爭產,拍幾個籃球話無資源,唔好話爭產,爭“橙”想買幾個靚橙都唔知有無錢
...

間唔中拍一套低成本小品劇緊係清新啦,個問題係套套劇幾乎都好似係12+4+8加TVB中老年棄將?有幾新鮮呀?

人地幾十年來每晚都三線自製劇,又點樣保持永久新鮮?點樣比較呀?想同人比較唔該就搵塊鏡照下自己咩料先得架!多鬼餘!

侯爵府

apple~y 發表於 22-11-7 11:15
以家孝和峰關係都好模糊
當初宣傳套戲
重點唔係講佢地兩個咩??

模糊到,差點忘記了他們為什麼要鬥波?
導演/監製/編劇,希望可以交代下

侯爵府

stagea 發表於 22-11-7 12:14
可能我見過JOEY真人
河馬塊面扁平啲, 某啲角度, 好似俾人打凹左咁
...

Del

侯爵府

stagea 發表於 22-11-7 12:47
排球好睇呀!

朋友介紹我哋睇男排女將,好睇呀

子爵府

ChingYee123 發表於 22-11-7 16:17
間唔中拍一套低成本小品劇緊係清新啦,個問係套套劇幾乎都好似係12+4+8加TVB中老年棄將?有幾新鮮呀?

人 ...

估下你呢個留言有幾快沉底

伯爵府

季前賽我2/3係 app 睇,1/3 就啱時間就現場睇,都幾好笑,講下年輕人性格轉變,輕輕鬆鬆咁

之後做繩角,都係運動主題,講打拳,小說改編,睇咗小說大綱,都幾好咁
^^^... ^^^

侯爵府

梗係唔拍爭產,拍幾個籃球話無資源,唔好話爭產,爭“橙”想買幾個靚橙都唔知有無錢
...

日劇零秒出手,人哋夠打籃球,得幾場籃球比賽,製作認真,中間講四角戀,年青人各自尋找人生的方向。
山P和北川景子擔大旗,當年紅遍日中港台,到而家都唔覺得out

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

mingaga 發表於 22-11-7 16:30
日劇零秒出手,人哋夠打籃球,得幾場籃球比賽,製作認真,中間講四角戀,年青人各自尋找人生的方向。
山P ...

呢套經典,大大張海報係球場,我好鍾意呢套日劇

子爵府

...

你有冇睇他們的live ? 我兩個星期都有睇。

導演話冇資源是指拍劇遇上第五波疫情,球場要封場,又限聚令,冇球場比佢哋拍。套戲是講打街場的。

或者你可以睇吓佢哋拍攝花絮了解咗先。如果你冇興趣的話,又冇理由入嚟討論嘅。

首頁

尾頁

跳至