自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

caughtinhell1 發表於 24-5-8 15:41
1,你話佢呃何伯珠寶名錶
實情喺雙方已經結婚,先生送太太禮物何來呃?

費話!
前任太太報夢要買隻蕭邦名表!
10卡鑽石戒指!
現金10000000
啲錢全部留比五為親生子女!
結咗婚啲錢又唔係你!分乜吖!去打工!
去面大把工做啦!攪咪啲無謂嘢!
請三位工人輪流服侍伯伯啊,都唔使咁煩!

男爵府

2024年龍年勳章

新何太真係好鬼肉緊,講咁多都掩蓋唔到又賤又貪嘅事實囉

男爵府

回覆樓主:

樓主潛入深海

寶石宮

2024年龍年勳章

polliebb 發表於 24-5-8 15:43
知啦何太

幸福可以好簡單

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

所以到呢一刻都仲係有人會心甘情願去比人電騙、信嗰d網上情緣、未見過面就係男/女朋友⋯⋯ 仲有日日收5、6個電話唔出聲同收得唔清楚、「亞媽吖係我呀!」(明明我個仔仲未轉聲~) 以上都仲係呢一刻都冇犯法,所以仲日日都出現,但係警方都成日呼籲市民要有防範意識喎,係咪?!

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

caughtinhell1 發表於 24-5-8 15:41

何太甘叻識用繁體中文
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

珍珠宮

畀面勳章

甘多實情

男爵府

回覆樓主:

男爵府

MsBusy 發表於 24-5-8 15:43
支持細女,細女都係合法地拎走錢

阿乜太都儍儍地!太貪心!
前科已經好薑啦!拆散人哋家庭!阿伯又係蠢!
重話100萬做生意,幾多舖執笠啊?
出咗東張,以為可以拎到錢,反而比某某部門查佢!自打嘴巴!
450萬,前妻儲落,你估伯伯退休金咁多咩?
五位兒女每月比家用才有咁多錢啦!
人之常情!

侯爵府

新何太都上B K喎

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

你話乜就乜啦!何太

男爵府

現何太:支持你,相信你同何伯伯係真愛,聽到你話會做工養何伯伯,被你感動,伯伯得4千幾蚊,好快使哂,而家係你表現真愛嘅時候,祝你同何伯伯百年好合,百頭到老

珍珠宮

回覆樓主:

話時話吖,新何太,你真係43歲?咪報細數喎

珍珠宮

支持何太打工養何伯

大宅

係既,何太

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

唔係愛又扮真愛已經係欺騙
阿新何太唔知會照顧何伯幾耐呢?
出錢出力出靚湯

侯爵府

其實阿何太講到咁真愛,又話養埋何伯都得嘅,咁咪唔好講錢住,養返阿伯十年8年,我就信係真愛喇
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

公爵府

老千

子爵府

1. 報導話上完床即刻送名錶,未結婚,夜總會叫完g比肉金,唔算呃
2.攞100萬時系2月未結婚,3月11日先結婚。以上1&2點來得太快1個幾月已經發生送30萬同拎100萬,唔係咩有錢佬喎,都唔合邏輯思維和情理。
3.何伯要証明嗰450萬系佢自己先得,還有有人證支持。何伯仲在生,你又知佢而家立咗遺囑啦咩!莫非你是何太或何太嗰邊的人?
4.你又知何太無欺騙何伯感情?好似睇劇咁落咗藥,wing下wing下斷咗片就以為發生咗關係呀!
5.我睇過翁靜晶講李龍基事件講過,香港的普通法有條誠信申報制度,例如報稅自己報收入幾多,買保險話自己無病或無阻過車,你提供文件及declar是真確無誤,政府部門無可能每一個申請及核實文件系真,但萬一抽查或被人舉報查出呃政府就是刑事,如果佢系假結婚又無抽查就佢好彩!如果佢呃上一個呀伯結婚來香港拎hkid, 只可以話無佢手段高明。
6.呃公屋好明顯啦仲拗咩,資產超出,何太公屋不是1人公屋,應該同個仔一齊申請2-3人公屋先有咁大間,個仔長期在國內居住,唔公屋住。還有何伯無居住何太公屋名單,何伯住在何太公屋都系呃居住權。還有何太結咗婚要向房署更改staus已婚要加配偶入單位,重新計算資產。
7.你啱,結過幾次婚唔一定騙子,但何太2任老公都系呀伯,現任年齡相差30年,再對上可能唔止30相差40年,唔通嗜老人除?又唔係啲大有錢佬揾個後生做老婆。

1.只是有網友認識何太,大概認識佢住邊區。有話佢返咗大陸,有無講佢個人資料唔算犯法
2.要何伯證明啲錢系佢自己和有證人支持。邊個知?啲錢系前妻有份?要告人先要自己舉證,唔係得把口講無憑。你啲所謂案例請你揾埋定罪結案先可以定為「案例」.
政府都講過騙子要防範,何太呃就一定有水份,憑感覺去防騙有咩問題呢?感情上呃就無得告,心靈被插一刀啫!送咗出去金錢物質都系無得告嘅,不過如果真的因為落咗迷藥或不法手段而獲得嘅嘢就可以告,如果次次都落迷藥之後wing下wing下就當有做過,真系要小心有一次會被斷正囉。如果真要上庭就應該有證據先會擺到上庭

侯爵府

回覆樓主:

人哋比錢買服務,夠有發生關係,咁個女同個個都有感情?好唔得閒

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊