跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止發言

禁止發言

禁止發言

禁止發言

大宅

原帖由 cream987 於 09-10-9 23:24 發表
峰峰出緊大牙呀, 見到佢2邊牙肉腫晒真係陰公豬喇
希望快快出晒, 我地去旅行唔駛咁慘啦

在希都出緊大牙...右上同右下一齊出...
唉...一定好辛苦...........>.<

放心啦...只要出左dd出來...應該會舒服好多架啦!!
去旅行冇影響啦!!!!(一定一定^^)

大宅

原帖由 cream987 於 09-10-9 23:33 發表
係啦..都唔明..明明晚晚都見到爸爸架喇~
在希同峰峰都唔好like爸爸既??!!!
峰峰要嫲嫲都唔要爸爸呢~
但有時又好like爸爸喎(當然唔多時啦)

我諗真係好相似......
有時同爸爸玩笑到卡卡聲...勁開心!!!
但有時就抱下都唔得..............真係唔明!!!!

大宅

原帖由 菲比B 於 09-10-10 16:43 發表
嫲嫲問佢媽媽呢,佢會話我返工工架,不過如果返到屯門多佢會跟嫲嫲多d囉,所以最好c6湊佢返多d青衣,我又可以喺自己屋企,一舉兩得

嘩...嘉嘉駛唔駛咁叻呀....................
返工工都識!!!!!!!!

大宅

原帖由 karmanfkm0529 於 09-10-11 00:26 發表

可能我要返工
唔係成日可以揍琛哥
所以每次放假我都自己揍佢
反而我好珍惜
不過我揍2日都頂唔順架.....
因為真係好攰~

咁又係...如果我係你...一放假自己湊都會好珍惜好開心...
不過...湊左2日都真係會頂唔順架!!!哈哈~~~!!!
攰c人啦!!!!

大宅

原帖由 karmanfkm0529 於 09-10-11 00:32 發表

可能嘉嘉係女仔有d唔同
琛哥比婆婆揍都唔跟婆婆
仲勁蝦佢
簡單舉例
每次離開婆婆家,佢好似如釋重負咁
9秒9攞鞋出門口
仲要超開心既
但相反
每次返到婆婆既門口
佢係唔想入去
見到婆婆都唔會笑下既

其實婆婆好有 ...

婆婆好慘呀!!!!!!!!>.<
琛哥,你鍚婆婆多d呀!!!!湊你都好辛苦...要好多心機架!!

大宅

原帖由 janjan28 於 09-10-11 22:08 發表

其實bb都真係好叻架
好似前幾日去旅行
彤彤豬d情緒真係差到極點
其中一日放低佢比人睇
我同c6去relax(做spa)
以為佢一定唔跟
最後佢比我地relax左三個鍾
之後問返staff....話佢成程無喊過不止中途中訓左一個鍾呀
...

彤彤豬叻就唔駛講啦...
不過話時話...點解你放心交俾d staff既???!!!
真係得架???!!!!

大宅

原帖由 janjan28 於 09-10-11 02:02 發表

咪篤爆人啦
c6唔做衰人...
惟有我做啦
我唔想因為而家既"縱容"
令佢變成一個性格唔好既人呀
c6就係成日一見佢喊就唔忍心...
咁樣...其實只會害左佢唔係錫佢呀..
講極佢都唔聽... ...

好認同呀...不過有時我都驚做得衰人多...
在希以為我係惡人一個...唉...............
不過我都明白...我也有錫佢既一面...
希望佢知啦...(佢會知既...嘻^^)

大宅

原帖由 karmanfkm0529 於 09-10-12 13:50 發表

哈哈~
你屋企點解冇垃圾桶既??(用膠袋??)
我家有2個垃圾桶,婆婆家有4個
所以會train佢囉
而我地仲係烚完奶樽放雪柜
所以會打開雪柜比佢攞囉
而我0個張都係high chair
婆婆家那張就挷係office chair上,所以可以轆既 ...

哈哈...係呀...其實教左佢地而佢地又做到...
佢地都會好開心...好滿足呀!!
我都有教在希掉垃圾...自己推飯椅出來食粥...
玩完玩具車要擺返好...
佢依家都自動自覺了...我都好開心...好欣慰...

大宅

原帖由 菲比B 於 09-10-12 14:25 發表
琛哥都唔算好曳呀!我地有時都帶嘉嘉掉片片,有時佢都會發脾氣,但通常喺佢攞左但俾c6或99攞番佢既嘢,
去到管理處會主動同人hello或者拜拜,落的士會主動同司機叔叔講拜拜,見到人會叫,尤其見到嫲嫲或者爺爺,如果出街食嘢 ...

在希有樣野都幾乖...就係好主動同人打招呼~
佢一出lift或入lift見到管理員一定會自己主動揮手hello,
o係街見到唔識既人...又會揮手...見到waiter又會......
不過冇嘉嘉咁咋...識講bye bye啦!!哈哈~~
動作佢就會做...............

大宅

原帖由 janjan28 於 09-10-11 22:03 發表

咁而家好彩我鬧彤彤豬我c6都唔會幫(成日比我煩住佢嘛)
佢喊由得佢喊
喊完最後都係得我抱返佢
佢唔跟我都唔得啦
跟住我會抱住佢然後係咁哦佢話佢知媽媽咁係為左佢好囉
希望佢比我哦得多會明啦 ...

係呀...父母最緊要係一致!!!

大宅

原帖由 skylydorothy 於 09-10-13 15:43 發表

今年我都係大人打,晴晴唔打,老公已經買左針返黎囉,隨時要做針紮....

其實點解bb唔駛打呀??
我重以為要去打呀!!但你地個個唔打...
應該真係唔駛打喎!!!哈哈~~
我唔識呀!!!不過想知點解唔駛打既??

大宅

原帖由 janjan28 於 09-10-15 02:28 發表

彤彤豬有得玩有得食...
就唔理我地架啦
唔係旅行都做唔到spa啦
但...佢又好似易跟人得過左火d
要捉佢去賣都好易下..哈哈

真係勁羨慕你!!!
竟然冇可能既事都發生左o係你地身上!!!
帶住個14-15個月大既bb去做spa...
兩公婆竟然可以一齊做到3小時!!!!!!!
冇可能架!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!真係勁呀!!!

首頁

尾頁

跳至