跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 2001年5月媽咪俱樂部

又嚟update吓2001年五月BB啦!重有冇新加入呀?

updated~
ching_ay---沛昕 5月3日
hicat --- 囡囡 ( ) 5月06日
HinMami --- 囝囝 (鎮軒) 5月08日
柏霖媽媽(Irene) --- 囝囝 (柏霖) 5月10日
肥嘟媽--- 囡囡(嘟嘟) 5月14日
肥師奶--- 仔仔(子維) 5月14日
HinHinMama --- 仔仔(梓軒)5月14日
開心樂樂 --- 仔仔(樂樂) 5月17日
babyhin --- 仔仔(諾軒) 5月16日
KKmum --- 囡囡 (曼淇) 5月18日
ysmhkg --- 囡囡 (心心) 5月19日
Laima --- 仔仔(Michael)5月19日
dlam --- 囡囡 (Denise) 5月19日
安安 --- 囡囡 (洛遙) 5月22日
Winki ---囡囡 (穎翹) 5月22日
snoopy --- 囡囡 (

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

我仍係抱住個女洗頭,真係手都軟
佢有小小水彈左落塊面,尤其是隻眼同耳仔就會大叫,所以我相信用照頭淋的方式都唔會WORK,唉!

民房

有呀!
我囝囝叫希哲 5月12日出世
[quote]
肥師奶 寫道:
又嚟update吓2001年五月BB啦!重有冇新加入呀?

updated~

洋房

大家好,

我囡囡芳名xixi, 5月31日. 最細一個.

xiximammy

子爵府

[size=medium]Hi 各位媽咪 & 小朋友:[size=large]

預祝各位新年快樂, 小朋友快高長大, 身體健康[size=medium]

各位媽咪, 你地現在選定那間學校未呀??

大宅

Hi~! xiximammy~!

歡迎光臨~!

xiximammy 寫道:
大家好,

我囡囡芳名xixi, 5月31日. 最細一個.

xiximammy
[img align=left]http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/img/Mice__/Mice__Drawing_prv.gif[/img] 不忍用杖打兒子的, 是恨惡他; 疼愛兒子的, 隨時管教~! ~ <箴言>

大宅

snoopy,

新年快樂~!

重未選定呀~!? 不過最後選邊間都無所謂, 只要阿仔開心就得啦~~! 妳呢~? 聖若望定民生呀~?

snoopy 寫道:
[size=medium]Hi 各位媽咪 & 小朋友:[size=large]

預祝各位新年快樂, 小朋友快高長大, 身體健康[size=medium]

各位媽咪, 你地現在選定那間學校未呀??
[img align=left]http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/img/Mice__/Mice__Drawing_prv.gif[/img] 不忍用杖打兒子的, 是恨惡他; 疼愛兒子的, 隨時管教~! ~ <箴言>

大宅

你可以buy 一頂膠做的cap, 專門是 for bb 洗頭, 是圓形中間有個hole, 約 $35-$40, bb 可坐在盆上可以..

ttma

子爵府

Hi Irene:

新年快樂, 最緊要大家身體健康

係呀, 重未選定呀,鬼叫佢亞媽(我)三心兩二咩..he.he..
我問過人都話崇真的英文程度好過民生. 不過好似你話齋最緊要就係讀得開心.

大宅

snoopy,

兩者當中,其實好多人會選民生,係因為:-
一) 學校夠大
二) 一條龍 (如果成績一路唔係太差O既話)
三) 九龍城校網 **
四) 校風好
五) 近年較出名

由於以上因素,所以好少人會好似妳禁有見地, 去將崇真同民生作比較, 因為在兩者中, 根本無人會選崇真!

嘻嘻...不過我最終都應該係會選崇真LOR~~!!

以下係我先前O既選擇次序:
培正 > 崇真 > 培道 > 民生 > 路得會救恩 > 鑽石山靈糧堂
(P.S.: 培正&民生都唔收)

另外, 我都幾鍾意禮賢O架, 不過太懶, 無去報炸, 可惜...可惜....

子爵府

Irene:

我幾個朋友 (佢地d仔女都是小學生) 都講其實所有學校都有精英班, 如小朋友入到精英班就緊係好啦, (好似我friend佢囡在民生咁) 如唔係就其實間間都差唔多.

你就好啦咁快想定唔洗煩 我同老公講話如5月前都想唔到就去拜四面佛. hehe... :-P :-P :-P

大宅

snoopy,

子爵府

Irene :

HE.HE.... :-P

'民生VS崇真' TOPIC 之前都好似有一問過,
我想開過 '民生VS聖若望' 的TOPIC

大宅

snoopy,

如果唔係因為學費貴, 我必定會選聖若望O羅~! 因為佢地口碑好好, 英文程度高, 又係小班教學~!

我依家個心十五十六, 好想去試下考聖若望, 因為佢地話重收生WOR~!?....但學費真係.......

子爵府

Irene:

咁就試

大宅

snoopy,

睇左"聖若望小學的評價"啦....唉! O甘又係!...如果條龍接得唔好O既話, O甘又何必要個小朋友禁山長水遠返學呢?

真係好應該三思....三思呀....

伯爵府

醒目開學勳章

hello, 各位,

好耐無見呀! e~ 點解唔見o左我仔仔o架, 等我o黎updated下先! 唉~ 培正&民生都唔收, 所以我仔仔唯有留番起將軍澳讀喇! 你地點呢?

updated~
大大細細----囝囝 (希哲) 5月12日
http://www.baby-kingdom.com/data/attachment/album/201103/28/2243099uk889co0028cr4r.gif

子爵府

歡迎wing530呀.. 各位媽咪))))))))))) 快d回來啦, 成日都得我同Irene

伯爵府

醒目開學勳章

Hi, snoopy

其實我都好想同你地talk, 但係我無咩話題好講呀! 而你地d話題我又無經驗喎, 所以好少見到我囉~

我仔仔又未返學, 佢今年9月先返, 到時我有o野講下o架啦~
http://www.baby-kingdom.com/data/attachment/album/201103/28/2243099uk889co0028cr4r.gif

大宅

snoopy,

"連佢老師都叫我朋友同佢出去考另一間更好的" 又會禁奇怪O既~? 民生中學唔會真係禁差掛~?

如果妳選崇真O既話, O甘我地D小朋友O米可以做同學仔O羅~!

再選唔到O既話, 不如真係去搵四面神問下都好播~!

首頁

尾頁

跳至